Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Teraz Rock - Nirvana
Autor Wiadomość
Angevil 

Wysłany: 2011-04-28, 00:18   Teraz Rock - Nirvana

Od 19 kwietnia cieszyć się można 12 numerem w "Teraz Rock Kolekcji", tym razem poświęcony Nirvanie ;)
http://www.terazrock.pl/news.php?NewsId=1331

Kupiłem wczoraj, z braku czasu nie mam kiedy się wgłębić w zawartość tego albumiku, niemniej jednak ciekawostką przeczytaną już przeze mnie jest dział o kolekcjonerskich wydaniach płytowych Nirvany, a poczytać jest o czym, choć kolekcja ta w porównaniu z innymi wielkimi zespołami nie jest tak bogata :)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-04-28, 00:27   

daj znać ile stron i co tam ogólnie jest,co?
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-28, 15:14   

50 stron, swietne artykuly,fajne zdjecia,opisy dyskografii,opisy koncertow. polecam

MolySliver 
L7 - Everglade

Wysłany: 2011-04-28, 19:22   

właśnie sobie zamówiłam ;p

mosquito 

Wysłany: 2011-04-30, 15:30   

MolySliver, a wiesz jak długo trwa przesyłka? Nigdy nie zamawiałam bezpośrednio z redakcji, a w okolicznych empikach i salonikach inmedio już niestety nie ma...
Nie jestem zbyt cierpliwa i wszystko chciałabym mieć już, teraz, zaraz ;-) ale nie bardzo mam czas na szukanie po całym mieście. Jeśli to maksymalnie tydzień, to też sobie zamówię ;-) a jeśli 2 albo 3 to chyba jednak ruszę cztery litery i poszukam ;-)

MolySliver 
L7 - Everglade

Wysłany: 2011-04-30, 16:14   

teraz jeszcze nie potrafię Ci odpowiedzieć, bo zamówiłam w czwartek, a oni w piątek mi napisali że po zaksięgowaniu wpłaty od razu wyślą. Jednak ciężko powiedzieć czy kasa została przelana już z czwartku na piątek i czy wysłali już w piątek czy dopiero w poniedziałek wyślą. To też zależy od rodzaju przesyłki, a że wpisana była jako gratis to pewnie zwykła. Teraz też będzie jakiś dzień wolny więc to też opóźni sprawę. Jak dotrze to dam znać

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-30, 16:53   

Ja w pierwszym lepszym empiku kupilem. dzisiaj widzialem rowniez w zwyklych kioskach

Nevermind. 

Wysłany: 2011-04-30, 19:12   

Jak ja uwielbiam chodzić od kiosku do kiosku i pytać "Czy otrzymam Teraz Rock" i patrzeć na te jakże dziwaczne miny pań z kiosku, które pytają "Słucham? Nie, nie mamy, nie słyszałam nawet o czymś takim". :lol: Ale w jakimś kiosku w Netto mieli, choć nie powiem, kobieta też nie wiedziała, o co mi chodzi.

Niemniej jednak, właśnie czytam i szczerze mówiąc, nie jest źle. Coś więcej powiem, kiedy skończę, ale moim zdaniem warto wydać tę dychę na to wydanie.

Yacoob

Wysłany: 2011-05-04, 21:50   

Ja nie musiałem daleko szukać. Przez przypadek znalazłem to...na półce nad łóżkiem mojego taty :P
Może brat kupił, ale poczytać mi nie da bo to świr :( Poczekam aż go kiedyś nie będzie :)

mosquito 

Wysłany: 2011-05-04, 23:05   

A ja już też mam :mrgreen:
Czytam na raty, bo czasu mało ... ale jakieś to cholernie zwięzłe takie...
Nigdy się specjalnie nie interesowałam przeszłością czy genezą powstania kapel ( wyjatek PJ :mrgreen: ) i chcociaż we właściwym czasie miałam te naście lat, nigdy nie wzdychałam do Cobaina i nie oblepiałam pokoju plakacikami z Bravo, czy co tam jeszcze było...
Ale jak widać na starość mi odbiło :mrgreen: Tylko, że w sumie, mimo braku wcześniejszego zgłębiania wiedzy na temat zespołu ;-) , nie dowiedziałam się niczego szczególnie ciekawego, czy też nowego ;-)
A nie, przepraszam... walnęłam się... Zabiły mnie laleczki - Kurt Cobain z teledysku Smells ... i Unplugged... Nie wierzę, że coś takiego można było wymyślić...
Ogólnie w dużym skrócie przedstawione są początki Nirvany, czyli kapele i składy, z których z czasem powstał zespół. Potem krótko o każdej z płyt, jak powstała, gdzie, z kim itd. Bardzo skrótowo o genezie utworów :-( znaczeniu itd. Trochę o sprzęcie, którgo używali... No i sporo miejsca o rarytasach Nirvany i różnych wydawnictwach pobocznych.
Podoba mi się, że na końcu są też krótkie artykułu o Grohl'u i Novoselic'u, bo przecież Nirvana to nie tylko Cobain...
Ogólnie to zaawansowany fan może być lekko rozczarowany zawartością ... tak mi sie przynajmniej wydaje ;-)

Dla zaintersowanych... w majowym Teraz rocku jest też spory i nawet ciekawy artykuł na temat Foo Fighters ;-)

MolySliver 
L7 - Everglade

Wysłany: 2011-05-05, 23:47   

no ślicznie... a mi jeszcze nie przysłali,

CHOLERNE ŚWIĘTA,
i ogólnie mogłam iść do kiosku, bo też dzisiaj widziałam. Ale oczywiście tydzień temu lenistwo wzięło górę ;-(

leniwiec27 

Wysłany: 2011-06-03, 20:45   

Też mam ten numer. Zawarte jest w nim wiele ciekawych informacji, warto go mieć. Trafiłem na niego przypadkiem, czekając na Giarowy Rekord poszedłem do empika.

Kala 

Wysłany: 2011-06-03, 20:48   

też go mam i niczego nowego sie nie dowiedziałam. ;]

Odpowiedz do tematu