Wysłany: 2009-03-20, 13:35 Spadające wpływy za muze Nirvany
Przeczytałem dzisiaj artykuł który informował o tym, że zyski jakie w ciągu ostatnich 2 lat wygenerowały piosenki Nirvany i ciekawi mnie co uważacie za powód tych spadków?
Ja myślę, że ludzie odchodzą od dobrej muzyki na rzecz chwilowych mód typu wymieniony w artykule Jonas Brothers. Ważne jest niestety nie do co wartościowe ale to co jest na topie, a te dwie rzeczy ostatnio rzadka idą w parze.
Po co się tym przejmować...
Pewnie jest tak dlatego, że większość osób idzie z modą... Nirvana była modna... skończyło się to teraz jakieś inne badziewie typu Jonas Brothers właśnie. Jakoś nie żałuję z tego powodu.
teraz modne jest emo więc ludzie tego słuchają bo chcą być modni i się przypodobać oczywiście nie wszyscy, ale niektórzy na pewno Nirvana była modna w latach 90 często tak jest, że po śmierci jakiegoś znanego wokalisty etc. jest bum na ten zespół weźmy w Polsce Dżem, Grechute czy Kaczmarskiego a nawet Republike jak dla mnie Nirvana jest nieśmiertelna
Bo ja wiem ?
Na pewno w jakimś sensie oczywiście, ale myśle jednak że gazety typu "bravo" chyba bardziej wyznaczają ehm... trendy
Sytuacja ma sie tak, że z tego co wiem to ciągle pisze sie o takich gwiazdkach a dzieciaki to jak widać nakręca
Mam pewną osobę w budzie, która jest fanką jakiejś montany i siedzi taka młoda laska wytapetowana jak nie wiem kto w koncie i nikt z nią nie rozmawia(a przynajmniej nie zauwarzyłam), bo poprostu jest uważana za idiotkę.....
Tylko jedej żeczy nie rozumiem...dlaczego takie zespoły jak np, to Jonas Brothers są uważane za rockowe ?
Jak to dlaczego? Bo gitary tam są :P
Nieważne, co jest uważane przez jakieś tam bravo za rock, tylko to, co my sami uważamy za taki ;)
A co do pytania w temacie - jak wyżej - oczywiście, że "pobieranie plików na użytek własny z internetu" Żadna tam moda. Ostatnio właśnie zauważyłam tendencje szpanowania tym, że słucha się Queen albo Guns'n Roses, a z Jonasami... nawet jak ktoś słucha to się skrzętnie ukrywa i się nie przyznaje. Ale to bardziej widać u młodych w liceum i wyżej, niż w późnej podstawówce czy gimnazjum :)
Albo rynek sie zapchał. Ci co mieli kupić 'Nevermind' juz ją kupili i trzeba czekać na nowe pokolenie które dowiadując sie o Nirvanie z przekazów starszych kolegów równiez sięgnie po płytę. Chociaz powodem numer jeden jest oczywiście piractwo.
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
Jak to dlaczego? Bo gitary tam są :P
Nieważne, co jest uważane przez jakieś tam bravo za rock, tylko to, co my sami uważamy za taki ;)
Tak, wiem, ale naprawde jest to bardzo denerwujące, taka głupota ludzka, no może nie głupota, ale nieświadomość, takie osoby jak widze chce mi się uświadomić tylko pięścią, niestety jakoś tak reaguję
Co do mody na gunsów czy queen to nie słyszałam, ale zauwarzyłam, ze jest straszna mania na metal....
Co do mody na gunsów czy queen to nie słyszałam, ale zauwarzyłam, ze jest straszna mania na metal..
(zauważyłam ż)
a tam trochę dystansu do tego :) Na metal mniejsza bo to niezgrabnie mówiąc za łatwe w odbiorze nie jest.
Mamy taką jedną w klasie co się błyskawicznie przerzuciła z popu bo taka niby moda:
na pytanie jaka jet twoja ulubiona płyta Metallici (miła naszywkę na ślicznej tró kostce) odpowiedziała: Mama said. Jeżeli ktoś jest chamski to taką modnisię można łatwo zdemaskować i poniżyć. Ja tam mam z tego ubaw i tyle, nie będę przyżywać takich głupot. :)
Mnie też to śmieszy, ostatnio poprosiłam pewną osobę, która podobno słucha Slipknota by podała mi kilka tytułów, podała jakieś 3 piosenki, oraz Before AND Forget, po czym się zacieła
ah skąd ja to znam : >
sytuacja u mnie w szkole:
- o, słuchasz Gunsów?
- no, uwielbiam ich!
- a jaki utwór najbardziej lubisz?
- eee... don't cry... innych nie znam
_________________ "jestem sobą i mam Was w dupci."
Wielce miłościwie nam panujący któryś moderatorze, z tych którzy jeszcze aktywnie moderują conieco... wydzielże ten temat co najmniej 6 ostatnich postów o pozerstwie i szpanowaniu
"Szaleńcy, oni wiedzą więcej
Ich życie nęci kiedy świat do przodu tak pędzi
Bo jak ostatni staną się pierwszymi
Szaleńcy staną przed nimi wszystkimi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum