Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Video które zapada w pamięci
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-11-01, 19:43   

Hmm...a co tam do zrozumienia...większośc jasna...choć tego bluzga jak stoją przy ciężarówce i pytają co za ***(i tu nie znam pełnego bluzgu a szkoda :mrgreen: )wpakował to wszystko...
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Jimmy 
Jack the Ripper

Wysłany: 2006-11-02, 17:17   

Rudzielec napisał/a:
oglądlądłęm :) Ale niestety nie mam napisów, i żałuje, bo ni chuja nie mogę zrozumień tego amerykańskiego akcentu.

hihi czas zacząć sie uczyc języków :mrgreen:
a polski tekst do tego tez bym chciał :mrgreen:

ciesz się, że masz orginał po angielsku ja mam HYPE! z niemieckim lektorem to jest dopiero koszmar ale warto pocierpieć trochę :mrgreen:

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-11-02, 18:15   

Uczę się ;) Po prostu trudno mi zrozumieć 60 % wypowiedzi... Wiesz znanie słówek to jedno, a dobra interpretacja tych ich zawijasów to drugie.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2006-11-04, 01:07   

Zapodaj sobie słownik IDIOMÓW ;-) :-P a uwierz Mi będzie łatwiej...

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-14, 18:04   

Pewnie nie bede orginalny, ale koncert z MTV Unplugged, gdzies juz pisalem ze panuje tam dziwna spokojna atmosfera :) Poprostu taki spokój i piękno tej muzyki tam mozna uslyszec :)

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2006-11-14, 21:40   

Nirvana MTV Unplugged to lepsze niż Pearl Jam Unplugged ... No co? :shock:

p.s. Oprócz "Black-(unplugged)" czywiście ;-)

jordi

Wysłany: 2007-01-17, 16:46   

no to ja będę najmniej oryginalny z was wszystkich, to był teledysk Smells Like Teen Spirit, bo to było pierwsze video Nirvany jakie widziałem

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-01-17, 16:54   

Unplugged- Nirvana
Unplugged- Alice In Chains
Live In Loud 93'- Nirvana
Live In Amsterdam, Paradiso 91'- Nirvana
Seattle 2000- Pearl Jam

Ankhie 

Wysłany: 2007-01-17, 20:07   

Mi się podoba szczególnie całe Live and Loud, do tego Aunerysm - z YouTube, nie znam daty ni miejsca... A i wersja Come As You Are ukazana w "Live! Tonight! Sold Out!" (to, co Cobain tak się drze :D) jest niezła. Wie ktoś, skąd to?

Chmielek 
albo Chmielu:)

Wysłany: 2007-03-17, 20:50   

Odrazu mówie, że nie czytałem innych postów, bo mam dosłownie pare sekund, ale przeczytam :-P

Mi w pamieć zapadło coś nie pod wpływem jakiegoś uważnego oglądania, przypadkowego trafienia na teledysk, czy nawet video które ma specyficzny charakter, klimat.

Paradoks w tym, że to co zapadło mi w pamięć... to nie moge sobie przypomnieć kiedy to widziałem, ani troche :-P :12: Chodzi o video do Smells Like... Jak miałem 13 lat i koleżanka porzyczyła mi płyte NIRVANY to uświadomiłem sobie że gdzieś to już słyszałem.

Generalnie w pamięci mam obraz jakby dość jasnego, piaskowego (kolor;P) miejsca gdzie grają jacyś kolesie. Teledysk do smells mósiałem widziec kiedys w podstawówce, wtedy nie wiedziałem że NIRVANA to NIRVANA. Wogóle nie wiem kiedy i gdzie go widzialem, czy wogóle obejrzałem cały czy tylko fragment.

Czyli zapadło mi w pamięć to piaskowe, jasne otoczenie grających kolesi :12: Nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć :12: no i tak wogóle, to to co mam w pamięci to jednak ciut się różni od rzeczywistego obrazu. W zamazanych wspomnieniach jest więcej przestrzeni, a teledysk jest troche ciasny :-P

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-03-17, 21:52   

Muszę przyznac ,że gdy zobaczyłam teledysk do "Smells Like Spirit" , byłam zaskoczona bo wyobrażałam sobie całkiem co innego ,a tu widze coś w stylu sali gimnastycznej i tak dalej i dalej
Natomiast teledysk "You Know You're Right" powalił mnie ten kilmat , który w nim panuje jest the best , kawałki koncertów i w ogóle eh :12:

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-03-17, 23:08   

Od niedawna, jak sie zrobilo ciepło wzielo mnie na wspomnienia troche i tak sobie mysle własnie ze udalo mi sie załapać w jeden z najlepszych okresów muzyki rockowej czyli lat '90-tych. I przypomniałem sobie swoją stara szkole podstawową i ten klimat panujący na sali gimnastycznej w pewien letni dzien juz pod wieczór... to wyglądało tak samo jak z tego teledysku, nawet pamietam zapach który sie wtedy unosil w tym miejscu... ech.

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Scarlett O'Hara 
Crazy diamond

Wysłany: 2007-03-20, 19:10   

A ja nie będę jakaś szcególnie odkrywcza: najbardziej lubię Jesus... i Seasons In The Sun z With The Lights Out. I klip do Sliver.

migawka 

Wysłany: 2007-03-20, 19:16   

Unplugged- Nirvana , podobnie jak Scarlett O'Hara klip do Sliver i słynna przeróbka spirita , smells like nirvana :mrgreen:

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-05-10, 23:44   

Powie mi ktoś z jakiego koncertu to jest?
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Odpowiedz do tematu