@Moth i Hobbit: to był Live and Loud... Live tonight sold out, to taki jakby film przedstawiający różne schematy z istnienia zespołu, zmontowany przez Kurta...
Mój ulubiony koncert: Paradiso; Rzym, jesień 91; Argentyna 92; Rock in Rio 93... ogólnie moim zdaniem Nirvana najlepsze koncerty dawała w latach 90 i 91, te mi się najlepiej ogląda.
MTV Live and Loud to koncert Nirvany z 13 grudnia 1993 zagrany w Pier 48 w Seattle
_________________ I don't need anyone, don't need no mom and dad
Don't need no good advice, don't need no human rights
I got some news for you, don't even need you too
I got my time machine, got my 'lectronic dream
Nirvana
12/13/93 - Pier 48 (MTV Live and Loud), Seattle, WA
Set:
* Radio Friendly Unit Shifter
* Drain You
* Breed
* Serve The Servants
* Rape Me
* Sliver
* Pennyroyal Tea
* Scentless Apprentice
* All Apologies
* Heart-Shaped Box
* Blew
* The Man Who Sold the World
* School
* Come As You Are
* Lithium
* About A Girl
* Endless, Nameless
* Jam
Ja się właśnie wsłuchuje w bootleg z 1991 roku a konkretnie z 12 paździenrika.Cechuje ten bootleg idealny dźwięk,z malutka wadą...gitara jest za cicho.Najlepiej słychać Cobaina i bębny Grohla,wyjątkowo mocno podbite i jakby "dane" na przód.Ponieważ gitary sa ciszej to znalazłem dla siebie drugą zjadliwą wersję Pennyroyal tea.Cobain w 1 zwrotce zmienia tekst a w ostaniej śpiewa jakby śmiejąc się histerycznie.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Mi sie bardzo podobal Reading Festival z 1992(?) roku :)) Szczegolnie grane tam D7 i Negative Creep.
_________________ I'm not like them
But I can pretend
The sun is gone,
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum