Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Spadające wpływy za muze Nirvany
Autor Wiadomość
sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2009-03-20, 13:35   Spadające wpływy za muze Nirvany

Przeczytałem dzisiaj artykuł który informował o tym, że zyski jakie w ciągu ostatnich 2 lat wygenerowały piosenki Nirvany i ciekawi mnie co uważacie za powód tych spadków?
Ja myślę, że ludzie odchodzą od dobrej muzyki na rzecz chwilowych mód typu wymieniony w artykule Jonas Brothers. Ważne jest niestety nie do co wartościowe ale to co jest na topie, a te dwie rzeczy ostatnio rzadka idą w parze.

areq32

Wysłany: 2009-03-20, 23:33   

Po co się tym przejmować...
Pewnie jest tak dlatego, że większość osób idzie z modą... Nirvana była modna... skończyło się to teraz jakieś inne badziewie typu Jonas Brothers właśnie. Jakoś nie żałuję z tego powodu.

Marianne 

Wysłany: 2009-03-21, 12:39   

sztruks napisał/a:
co uważacie za powód tych spadków?

dobrodziejstwa internetu :114:

Jack 

Wysłany: 2009-03-21, 19:32   

Cytat:
jakieś inne badziewie typu Jonas Brothers

:lol:

Co do pytania- zgadzam sie z Marianne.

Nirvanafun 

Wysłany: 2009-03-22, 02:11   

teraz modne jest emo więc ludzie tego słuchają bo chcą być modni i się przypodobać oczywiście nie wszyscy, ale niektórzy na pewno Nirvana była modna w latach 90 często tak jest, że po śmierci jakiegoś znanego wokalisty etc. jest bum na ten zespół weźmy w Polsce Dżem, Grechute czy Kaczmarskiego a nawet Republike jak dla mnie Nirvana jest nieśmiertelna

Nirabeatles 

Wysłany: 2010-01-22, 16:35   

Marianne napisał/a:
sztruks napisał/a:
co uważacie za powód tych spadków?

dobrodziejstwa internetu :114:

Bo ja wiem ?
Na pewno w jakimś sensie oczywiście, ale myśle jednak że gazety typu "bravo" chyba bardziej wyznaczają ehm... trendy

Sytuacja ma sie tak, że z tego co wiem to ciągle pisze sie o takich gwiazdkach a dzieciaki to jak widać nakręca
Mam pewną osobę w budzie, która jest fanką jakiejś montany i siedzi taka młoda laska wytapetowana jak nie wiem kto w koncie i nikt z nią nie rozmawia(a przynajmniej nie zauwarzyłam), bo poprostu jest uważana za idiotkę.....
Tylko jedej żeczy nie rozumiem...dlaczego takie zespoły jak np, to Jonas Brothers są uważane za rockowe ?

Consi 

Wysłany: 2010-01-22, 17:30   

Jak to dlaczego? Bo gitary tam są :P
Nieważne, co jest uważane przez jakieś tam bravo za rock, tylko to, co my sami uważamy za taki ;)
A co do pytania w temacie - jak wyżej - oczywiście, że "pobieranie plików na użytek własny z internetu" :mrgreen: Żadna tam moda. Ostatnio właśnie zauważyłam tendencje szpanowania tym, że słucha się Queen albo Guns'n Roses, a z Jonasami... nawet jak ktoś słucha to się skrzętnie ukrywa i się nie przyznaje. Ale to bardziej widać u młodych w liceum i wyżej, niż w późnej podstawówce czy gimnazjum :)

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-01-22, 18:17   

Albo rynek sie zapchał. Ci co mieli kupić 'Nevermind' juz ją kupili i trzeba czekać na nowe pokolenie które dowiadując sie o Nirvanie z przekazów starszych kolegów równiez sięgnie po płytę. Chociaz powodem numer jeden jest oczywiście piractwo.

Nirabeatles 

Wysłany: 2010-01-22, 20:11   

Consi napisał/a:
Jak to dlaczego? Bo gitary tam są :P
Nieważne, co jest uważane przez jakieś tam bravo za rock, tylko to, co my sami uważamy za taki ;)

Tak, wiem, ale naprawde jest to bardzo denerwujące, taka głupota ludzka, no może nie głupota, ale nieświadomość, takie osoby jak widze chce mi się uświadomić tylko pięścią, niestety jakoś tak reaguję :-D
Co do mody na gunsów czy queen to nie słyszałam, ale zauwarzyłam, ze jest straszna mania na metal....

lather 

Wysłany: 2010-01-26, 16:15   

Mania na metal? :D Nie zauważyłam jakoś... Chociaż przynajmniej na emo przeszło. :111:

heledor 

Wysłany: 2010-01-26, 19:17   

Nirabeatles napisał/a:
Co do mody na gunsów czy queen to nie słyszałam, ale zauwarzyłam, ze jest straszna mania na metal..
(zauważyłam ż)

a tam trochę dystansu do tego :) Na metal mniejsza bo to niezgrabnie mówiąc za łatwe w odbiorze nie jest.
Mamy taką jedną w klasie co się błyskawicznie przerzuciła z popu bo taka niby moda:
na pytanie jaka jet twoja ulubiona płyta Metallici (miła naszywkę na ślicznej tró kostce) odpowiedziała: Mama said. Jeżeli ktoś jest chamski to taką modnisię można łatwo zdemaskować i poniżyć. Ja tam mam z tego ubaw i tyle, nie będę przyżywać takich głupot. :) :mrgreen:

Nirabeatles 

Wysłany: 2010-01-29, 21:34   

Sory, mam małe problemy z ortografią :lol:

Mnie też to śmieszy, ostatnio poprosiłam pewną osobę, która podobno słucha Slipknota by podała mi kilka tytułów, podała jakieś 3 piosenki, oraz Before AND Forget, po czym się zacieła :-D

tomuh

Wysłany: 2010-01-30, 14:11   

ah skąd ja to znam : >
sytuacja u mnie w szkole:
- o, słuchasz Gunsów?
- no, uwielbiam ich!
- a jaki utwór najbardziej lubisz?
- eee... don't cry... innych nie znam

:mrgreen:

Consi 

Wysłany: 2010-01-30, 15:33   

Wiecie co... ja bym się nawet wstydziła na ich miejscu tak bezczelnie szpanować :mrgreen:

jordi

Wysłany: 2010-01-30, 16:01   

Wielce miłościwie nam panujący któryś moderatorze, z tych którzy jeszcze aktywnie moderują conieco... wydzielże ten temat co najmniej 6 ostatnich postów o pozerstwie i szpanowaniu :-P

"Szaleńcy, oni wiedzą więcej
Ich życie nęci kiedy świat do przodu tak pędzi
Bo jak ostatni staną się pierwszymi
Szaleńcy staną przed nimi wszystkimi"

Odpowiedz do tematu