Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa książka na temat Nirvany
Autor Wiadomość
Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2010-10-18, 13:10   Nowa książka na temat Nirvany

Wydaniu książki - która będzie jednym, wielkim, zbiorem nigdy nie publikowanych zdjęć Nirvany - będzie towarzyszyła, kolejna już, wystawa o trio z Aberdeen.

więcej info: TUTAJ

Kala 

Wysłany: 2010-10-18, 13:40   

Ciekawie się zapowiada. :lol:

beermore 

Wysłany: 2010-10-21, 12:08   

Kolejna wystawa? A były już jakieś? Zdjęcia, linki?
Btw nieźle, Nirvana jest teraz jak obiekt muzealny. :lol:

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2010-10-21, 17:52   

A była - co prawda dotycząca bardziej samego Cobaina, ale też się liczy.
http://muzyka.onet.pl/0,2172193,newsy.html

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2010-10-21, 19:34   

Tak jakoś przeraża mnie fakt, iż twórczość i spuścizna (co prawda legendarnego) zespołu staję się obiektem muzealnym. Obiektami takimi, według mnie, zostają rzeczy, które już nie mają swojego życia. Trudno to powiedzieć o muzyce. Ona przecież nigdy nie umiera, bo żyje w naszych sercach, brzmi w naszych uszach i ląduję w postaci płyt czy kaset na naszych półkach. Trochę naciągany ten kult Nirvany (a chyba bardziej samego Cobaina). Takie moje zdanie.

Kala 

Wysłany: 2010-10-21, 20:09   

Jak dla mnie taka wystawa to fajna rzecz...gdybym tylko miała okazje chętnie zobaczyłam bym to na zywo.;)

Susbiria napisał/a:
Ona przecież nigdy nie umiera, bo żyje w naszych sercach, brzmi w naszych uszach i ląduję w postaci płyt czy kaset na naszych półkach.

Skoro muzyka zyje w sercach fanów nrv to dlaczego nie miałoby powstać coś co można zobaczyć na własne oczy... coś co jeszcze zblizy ludzi z zespołem? Taka wystawka na pewno musi dawać klimat :lol:

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2010-10-21, 20:18   

Kala napisał/a:
Taka wystawka na pewno musi dawać klimat

Tu masz rację. Z tym, że jeżeli chodzi o Nirvanę, to wyobraź sobie ile osób przyjdzie tylko po to, by znaleźć w jakimś przedmiocie, kartce papieru, czy starej taśmie informacje o śmierci Kurta. Ilu z zwiedzających to tylko gapie, chcący wywęszyć skandal. A ilu to tacy, którzy chcą poznać Kurta od strony zupełnie prywatnej, jakby był ich wartością. Szczerze mówiąc wiem jedno: na tej wystawie pojawi się wiele osób, które po prostu nie powinny się na niej znaleźć...

Kala 

Wysłany: 2010-10-21, 21:01   

Ale też osoby ,kótre mają miłe wspomnienia z okresem działalności zespołu oraz z samym zespołem ;)
Jakby nie patrzeć... muzyki nrv może słuchać każdy[nawet moja babcia:D] tak samo każdy może wejść na wystawę...spojrzeć na to czy na tamto i wyjść ;) Wszystko dla ludzi.

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2010-10-21, 21:29   

Jasne, rozumiem Cię. Z tym, że wciąż utrzymuję, że robienie wystaw nt. muzyków czy zespołów mnie lekko przeraża...

kanjes 

Wysłany: 2010-10-22, 20:22   

Szczerze mówiąc moim zdaniem wystawa o Nirvanie jest tym samym co np. o Beatlesach:) Przecież zespół już nie istnieje, Kurt nie żyje. To jest historia:) A poza tym każdy ma prawo zobaczyć taką wystawę i nie dziwi mnie to, że czasem znajdą się tam osoby niewłaściwe:)

beermore 

Wysłany: 2010-11-03, 16:15   

http://www.rollingstone.c...s/53622/224516/

o nadchodzącej wystawie.

Delur

Wysłany: 2011-01-14, 11:09   

Co do książek o Nirvanie to polecam tę napisaną przez Everett True, zajrzyjcie do działu ogłoszeń, bo mam do sprzedania :) można się dowiedzieć dużo ciekawych rzeczy i jest napisana ciekawiej i bardziej biograficznie i rzeczowo niż "Kto zabił Kurta Cobaina". Zresztą nie skupia się ona tak na Kurcie, a bardziej na zespole jako całości.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu