Hmm...a co tam do zrozumienia...większośc jasna...choć tego bluzga jak stoją przy ciężarówce i pytają co za ***(i tu nie znam pełnego bluzgu a szkoda )wpakował to wszystko...
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Pewnie nie bede orginalny, ale koncert z MTV Unplugged, gdzies juz pisalem ze panuje tam dziwna spokojna atmosfera :) Poprostu taki spokój i piękno tej muzyki tam mozna uslyszec :)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Mi się podoba szczególnie całe Live and Loud, do tego Aunerysm - z YouTube, nie znam daty ni miejsca... A i wersja Come As You Are ukazana w "Live! Tonight! Sold Out!" (to, co Cobain tak się drze :D) jest niezła. Wie ktoś, skąd to?
Odrazu mówie, że nie czytałem innych postów, bo mam dosłownie pare sekund, ale przeczytam
Mi w pamieć zapadło coś nie pod wpływem jakiegoś uważnego oglądania, przypadkowego trafienia na teledysk, czy nawet video które ma specyficzny charakter, klimat.
Paradoks w tym, że to co zapadło mi w pamięć... to nie moge sobie przypomnieć kiedy to widziałem, ani troche Chodzi o video do Smells Like... Jak miałem 13 lat i koleżanka porzyczyła mi płyte NIRVANY to uświadomiłem sobie że gdzieś to już słyszałem.
Generalnie w pamięci mam obraz jakby dość jasnego, piaskowego (kolor;P) miejsca gdzie grają jacyś kolesie. Teledysk do smells mósiałem widziec kiedys w podstawówce, wtedy nie wiedziałem że NIRVANA to NIRVANA. Wogóle nie wiem kiedy i gdzie go widzialem, czy wogóle obejrzałem cały czy tylko fragment.
Czyli zapadło mi w pamięć to piaskowe, jasne otoczenie grających kolesi Nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć no i tak wogóle, to to co mam w pamięci to jednak ciut się różni od rzeczywistego obrazu. W zamazanych wspomnieniach jest więcej przestrzeni, a teledysk jest troche ciasny
_________________ Jeśli powiem coś głupiego, to prosze o wyrozumiałosc, jeśli powiem cos mądrego to... i tak nikt nie zauważy...
Muszę przyznac ,że gdy zobaczyłam teledysk do "Smells Like Spirit" , byłam zaskoczona bo wyobrażałam sobie całkiem co innego ,a tu widze coś w stylu sali gimnastycznej i tak dalej i dalej
Natomiast teledysk "You Know You're Right" powalił mnie ten kilmat , który w nim panuje jest the best , kawałki koncertów i w ogóle eh
Od niedawna, jak sie zrobilo ciepło wzielo mnie na wspomnienia troche i tak sobie mysle własnie ze udalo mi sie załapać w jeden z najlepszych okresów muzyki rockowej czyli lat '90-tych. I przypomniałem sobie swoją stara szkole podstawową i ten klimat panujący na sali gimnastycznej w pewien letni dzien juz pod wieczór... to wyglądało tak samo jak z tego teledysku, nawet pamietam zapach który sie wtedy unosil w tym miejscu... ech.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum