Ostatnio na forum Aliców pojawiło się kilka fajnych wstawek, bardzo rzadkich zresztą. tutaj jedna z nich. Jeszcze za czasów Diamond Lie. Tak własnie powstawało Alice in Chains. Cantrell, jeszcze jakby zawstydzony kamerą.
i jestem pewien, że urodziłem się 2 dekady za późno.
Szczerze nienawidzę. Ale im to akurat wybaczam bo grali dobrą muzykę...No i w sumie jak tak patrzę to pasowało im to. ALE wolę to późniejdze wydanie jendak.
dobrze ze jednak zmienili ten look, śmierdzieli wtedy tą modą na te tapiry, gunsów troche przypominali
ale dziwnie wygladli tam , jeszcze tacy nie pewni, amatorzy, i te ruchy ;p a co do profilu to ta fryzura uwydatnia go w taki "paskudny"
Styl: Za aurę tajemniczości. Nie wiem jak to określić, ale to najbardziej tajemnicza i skryta kapela jaką znam. Layne wygląda na całkiem uśmiechniętego gościa (po wywiadach można sądzić, że miał chłop poczucie humoru, czyli też inteligencję), a w piosenkach depresyjny mrok. Niezwykłe. Alicja idealnie odzwierciedla wiele uczuć, które mam akurat w głowie. Specyficzny jednak jest ten styl i wielu osobom raczej do gustu nie przypadnie. I w sumie dobrze
Muzyka: Myślę, że bardzo przemyślana i ciekawa. Aranżacje idealnie się zgrywają z harmonicznie nałożonymi wokalami, co czyni zespół niezwykłym. Sporo agresji, wołania o pomoc, wiele buntu, negatywnych emocji.
Teksty: Są bardzo tajemnicze i ciekawe, poezja śpiewana po prostu Pasuje do muzyki, wszystko tworzy klimat. Najlepsze teksty wg. mnie to Love, hate, love i Down in a hole.
_________________ Powiem ci...
Zmarnowaliśmy świt
A tego nie wybaczy nam żadne niebo
Muzyka Alicji jest bardzo różnorodna i ciekawa (Może i tak, ale Mudhoney lubię znacznie mniej), a klasyfikowanie chyba nie jest potrzebne. Jest do bardzo dobra gitarowa muzyka, pełna bólu, emocji i siły, często mocnego przesterowania( jak nie w większości ), ale klimat tej kapeli jest niepowtarzalny, nie ważne jaki to gatunek.
_________________ Powiem ci...
Zmarnowaliśmy świt
A tego nie wybaczy nam żadne niebo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum