dal mnie osobiście te wszystkie od tyłu piosenki w sensie przekazie tekstowym są naciągane... niektóre słowa nie są tak dokładne jak faktycznie tam śpiewa Kurt
_________________ I'm a loser baby so why don't you kill me?
Czy tylko ja mam takie odczucia? Jak...głos z zaświatów, nieco, troche.
ja też, ale to pewnie czysty zbieg okoliczności. chyba, ze Cobain specialnie to tak napisał, ale w to wątpię. Nie twórzmy yutaj jakiś niestworzonych historii
_________________ "She should have stayed away from friends
She should have had more time to spend
She should have died when she was born
She should have worn the crown of thorns
She should have been a son"
Mnie się "Sappy" od tyłu nie podoba, zdecydowanie wolę oryginalną wersję. Zresztą nie tylko w przypadku tej piosenki. Jakoś nie podobają mi się tego typu pomysły przedstawiania piosenek "od tyłu" - dla mnie to bezsensowne i trochę niefajne Ale oczywiście komuś może się to podobać i ma do tego prawo, bo każdy ma inny gust Amen.
_________________ Czasami wolę być zupełnie sam,
Niezdarnie tańczyć na granicy zła,
I nawet stoczyć się na samo dno,
Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk...
Mi się nie podoba. Przeraża mnie ten cały szum i otoczka mówiące o ukrytym przesłaniu. Jak widać wśród fanów rocka również znajdą się ludzie żądni sensacji, napaleni na nią, niczym starsze panie na "Życie na gorąco"... Ja myślę, że to wszystko to zwykły zbieg okoliczności i Cobain nie zstąpił na ziemię by naznaczyć wybrańców swoja mądrością. Zresztą komu normalnemu chciałoby się pisać piosenkę tak, aby od tyłu i od przodu miała sens?
_________________ Jesus take me to a higher place
... oh how I love to hate...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum