Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Nervana - a Tribute to Nirvana
Autor Wiadomość
TheGrunger

Wysłany: 2011-11-14, 21:47   Nervana - a Tribute to Nirvana

Witam. Nie wiem czy dobry dział, także w razie czego proszę o przeniesienie. Otóż do rzeczy. Kiedyś podążając coverami na Youtube, napotkałem się na gościa, który coverował własnie Nirvanę. Okazało się potem, że gra on w zespole Tribute'owym. Jako, że są najlepszym takim zespołem wyjeżdżają w trasy po Stanach, Europie. Jestem w kontakcie z wokalistą i niejednokrotnie namawiałem go na koncert w naszym kraju. W końcu napisał mi, że ,,planują występ w Polsce". I tu moje pytanie do was: Ilu z was byłoby chętnych na taki koncert w naszym kraju? Chcę zrobić rozpoznanie w ludziach i wysłać mu ten temat jako pokazanie ilu z nas chciałoby wysłuchać ich koncertu. Chętnych prosiłbym o wypowiadanie się w tym temacie. Miasto koncertu nie jest jeszcze ustalone, jednak w rozmowie z wokalistą wyszło, że raczej będzie to zachodnia część kraju.

Wszyscy dobrze wiemy, że to nie Nirvana ale dla młodych fanów to jedna z nielicznych okazji na posmakowanie grunge'u w naprawdę dobrym wydaniu, co sami możecie sprawdzić. Daję kilka próbek:
Breed
School
Negative Creep
Pennyroyal Tea

benavente 

Wysłany: 2011-11-14, 21:57   

Jest to porządny tribut band. Wokalista ma bardzo podobny głos do Kurta, stara się go naśladować w ubiorze, zachowaniach. Moim zdaniem czasami przesadza ale to chyba nie jest problem. Na koncertach jest energia i kawał duszy Nirvany. Myśle, że ludzie którzy pójdą na koncert posłuchać Nervany na pewno się nie zawiodą.

golder 

Wysłany: 2011-11-15, 16:00   

Ja bardzo chętnie wybrał bym się na koncert NERVANY,by chociaż poczuć kawalek tej "duszy" Nirvany ;]

Pauliina 
I am doll eyes

Wysłany: 2011-11-17, 19:26   

Ja pójdę... Fajnie by było posłuchac na zwyo kawalkow Nirvany..a widac, ze im całkiem to wychodzi

Odpowiedz do tematu