Oni nawet zrobili cover "Immigrant song" - Led Zeppelin :)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Ain't A Shame, zdecydowanie. Mrs. Butterworth. They Hung Him On The Cross. Do Re Mi. Seasons In The Sun. Do You Love Me. I Here She Comes Now na koniec.
_________________ I'll see you on the dark side of the moon!
Uwaga uwaga.............. mnie się podoba MRS.ROBINSON w ich wykonaniu.
Całkiem fajna jest Bad moon rising.
no i jeszcze cover the Doors "the end". polecam.
_________________ Żyletką boli, w rzece puchniesz,
kwasy plamią, a gaz cuchnie,
pęka sznur, chce się wyć-
nie ma wyjścia muszę żyć.
Jak to gdzie???, choćby w Indesticide, ale też na From The Muddy Banks Of The Wishkah, Hormoaning, With The Lights Out (Aneurysm Demo Version). Sam lubię najbardziej wersję z drugiej wymienionej płyty - taż to mój ulubiony kawałek Nirvany!!!
Wysłany: 2007-01-21, 14:54
Dama Kameliowa napisał/a:
MRS.ROBINSON
Chodzi Ci o mp3, które krąży po Internecie z informacją, że jest to cover nagrany przez Kurta w liceum? Wydaje mi się, że to ściema.
Mam tutaj pewną stronę, na ile jest wiarygodna, nie wiem, ale warto poczytać.
Schodami do nieba :) - Teraz pod niebem znaleźć mnie można :)
---
LOVE BUZZ - czyli stąd do wieczności :]
---
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Skoro Mrs. Robinson nie jest coverem Nirvany to i ja się nabrałem, głos rzeczywiście inny, ale nie jestem specjalistą od tego, zwłaszcza że Kurt był na tyle dobrym wokalistą że niektóre utwory (np "Sliver") śpiewał trochę inaczej.
OLD AGE - przyjemny kawałek, wiadomo mi od dwóch wersjach - outtake i domowej, obie fajne, ale domowa niestety urywa się w połowie. Btw, tę piosenkę zaśpiewała też niejaka Courtney L. na swoim unpluggdzie
HERE SHE COMES NOW - nadzwyczaj pogodny kawałek, przywodzi mi na myśl łąkę w słoneczny dzień :) Czy to prawda, że zagrali to na unpluggdzie?
FREEBIRD JAM - i znów bardzo lajtowy kawałek, idealny na ból głowy
THE OTHER IMPROV - bardzo w stylu Cobaina :)
PEN CAP CHEW - żeby zagłuszyć doła
SAPPY - jak mogli wrzucać na oficjalne płyty taki szajs jak Beeswax, a nie opublikować tego!
tak przy okazji - czy ktoś z Was poratowałby mnie jakąś fajną wersją Spank Thru, ale nie z from the muddy banks?
_________________ I love myself better than you, I know it's wrong, so what should I do
tak przy okazji - czy ktoś z Was poratowałby mnie jakąś fajną wersją Spank Thru, ale nie z from the muddy banks?
1.Nie zagrali piosenki,o którą pytasz... w necie krąży ona,ale ktoś się pomylił i nazwał ją acoustic,bo generalnie wersja Live istnieje
2.Mam wersję spank fru,nagraną w studiu przez Nirvanę i wydaną na kompilacji sub pop 200(ich pierwsze nagranie na jakimś oficjalnym wydawnictwie).Jak nie zapomnę to podrzucę w wolnej chwili.Podaj na PW mejla
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Tak wiec sluchajac dzisiaj sobie Melvinsow natrafilem na kawalek pt. "Prig" z albumu lone rose holding now. I tam pod sam koniec tegoz kawalka przez ostatnie 30sek leci... Smells like teen spirit ;) Ale zdaje mi sie ze to nie Kurt spiewa tylko King Buzzo.
---
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum