Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Najlepszy klip Nirvany !!

Najlepszy klip Nirvany
Smells Like Teen Spirit
18%
 18%  [ 15 ]
In Bloom
4%
 4%  [ 4 ]
Come As You Are
4%
 4%  [ 4 ]
Lithium
12%
 12%  [ 10 ]
Heart - Shaped Box
37%
 37%  [ 30 ]
Sliver
4%
 4%  [ 4 ]
Sappy
2%
 2%  [ 2 ]
You Know You're Right
12%
 12%  [ 10 ]
Aneurysm
2%
 2%  [ 2 ]
Głosowań: 81
Wszystkich Głosów: 81

Autor Wiadomość
Aga 
Grunge girl

Wysłany: 2008-03-21, 14:49   

Smells like teen spirit. Nie wiem czemu. Po obejrzeniu tego klipu ześwirowalam na punkcie tego zespołu. :D Gdybym 3 lata nie obejrzala w TV SLTS, to najprowdopodobniej do dzis nie mialabym pojecia, co to Nirvana.
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy

Lua 

Wysłany: 2008-03-21, 15:06   

a mnie właśnie jakoś specjalnie nigdy nie podchodził SLTS... na wszystkich świeci mocne światło, nic nie widać...

jordi

Wysłany: 2008-03-21, 21:07   

Lua napisał/a:
a mnie właśnie jakoś specjalnie nigdy nie podchodził SLTS... na wszystkich świeci mocne światło, nic nie widać...

ten utwór byłby doceniony przez degustatorów muzycznych gdyby nie fakt że Kurt wybrał go na singla i tak go spopularyzował, zazwyczaj w Nirvanie doszukujemy się oryginalnych brzmień, rzadkich dla ucha melodii, spójności, lub wręcz przeciwnie czegoś dziwnego, melancholii itd, jeżeli słuchając pierwszy raz w życiu Smells... nie urzekła was ta piosenka, to kwestia wyrafinowanego gustu, co oczywiście nie jest złe a wręcz przeciwnie, ale bardziej chodzi o to że jest to banalny przykład, po jakims czasie mi się to też znudziło ale na początku urzekło mnie :P

DZB

Wysłany: 2008-07-03, 01:50   

Smells Like Teen Spirit, surrealistyczna, wciagajaca wizja szkoly i ogolnie klimat panujacy na planie, nie ma drugiego takiego klipu

Pajdak 

Wysłany: 2008-07-04, 11:17   

Najlepszy jest teledysk do In Bloom w wersji Sub Popu. Mam jakiś sentyment do czasów jak bębnił Chad u nich. Wtedy grali naprawdę brudno...

was01 

Wysłany: 2008-07-06, 02:16   

DZB napisał/a:
Smells Like Teen Spirit, surrealistyczna, wciagajaca wizja szkoly i ogolnie klimat panujacy na planie, nie ma drugiego takiego klipu

Pijani byli na planie klipu (przynajmniej Krist) :mrgreen: Więc może z tego ten klimat :mrgreen:

Dałem głos na You Know bo i piosenka i klip ma coś w sobie.. Wahałem się jeszcze między Heart Shaped Box bo jest bardzo surrealistyczny i kontrowersyjny (Cobain na krzyżu itp.)

Rocky

Wysłany: 2008-07-10, 13:52   

W gre jak dla mnie chodzą: Smells Like Teen Spirit, Heart - Shaped Box i You Know You're Right, pierwszy ma ten klimat, początek lat '90 powrót do rocka, drugi bardzo specyficzny, kontrowersyjny, trzeci, sieczka koncertowa :roll:

Ostatecznie głos na Smells ...

Marianne 

Wysłany: 2008-07-10, 19:05   

Taką ciekawostkę napiszę. Znaczy się dla kogo ciekawostka, dla tego ciekawostka, niektórzy to pewno juz wcześniej wiedzieli. Na wspomnianym klipie Chris ma raz ogoloną głowe, a raz ma na niej włosy. Chris kazał sie ostrzyc po nieudanym koncercie Nirvany, na ktorym byly takie osobistości jak chocby Iggy Pop. Ale przed koncertem ropoczely sie zdjecia do teledysku, stad na teledysku są ujecia, na ktorych raz ma a raz nie ma włosow :D Chyba(o ile sie nie myle) to ten sam koncert na którym Kurt ucałował Iggy'ego.. a wcześniej zdazylo mu sie zwymiotować ;)

Ulubionego klipu nie posiadam, kazdy lubię. Nie lubię wybierac 'ulubionego'. To tak, jakby inne byly w moim odczuciu gorsze. Każde dziecko Nirvany, przeznaczone dla wizualnego uzytku ma klimat!!

lukaszo 

Wysłany: 2008-09-03, 21:55   

W ankiecie zaznaczyłem In Bloom dlatego że w tym klipie jest mnostwo pozytywnej energii i poczucia humoru :-D .Zespól pokazał że Nirvana to nie banda nie zadowolonych z życia kolesi ;-) .Lubie też teledysk do Heart - Shaped Box bo jakoś tak od razu mnie wzieło po obejrzeniu go :-P

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-09-04, 11:28   

Nirvana nie ma jakiś super teledysków. Takie jest moje zdanie.Ale jeśli już wybierać to smells like teen spiryt jest chyba najbardziej udany.

kree 

Wysłany: 2008-09-17, 01:25   

w ankiecie glos poszedl na CAYA, bo fajnie sie zgral z muzyka :) przyjemny dla oka. Zaglosowala bym na In Bloom, ale w wersji sub pop :P bo druga wersja jest dla mnie srednia :P nigdy nie rozumialam jej fenomenu ;)
SLTS, kiedys strasznie mi sie nie podobal, ale po kilkunastu razach juz do niego przywyklam i twierdze, ze ma fajny klimat :)
Lithium nic specjalnego jak dla mnie, podobnie jak YKYR.
:roll:

Orenisha 

Wysłany: 2009-01-23, 22:10   

Nie są rewelacyjne technicznie te teledyski, może powstały tylko dlatego, że tak popularny zespół de facto musiał nagrać jakieś klipy, jednak udało im się wykreować pewien klimat niesamowitości... I chyba o to chodziło - "patrzcie jaki dziwak ze mnie". :mrgreen:

A głosuję na Come As You Are ;)

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2010-08-15, 13:38   

Come as you are. Bo ma w sobie to coś

Kala 

Wysłany: 2010-08-15, 18:31   

heart-shaped box zdecydowanie... Jest taki troche psychodeliczny...

Candy 

Wysłany: 2010-08-16, 22:07   

sliver & heart-shaped box

Odpowiedz do tematu