Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Ulubiony Album
Autor Wiadomość
szary 

Wysłany: 2006-11-13, 15:06   Ulubiony Album

In Utero, dlaczego? Album przez wielu uwazany za niezrozumiały i pozbawiony sensu, Kurt napisał texty przyprawiające o ból głowy przez co powstała do tego równie agresywna muzyka (zresztą jak zawsze :-D ) Album jest surowy tak jakby był debiutem, super kompozycja :-D

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-13, 15:11   

Mtv Unplugged - naprawde cieply i przyjemny album. Słuchajac go czuje sie jakies ciepło oraz przyjemnosc z tego co Ci trzej panowie robili... taki lekki i dziwnie uspakajajacy album :)

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-13, 15:15   

Bleach. Za tę moc i za brud. I przede wszystkim za prawdziwość, bo Nvm było już tak cholernie wygładzone... a In Utero to moim zdaniem nieudana próba powrotu do tego klimatu z pierwszej płyty. Nie mówię, że jest to zły krążek... no ale to już nie to, co na Bleach.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

hook 

Wysłany: 2006-11-13, 15:21   

Nevermind - od niego zacząłem przygode z muzyką rockową nie polską... znana wszystkim płyta.. tak samo kochana jak znienawidzona, bez Nevermind byc moze nigdy bym nie polubil AiC czy Soundgarden.. bez Nevermind.. byc moze sluchałbym teraz techno, krotko przycinal nażelowane włosy.. who knows ;-)

Alice 
alive

Wysłany: 2006-11-13, 19:47   

chyba Nevermind... trochę dziwnie się czuję pisząc to, ponieważ wiele osób ją lubi ;-) ale naprawdę mi się podoba ^^

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-13, 19:51   

Alice, no i prawidlowo :) piszesz to co uwazasz za sluszne dla siebie :) Tez mi sie Nevermind podoba, powiem szczerze ze jest zaraz po Mtv Unplugged... a to dlatego ze jest tam masa kawlków przy ktorych rozpiera mnie energia ;p

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Alice 
alive

Wysłany: 2006-11-13, 19:57   

no właśnie... jak czasem słucham Nirvany to mam ochotę wstać i się wykrzyczeć. i robię to :-D to chyba dlatego sąsiedzi mnie nie lubią... :lol:

szary 

Wysłany: 2006-11-13, 20:44   

co tam Nevermind.. w ogóle przy Nirvance energia rozpiera

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2006-11-13, 21:32   

Alice napisał/a:
no właśnie... jak czasem słucham Nirvany to mam ochotę wstać i się wykrzyczeć. i robię to :-D to chyba dlatego sąsiedzi mnie nie lubią... :lol:

Często chodziłem z dawnym przyjacielem (Ptok przykro mi) wykrzyczeć się na mostek( dla wtajemniczonych :-P ). Fajnie było, chciałeś coś powiedzieć, nie wykrzyczeć to właśnie tam było idealne miejsce do tego. Żadnej Nirvany czy Pearl Jam, nie potrzeba było. Czysty odruch odreagowania od tamtejszej rzeczywistości! A bolało wszystko ;-) heh co za czasy!

p.s. Ptoku kiedyś wrócimy na ojczyznę i może się spotkamy by pokrzyczeć jak za dawnych czasów...

Mabh 

Wysłany: 2006-11-13, 22:41   

Ja zazwyczaj, żeby się wykrzyczeć idę na wiadukt niedaleko cmentarza. Tam jest idealnie.
A co do ulubionej płytki, to chyba też Nevermind. Głównie dlatego, że była to pierwsza płyta Nirvany, którą usłyszałam.

"If I can't be my own, I'd feel better dead."

www.mabh.blog.onet.pl

Alice 
alive

Wysłany: 2006-11-14, 07:58   

"wiadukt niedaleko cmentarza"- to brzmi mrocznie ^^
Nevermind też była moją pierwszą płytą Nirvany. I jakiś sentyment do niej mi pozostał :-P

Scarlett O'Hara 
Crazy diamond

Wysłany: 2006-11-14, 15:38   

In Utero. I Incesticide. Ale In Utrero to moja najpierwsza płyta. Kosztowała mnie 29,90 + 1,30 za bilet tramwajowy, pamiętam.

Hole 
girl

Wysłany: 2006-11-15, 06:37   

In Utero - przy tej płycie spędziłam tyle znaczących ranków, wieczorów, nocy.
Wciąż, słuchając jej, mam dreszcze. Głos Cobaina, muzyka brudniejsza niż na Nevermind, ale nie tak prostacka, jak na Bleach, teksty w końcu o czymś ;-) - moim zdaniem szczyt formy Nirvany. UWIELBIAM.

Sentyment mam też do Incesticide. To mój drugi album Nirvany, po Nevermind oczywiście. Zanim dorwałam kolejną płytę, trwało to ok. rok, kaseta Incesticide została równo zjechana w moim walkmanie. Do dziś uważam, że niektóre utwory są po prostu genialne.

Greg Like 
wokalista

Wysłany: 2006-11-15, 11:58   

Nevermind jest chyba najlepszy... taka... hmmm opoka grunge.. wszystko co się zaczyna kończy się na nevermind :) smells like teen spirit... szczytowa forma nirvany i zarazem najlepsze piosenki i wielki boom grungowy, no i oczywiście wybuch popularności tego zespołu
I'd feel better dead

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-15, 12:43   

Hole napisał/a:
s Cobaina, muzyka brudniejsza niż na Nevermind, ale nie tak prostacka, jak na Bleach

Nie uważasz, że prostacka, to złe słowo ? :-) Wydaje mi się, że wiem co masz na myśli, ale trochę głupio to brzmi.

Wg mnie Bleach dzięki swojej prostocie, bezpośredności, nawet bezsensowności, staje się czymś naturalnym, pochodzącym z wnętrza Cobaina. Czymś, co jest przepełnione emocjami, coś co nie zniszczyły 'propozycje poprawy' jakiejś wytwórni. Ma pierwotną moc.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Odpowiedz do tematu