Chciałem się spytać czy macie jakies ulubione nagrania na żywo Nirvany.Ja znalazłem buszując w necie moim zdaniemnajlepszy koncert nirvany i to o dziwo w zajebistej jakości.Piszę o dziwo,gdyż koncert ten jest z 22 listopada 1989 roku.Koncert jest genialny ze świetną akustyką.Kurt ma tak psychodeliczny głos jakiego chyba nie wydawał z Siebie nawet na pierwszej studyjnej płycie. koncert trwa 57 minut i jest tam też nie wyciąte kilka wstawek jak gadają z publiką,głównie rzucając fuckami
1.Scoff
2.Love buzz
3.Floyd the barber 4.Dive
5.About the girl
6.Spank thru
7.Big Cheese
8.Sappy
9.Breed
10.Been a son
11.Negative creep
12.Blew
13.Help me
Cieniem zaznaczyłem bardziej zajebiste wykonania.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Posiadam dość znaczną kolekcję bootlegów.. coś kolo 2.4GB danych, ale przyznam ciężko mi w tym tłumie wyróżnić jakiś konkretny koncert.. każdy fajny, brudne brzmienie, pozbawione studyjnej dbałości o detale, drapieżność.. gdybym był na którymś z nich na pewno bym inaczej to odbierał
Mam za to ulubione video..;)
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Paradiso - Live in Amsterdam. Polecam ;) Najlepsze wykonanie Lithium jakie słyszałem, bije o głowę studyjne ! Więcej melodii, wiecej agresji, więcej czadu ! :) Jeżeli ma ktoś płytkę From The Muddy Banks Of The Wiskhah to tam te wykonanie Lithium znajdziecie :) Cały koncert jest ogólnie świetny a byłem pod wrażeniem gry Grohl'a w utworze Negative Creep...:D
Chciałem właśnie założyć temat o bootlegach Nirvany, aż tu nagle odkopałem ten stary temat. Jak sądzicie, czy prawdziwy fan Nirvany powinien mieć mnóstwo bootlegów w swoich zbiorach? Jaki niepublikowany na oficjalnych wydawnictwach kawałek Nirvany jest waszym zdaniem najlepszy?
_________________ "Jutro odejdę gdzieś daleko
Jestem zmęczony tym co wokół
Nie mogę oddać reszty siebie
Twój wzrok przeszywa moje serce"
na Nirvana - Live tonight! sold out! nie ma Radio Friendly Unit Shifter tam chyba wogóle nie ma nic z In Utero
_________________ I don't need anyone, don't need no mom and dad
Don't need no good advice, don't need no human rights
I got some news for you, don't even need you too
I got my time machine, got my 'lectronic dream
Paradiso Live In Amsterdam jeden z najlepszych koncertów Nirvany, miałem cały koncercik ale mi się przy formacie skasował, a teraz na necie nie mogę go znaleźć...
Wiecie może jak nazywał się koncert, którego fragmenty są w teledysku do Sappy? Ten w którym częścią scenografii były figury pokracznie wyglądających aniołów?
_________________ "Jutro odejdę gdzieś daleko
Jestem zmęczony tym co wokół
Nie mogę oddać reszty siebie
Twój wzrok przeszywa moje serce"
Wiecie może jak nazywał się koncert, którego fragmenty są w teledysku do Sappy? Ten w którym częścią scenografii były figury pokracznie wyglądających aniołów?
O ten koncert właśnie mi chodziło, kiedy pisałem o Live tonight! sold out!. Możliwe, że się machnąłem.
Nirvany na tyle dużo nie słucham, żeby mieć dużo bootlegów, ale mam jeden świetny i jest to koncert z Rzymu z 1994 roku.
świetna jakośc i świetna setlista:
Radio Friendly Unit Shifter; Drain You; Breed; Serve The Servants; Come As You Are; Smells Like Teen Spirit; Sliver; Dumb; In Bloom; About a Girl; Lithium; Pennyroal Tea; School; Polly; Very Ape; Lounge Act; Rape Me; Territorial Pissings; All Apologies; On a Plain; Scentless Apprentice; Heart Shaped Box
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum