Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
"Smaczki" Nirvany
Autor Wiadomość
szary 

Wysłany: 2007-03-02, 18:09   

Ain't It A Shame mnie rozwala eheheh

Scarlett O'Hara 
Crazy diamond

Wysłany: 2007-03-03, 16:46   

szary napisał/a:
Ain't It A Shame mnie rozwala

Oh yeah.
Mnie tez.
<rozwalona>

krychaae 

Wysłany: 2007-03-09, 21:31   

Aint it in a shame -----> fajne, aczkolwiek oryginalne jak na ten zespół :12:
Opinion-----------------> genialne ;)

Vajlent 
Gwiazda Rocka

Wysłany: 2007-03-11, 20:49   

"The money will roll right in" z Mudhoney , też dobry kawałek

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-05-14, 01:40   

Taki smaczek,pewno fani znają.Teraz oglądam Riding festiwal '92 i taka ciekawa rzecz.Przed All apologies Kurt mówi,że następna piosenka jest dedykowana dla jego 12-dniowej córki i Courtney,która uważa,że wszyscy ją nienawidzą.Potem Kurt prosi,że jak policzy do 3 to prosi by tłum krzyknął "Courtney,we love you".Publika to robi.Kurt dziękuje i jest zadowolonny.Ciekawe.Nie myślałem,że na taki "komercyjny" wyskok stać kobajna.

Dla ludzi mających problem z czytaniem to ciekawostka a nie zarzut w jedna czy drugą stronę ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Inessa

Wysłany: 2007-06-24, 20:42   

„even in his youth”, „aneurysm”, „here she comes now”, „opinion”, „sappy”.

jordi

Wysłany: 2007-06-25, 14:30   

jeśli chodzi o sappy, czy posiada ten utwór oryginalny teledysk? wydaje mi się że nie, ja coś ściągnąłem ale to chyba zrobiony przez kogoś, tak samo jest z "downer" też jest klip ale nigdy nie słyszałem by miały powstać prawdziwe do tych utworów
dużo tu zagorzałych fanów i fanek Nirvany, więc ufam że ktoś wie jak to z tym jest...

N@RVANA 

Wysłany: 2007-06-25, 15:12   

Ja lubię 'Ain't it a shame', 'Sappy', 'Return of the rat' no i 'opinion' (ta jest chyba najlepsza). Nie podoba mi się za bardzo 'Here She Comes Now'. Takie nudne trochę...

Vajlent 
Gwiazda Rocka

Wysłany: 2007-06-25, 21:01   

Asshole(rare),Do you love me ,opinion ,Down In The Dark (Rare),Money will roll right in,D7 :roll:

arafatka 

Wysłany: 2007-06-25, 21:07   

Anorexorcist - Piosenka której słucham absolutnie najczęściej, jeśli chodzi o utwory z box'u 'With the lights Out''
Być może trudno to nazwać piosenką, ale nie ważne... Jaka tam jest specyficzna energia! Cudo, kocham Anorexorcist i lubię taki Kurtowy sposób śpiewania a w zasadzie krzyczenia! :->

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-06-25, 21:41   

No właśnie, trochę o tym słyszałam, mogła byś to gdzieś zamieścić? Chciałabym to wreszcie usłyszeć:)

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-06-26, 22:24   

jordi, ten teledysk zostal zrobiony przez Krista i Dave-a, o ile mi wiadomo. Juz dawno tego teledysku nie widzialem, ale dam sobie glowe uciac ze jest tam w pewnym momencie tekst ktory jasno mowi ze to wlasnie z ich reki ten teledysk wyszedl ;)

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-06-26, 22:28   

YodaM napisał/a:
jordi, ten teledysk zostal zrobiony przez Krista i Dave-a, o ile mi wiadomo. Juz dawno tego teledysku nie widzialem, ale dam sobie glowe uciac ze jest tam w pewnym momencie tekst ktory jasno mowi ze to wlasnie z ich reki ten teledysk wyszedl ;)

Żaba dobrze gada...dokłasnie ten tekst jest napisany na początku przed teledyskiem.

Ciekawostka by nie zakładać nowego tematu: W 1992 jak Nirvana wystepowała w Argentynie mieli zagrac Polly i Cobain totalnie zapomniał jak to grac.Męczył sie w końcu podszedł do Bovoselica i ten zagrał to na basie.

Co ciekawe podczas tegoż wykonania polly Grohl wynosi na środek sceny malutki zestaw perkusyjny i na nim gra do polly ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

jordi

Wysłany: 2007-06-27, 16:06   

Dzieki Yoda ale nadal nie wiem co z Downer też posiadam video klip być może nieoryginalny, a tak w ogóle zna ktos liste wszystkich oficjalnych teledysków Nirvany? Swoją droga ostatnio znalazłem video koncert Mudhoney w którym na gitarce gra lider Nirvany, słyszałem ale nie widzałem, troche słaba jakosc

Jimmy 
Jack the Ripper

Wysłany: 2007-06-28, 12:30   

Vajlent napisał/a:
Asshole(rare)

to nie jest utwór wykonywany przez Nirvanę
I got my time machine, got my 'lectronic dream

Odpowiedz do tematu