Wysłany: 2011-07-14, 16:55 Nirvana a inne zespoły z wielkiej czwórki
Jako iż Grunge dopiero odkrywam mam pytanie,bo czytałem na ten temat różne niekiedy sprzeczne informacje.Jaki był stosunek członków Nirvany do reszty zespołów z wielkiej czwórki? Jak uważał Kurt ? Czy członkowie Nirvany lubili AiC Pearl Jam i Soundgarden?
Podobno Kurt z jakiegoś powodu nie lubił PJ (uważał tą kapelę za słabą).
Podobno Kurt(!) lubił Alice in Chains, ale też bez uwielbienia.
O Soundgarden nic nie wiem.
Temat raczej głupi.
Widziałem kilka wspólnych wywiadów z Pearl Jamem Soundgarden i AiC,ale z Nirvaną chyba nie ma wcale.Wygląda to tak jakby Nirvana trzymała się z dala od tych trzech zespołów.
Powodem tego, że Kurt nie za bardzo lubił PJ było też to, że w skład zespołu wchodzili ludzie, którzy z Markiem Armem tworzyli wcześniej Green River, który rozpadł się z powodu kłótni Arma z Amentem i Gossardem. A, że Kurt przyjaźnił się z Markiem to automatycznie nie darzył sympatią muzyków PJ.
Z kolei PODOBNO Kurt nic nie miał do Veddera, bo wiadomym jest, że nie wywodził się ze środowiska seattle'owskiego.
.Jaki był stosunek członków Nirvany do reszty zespołów z wielkiej czwórki? Jak uważał Kurt ? Czy członkowie Nirvany lubili AiC Pearl Jam i Soundgarden?
może w drugą stronę-znalazłam taki fragment:
Kurt i ja nie byliśmy najbliższymi przyjaciółmi, ale wpadaliśmy na siebie podczas występów i gadaliśmy. Znałem go wystarczająco dobrze, by być zdruzgotanym jego śmiercią.
O stosunku do Soundgarden nawet ja nic nie wiem , bo Soundgarden ogólnie jakoś tak wiele hałasu nie robiło... Gdzieś tylko czytałam, że Kurt był zachwycony ich początkowymi nagraniami, te pierwsze chore EPki Soundgarden i pierwsza płyta, nic mi więcej do głowy nie przychodzi, przynajmniej nie personalnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum