Pytanie: Słowa `czasami coś w nas umiera i nie chce zmartwychwstać`. Czy to w ogóle cytat z Cobaina? Skąd on pochodzi? Bo jestem pewien, że nie z żadnej piosenki, ani z żadnej z jego biografii. Liczę na Waszą pomoc.
a co do wypowiedzi czrnomyslącej mam zapytanie z czego pochodzi ten tekst ?
Wypowiedź ta pochodzi z pamiętnika koleżanki Debbi Shane - Alex. Jest to fragment rozmowy na temat Courtney, po koncercie Butthole Surfers i L7 w Hollywood Palladium.
_________________ O, vitae philosophia dux! Quid non mado nos, sed omnino vita hominium sine te esse potuisset?
Z tych co znam to te są najmocniejsze:
"Gwałt jest jedną z najbardziej przerażających zbrodni na ziemi, a zdarza się co kilka minut"
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem"
"Dziękuję za tragedię. Potrzebuję tego dla swojej sztuki"
"Gwałt jest jedną z najbardziej przerażających zbrodni na ziemi, a zdarza się co kilka minut."
"Nie jestem idolem! Jestem człowiekiem, który robi to, co lubi..."
"Jeśli myślisz, że wszystko już zostało powiedziane i zrobione, to dlaczego nic nie zostało rozwiązane i zdecydowane?"
_________________ – (...) Miłość jest jak morderca. Wcale nie jest ślepa. To kanibal o wyjątkowo ostrym wzroku. Przypomina wiecznie głodnego owada.
– A co jada? (...)
– Przyjaźń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum