Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Alice In Chains rozważa nagranie nowej płyty
Autor Wiadomość
Jimbo 
Only Rock...

Wysłany: 2009-06-30, 16:02   

Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać:)Co do nowego wydawnictwa Alice In Chains to czekam na tą płytę:)zwłaszcza po tym co przeczytać można w czerwcowym Teraz Rocku;
"Napisaliśmy i nagraliśmy cudowne utwory-pisze zespół na swoim internetowym blogu, od najcięższych riffowych kopaczy w jaja, po najpiękniej smutną piosenkę, jaką ten zespół kiedykolwiek zrobił."I o to chodzi, czekam na płytę dobrą, ale i inną taką która nie będzie odcinaniem kuponów od dotychczasowych poczynań zespołu.

Norbert 

Wysłany: 2009-07-09, 20:12   

Na oficjalnej stronie, mozna juz zobaczyc teledysk do utworu.

Obejrzałem, jeszcze raz przesłuchałem i coraz bardziej mi brakuje tego pierwiatstka starej alicji w nowym. To już inny zespół i logiczne, że trzeba eksperymetnowac, ale pod względem przesłaniowym kawałek nie przemawia do mnie, bardziej podobny jest to takich zwykłych dobrych współczesnych piosenek, a to źle.

rotten_luck 

Wysłany: 2009-07-10, 09:11   

Dokładnie.
Wiadomo, porównując ich do starej Alicji zawsze dojdzie się do wniosku, że czegoś tu brak.

Kawałek ogólnie niezły, ale to, moim zdaniem, głównie zasługa Jerry'ego. ;)
A DuVall strasznie mi tam nie pasuje.

lather 

Wysłany: 2009-07-10, 10:06   

Zawsze będzie nie pasował, bo wcześniej był Layne. Nie można porównywać starej Alicji do nowej, bo to juz zupelnie co innego. Muzycy dojrzeli, potrzebny był wokal. Tak samo Hey z Banachem i bez niego... też jakby odmieniona kapela.

Pewnie, że zasługa Jarrego :D W AiC z Laynem też głownie jego była ;P

Norbert 

Wysłany: 2009-07-10, 14:49   

No odmienna kapela, ale w Hey np. nadal pozostały fajne teksty, których się przyjemnie słucha podśpiewywując je sobie xd

A tu, jakieś takie bez wyrazu to wszystko, po prostu jest DOBRZE a nie ZAJEfajnie, no a chciałem byc wgnieciony w fotel i czuc ciary na plecach, bo to w końcu AiC. A akurat w tym utworze, aż się prosi o takie Laynowe yeaa, jak z junkhead np. xD

jordi

Wysłany: 2009-07-10, 14:55   

a ja spodziewałem się nowej Metalliki w nowym Alice In Chains. Bunkrów nie ma ale tez jest zajebiście :mrgreen:

rotten_luck 

Wysłany: 2009-07-10, 14:56   

A z tym, że zasługa Jerry'ego w starej Alicji to się nie zgodzę. Fakt, że Jerry tworzył większość utworów, ale dla mnie stara Alicja zawdzięczała swój urok nie tylko Jerry'emu, ale głównie charyźmie Layne'a, nie zapominając też o Kinneyu. ;]

A co do DuValla to nigdy go z Laynem nie porównywałam i nie mam takiego zamiaru :p

lather 

Wysłany: 2009-07-10, 15:07   

Ta charyzma, ale Jerry glownie manewrował w zespole.

jordi

Wysłany: 2009-07-10, 15:15   

no wlaśnie, liderow było dwóch, różne źrodla różnie się na to zapatrywały, fakt faktem że po śmierci Staleya, bezdyskusyjnie Jerry rządzi i dzieli w swym jasnym majestacie :-P

rotten_luck 

Wysłany: 2009-07-10, 15:16   

No właśnie, teraz tak, ale w starej Alicji dzielił tą rolę ze Staleyem.

lather 

Wysłany: 2009-07-10, 15:21   

Dobra niech bedzie, ze liderów było dwoch...

Norbert 

Wysłany: 2009-07-12, 21:20   

Zespół to chyba jednak zespół :P, więc wszyscy panowie byli ważni, ale fakt, ze mimo, że Jerry pisał większosc kawałków to Layne dodawał im duszy

lather 

Wysłany: 2009-07-12, 22:35   

Nie neguje ;d Tylko zastanawiam się dlaczego czesto mowi sie, ze Layne pisal teksty do AiC itd, a o Jerrym już w tej kwstii się zapomina. On tez pisał bardzo dobre teksty! I wcale nie gorsze od Layna...;p

Norbert 

Wysłany: 2009-07-14, 14:37   

Nie no, Jerry pisał dobre teksty i w sumie była to większość, no i niektóre sa genialne, chociażby Would? i Rooster, nie wiem tylko kto pisał Nutshell i Rotten Apple, a sie ostatnio nad tym zastanawiałem.

Tylko co do tego jak ważny był Jerry jako tekściarz to nie ulega wątpliwości ale Layne też potrafił, co widać na Above.

Tylko tak się też zastanawiałem ostatnio czy byli przyjaciółmi czy po prostu kolegami z zespołu?

lather 

Wysłany: 2009-07-14, 17:10   

A no też prawda, Layne na końcu swojego życia wspomniał też coś o tym, że jednak nie byli przyjaciółmi. Już tego dokładnie nie pamiętam, więc mogłam coś przekręcić.

Odpowiedz do tematu