Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Jerry Cantrell
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-03-18, 13:25   

Dzisiaj 45 lat kończy bohater tego wątku.Wielu pomysłów jeszcze muzycznych i innych takich Jerry ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-03-18, 13:40   

JAMik napisał/a:
Dzisiaj 45 lat kończy bohater tego wątku.Wielu pomysłów jeszcze muzycznych i innych takich Jerry ;-)

100 lat 100 lat!!!

Jerry!

I jeszcze paru udanych płyt spod znaku AIC!

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-06-08, 20:15   

Dunlop catch up with Jerry to discuss his trademark sound and their newly released Cantrell Signature Cry Baby Wah pedal. Check out an excerpt of Jerry discussing his signature Wah pedal from the Dunlop documentary, CRY BABY: THE PEDAL THAT ROCKS THE WORLD below.

Fajne cacko:

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-06-09, 01:25   

To jest dobre. Jerry w MTV Cribs ; ).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-06-09, 11:56   

Jerry zawsze lubił redneckie klimaty ; Gdzieś już chyba ktoś wrzucał to.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-06-09, 12:04   

Cytat:
Jerry zawsze lubił redneckie klimaty

No nawet na Music Bank - jeżeli dobrze kojarzę i nie mylę tego dokumentu z wydawnictwem z teledyskami i live'ami zespołu - Jerry miał ujęcie jak przerzucał gnój widłami ; ).

Elementy country w muzyce Alicji to też jego sprawka. To raczej wrzucam jako ciekawostkę (nie zauważyłem tego wcześniej, może i faktycznie było) dla tych, którzy chcą sprawdzić jak mieszka sobie Jerry.

A co do tej kaczki to mam pytanie Chainer - jeden efekt Cry Baby i tyle można z niego motywów wycisnąć? Czy raczej kaczek jest kilka, jedna "mroczna", druga "wibrująca", etc, a wszystkie po prostu są sygnowane jednym logo?

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-06-09, 12:15   

Moth napisał/a:
Jerry miał ujęcie jak przerzucał gnój widłami ; ).

Ta scena była w "Nona Tapes".

Co do kaczki, to jedna i ta sama. Właśnie z takim ciekawym pokrętłem, które pozwala grać ten mroczny klimat.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-06-09, 15:20   

Chainer napisał/a:
Ta scena była w "Nona Tapes".

Dokładnie, mylą mi się te dwa DVD zawsze, nie wiem czemu.

Man_in_the_box

Wysłany: 2011-07-29, 09:58   

Nie wiem czy było tu o tym pisane, w 2010 roku bodajże w 'Guitar World magazine' Cantrell został wybrany najlepszym gitarzystą roku, a 'Black gives way to blue' zdecydowanie zajęło 1sze miejsce wśród ulbumów, więc tylko bić pokłony przed Jurkiem :roll:

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-08-19, 02:10   

Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

malavida 
rain when I die

Wysłany: 2011-09-20, 22:15   

Alicję znam już kawał czasu, jednak do Jerrego dobrałam się niedawno. Poniekąd z tej przyczyny, że słyszałam, że ma ciągoty do country. Za wolniejszymi, spokojnieszymi utworami AiC średnio przepadam. Ale do rzeczy. Wybrałam utwór na chybił-trafił, padło na "Thanks anyway" myślę: dam szansę jednemu utworowi... i początek spokojny z kantrową melodią. Na szczęście nie zraziłam się i super, bo płyta DT vol1&2 ge-nial-na. Dobre teksty no i spodziewałam się, że tylko znikoma część piosenek spełni moje oczekiwania tzn. będzie dobry bas, wokal itp. a tu miłe zaskoczenie. Jerry się postarał.
Wyróżnię "Castaway", świetny, mroczny utwór, gęste riffy, mniam, i wspomniane "Thanks anyway" -początek cisza przed burzą, po czym głośno, wyciszenie i bach znowu ostro. O to chodzi.

Kawał świetnej muzyki Alicjopodobnej, ale jednak innej. Dobre urozmaicenie grungowej playlisty.
W teledysku do "My song" Cantrell pokazał, że chce być w centrum uwagi, nietylko jako jedyny wokal ale też jako aktor pierwszoplanowy klipu.

Leech 

Wysłany: 2011-11-26, 00:38   

trochę abstrahując od muzyki, owszem mało istotne, ale nigdy nie widziałam Jerrego w tak krótkich włosach!

http://grungereport.net/w...ellhaircut2.jpg

i nigdy się nie spodziewałam że je zetnie, a tu proszę!

golder 

Wysłany: 2012-03-18, 12:45   

Dziś Pan Jerry Cantrell ma 46 urodzinki! :D

KoziołXD 
KoziołXD

Wysłany: 2012-03-18, 13:57   

Sto lat Sto lat :mrgreen:

KoziołXD 
KoziołXD

Wysłany: 2012-03-18, 13:58   

Sto lat Sto lat :mrgreen:

Odpowiedz do tematu