Nie dajmy sie oglupic... tworzac muzyke.. czy jesli dostalbys za to kase mialbyc cos przeciwko umieszczania jej w reklamie proszkow do prania?
Tak, mialbym. Bo nie po to robie muzyke zeby pozniej kojarzyla sie z proszkiem do prania. Pozatym muzyka to sztuka a sztuce trzeba jakis hołd oddac :)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
YodaM: kwestia wyborow : tworzac muze w biedzie, fatalnych warunkach materialnych... albo sprzedac przy nadazajacej sie okazji swoj dorobek firmie produkujacej zlewozmywaki;)) tymsamym.. ustawiajac sie finansowo..
nie chce oceniac.. ale wybierajac to pierwsze okazlabys sie skonczonym idiota w oczach, chyba wszystkich dookoala.. a hold... hehe hold jest dla idiotow jak widac;))
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
nie chce oceniac.. ale wybierajac to pierwsze okazlabys sie skonczonym idiota w oczach, chyba wszystkich dookoala.. a hold... hehe hold jest dla idiotow jak widac;))
Ktoś,kto nie sprzeda swojej muzyki jest idiotą?Ciekawe.
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Mika: delikatna roznica w znaczeniu slow: nie sprzeda a nie skorzysta z okazji sprzedania.. prawie robi duza roznice.
W pierwszym mozemy miec do czynienia z miernym muzykiem.. beztalenciem... po co go 2x karac i nazywac idiota... w drugim przypadku mamy kogos kto potrafi stworzyc dobra muzyke.. ale z blizej nieznanych powodow trzyma ja tylko dla siebie.. jesli to nie idiotyzm.. to zapewne leki przed krytyka, kompleksy... zwal jak zwal.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
hook napisał/a:
Nie dajmy sie oglupic... tworzac muzyke.. czy jesli dostalbys za to kase mialbyc cos przeciwko umieszczania jej w reklamie proszkow do prania?
Oczywiście. To dla mnie forma... "muzycznej prostytucji". To tak jakby w "Ostatnią Wieczerzę" Da Vinci zawinąć rybę, tylko dlatego, bo ktoś za to grubo płaci.
Muzyka to część wykonawcy. Jakiś kawałek jego... duszy?
Moja muzyka w reklamie proszku do prania - masakra. Nigdy bym się na to nie zgodził.
Trzeba mieć jakiś szacunek do samego siebie, do tego co się tworzy. Wiadomo, że gra się m.in. po to, żeby zarobić pieniądze. Ale nie za wszelką cenę. Nie takimi sposobami.
Dokładnie, nie wolno się do końca sprzedać. Nie w ten sposób
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Ja bym swojej muzyki nie sprzedała. A tym bardziej moich wierszy. Wyobraźcie sobie, powiedzmy, Something in the way, w reklamie lalek Barbie albo Coca-Coli. Bez komentarza.
Jeśłi chodzi o przeróbke Smellsa przez Tori Amos to podoba mi sie, zrobiła z tego coś innego niż inni "coverowcy". A jeśłi chodzi o sprzedawanie swojej muzyki to
Iskra napisał/a:
Ja bym swojej muzyki nie sprzedała
ja też nie :)
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Nie jest to najlepsze dzieło Tori Amos. Ale może wina nie leży po stronie Tori, ale po stronie piosenki... Zresztą nie jest tak źle, zdarza mi się słuchać.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Ostatnio słuchałam Możdzera i natrafiłam na ten zdumiewający cover Nirvany. Szczerze się zachwyciłam ,choć jednak brakuje mi trochę "pazura", jaki ma w sobie wykonanie Kurta:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum