Nie da rady, nie da sie zrobic filmu o nie okielznanym zywiole jakim byl Cobain na scenie. Nie jest to mozliwe, mozna obejrzec ale nie nalezy sie spodziewac niczego wybitnego.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Wysłany: 2007-01-17, 17:15
YodaM napisał/a:
nie nalezy sie spodziewac niczego wybitnego.
Jasne, że to będzie kolejny film dla fanów. Dlaczego mialby być wybitny? Co ma przekazać? To tylko biografia. Nie ma się co podniecać i płakać, że film będzie zjebany, bo nikt nie potrafi przedstawić Kurta takim, jakim był naprawdę...
Właśnie, że się da. Podobno bardzo łatwo zagrać ćpuna. A Ewan McGregor to fajny aktor, który wielokrotnie dawał sobie radę w o wiele bardziej znaczących filmach.
Chętnię zobaczę. Mam na ten film ochotę, w przeciwieństwie do "Last Days", który w rzeczywistości nie wiadomo, o czym jest.
_________________ ***
Uwierz mi, bo żarty się skończyły.
Nie no Hole, wybacz, ale każdy film coś przekazuje. To nie tylko obrazek. Wybitnie raczej nie będzie, ale może być lepiej albo gorzej. Każdy film można odznaczyć mianem dobrego albo złego. To, że tematyka wydaje ci się banalna to nie znaczy, że w banalny sposób będzie przekazana.
YodaM - każdą postać jest trudno odzwierciedlić, trzeba mieć sposób. Jak nie ma się koncepcji, jakiś małych sztuczek filmowych, to będzie źle....
Ewan chyba nie jest najgorszym aktorem, chociaż też go nie znam za bardzo.
No własnie mi sie wydaje ze to bedzie trudne do zrobienia, ale nie dlatego ze "to Cobain" ale dlatego, że łatwiej jest zagrać postać fikcyjną niż postać która istniała naprawde, tymbardziej, że stosunkowo nie dawno, dreptała po ziemi. Tu jest ta cała trudność.
Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt, czy najbliższych przyjaciłół zagrają też aktorzy czy Ci co istnieja naprawde... np. King Buzz.
---
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Oglądałem Last Days i był szczerze mówiąc tragiczny, może to miał być ten jeden ostatni nudny zwyczajny niby dzień ale bez przesady.
Liczę że kolejny film nie okaże się taką porażką, musi mieć i fabułę odpowiednią dla fanów by był ciekawy i odniósł sukces.
tez uważam że Last Days to kompletny niewypał, bez względu na to czy to miał być ten jeden ostatni nudny dzień, tak zmulonego dnia to ja nawet nie mam choć nudzę się często
Schodami do nieba :) - Teraz pod niebem znaleźć mnie można :)
---
LOVE BUZZ - czyli stąd do wieczności :]
---
najpierw kąpał się nad rzeką, potem nie pamiętam, chodził do domu, wymieniał półsłówka z panną, na końcu ginie śmiercią samobójcy podobnie jak Kurt, sam nie wiem co on przez tyle czasu robił jak film trochę trwał czasu, a pamiętam że na gitarce trochę brzdękolił, dużo przyrody pokazywali, drzewa - o właśnie jak zawiesili pamiętam chwilę wątek na drzewa to myślałem że pół godziny będę się w to wpatrywał. Oglądałem raz ten film więc nie wiem o co za bardzo chodziło, pewnie o to zakonczenie dnia. jego ostatniego dnia
No fakt, koles sie ewidentnie nudzil ;p Mam nadzieje ze ten film bedzie lepszy. Chodzily kiedys pogloski ze narratorem do filmu ma byc sam Cobain, mieli wyciac poskladac cala narracje ze slow w wywiadach ktore udzielil. Ciekawe.
---
Wedlug mnie kolejny sposob aby zarobic troszke pieniazkow na malolatach. Kurt, wiadomo, postac w jakis sposob kontrowersyjna i budzace emocje, szczegolnie u tej mlodszych fanow. Maszynka do pieniedzy, ot co.
_________________ I pamiętaj, lepsze jutro było wczoraj, tak więc porzuć wszelką nadzieję
Wino marki Wino Forum winiarskie - wpadnij do nas, a my Cię poniżymy ;) Będzie fajnie.
Wina w sieci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum