Wysłany: 2010-02-21, 18:36 Pod ciężarem nieba na ekranie
Odkąd wytwórnia Universal Pictures ogłosiła, że planuje wkrótce ruszyć z realizacją biografii Kurta Cobaina, nie milkną dyskusje, kto powinien wcielić się w główną rolę.
Film powstanie w oparciu o książkę "Heavier Than Heaven: A Biography of Kurt Cobain" autorstwa Charlesa R. Crossa. Przygotowaniem scenariusza i reżyserią zajmie się Oren Moverman, nominowany do Oscara współscenarzysta i reżyser dramatu "The Messenger".
Amerykańskie serwisy prześcigają się typowaniu kandydatów do zagrania legendarnego wokalisty Nirvany, który popełnił samobójstwo 5 kwietnia 1994 roku. Na giełdzie najczęściej wymieniane jest nazwisko Bena Fostera. Aktor, znany ze "Smaku wolności" Barry’ego Levinsona czy popularnego serialu "Sześć stóp pod ziemią", chwalony był ostatnio właśnie za rolę u Movermana. Jeśli ich współpraca na planie "The Messenger" układała się dobrze, Foster ma rzeczywiście spore szanse na dostanie tej roli.
Ponadto w notowaniach pojawiają się dwaj aktorzy kojarzeni z niezależnymi projektami, znani z ogromnego zaangażowania w przygotowanie do roli – czyli Ryan Gosling i Emile Hirsch, a także Joe Anderson ("Across the Universe") oraz Jeremy Renner, nominowany do Oscara za "The Hurt Locker". Czy to właśnie któryś z nich wcieli się w Cobaina?
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Najbardziej podobny jest Joe Anderson, wygląda jakby mocno ćpał (przynajmniej na tym zdjęciu na filmwebie), ale nie widziałam żadnego z nich na ekranie, więc nie wiem, który z nich jest najlepszym aktorem. Na film jednak pewnie i tak nie pójdę, tak jak do dziś nie obejrzałam Last Days.
Mój znajomy ma "Last Days", ale do dziś nie mogę się o ten film doprosić... Mam nadzieję, że po wydaniu "Pod ciężaram nieba" flim ten będzie emitowany w większości kin Z miłą chęcią obejrzę :)
_________________ ...Mówić niemoralne prawdy czy zbyt moralne bzdury?...
Widziałam "Last Days" - zawiodłam się i osobiście uważam, że można to było zrobić o wiele lepiej. A co do zekranizowania biografii... ciężko mi to sobie wyobrazić.
Widziałam "Last Days" - zawiodłam się i osobiście uważam, że można to było zrobić o wiele lepiej. A co do zekranizowania biografii... ciężko mi to sobie wyobrazić.
Geez - ale Last Days to NIE jest film o Kurcie. Tylko o bohaterze na nim wzorowanym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum