Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Jerry Cantrell
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-09-30, 10:04   Jerry Cantrell

Może jestem ślepy, ale nie widzę tematu o Jerrym :shock: , który wydaje przecież świetne płyty. Degradation Trip, czy Boggy Depot to klasowe grandżowe krążki. Pozycja obowiązkowa dla fanów Alicji no i w sumie nie tylko dla nich.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Greg Like 
wokalista

Wysłany: 2006-10-30, 19:15   

zgodze się w stu procentach! Jerry świetnie gra i nadaje świerzości brzmieniu znanemu z AiC. Takie kawałki jak I cut you in, angel eyes albo anger risign oraz oczywiście my song no i.... eh... wymieniać i wymieniać :)
Jednym słowem Jerry Cantrell- bohater pozytywny :D

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-31, 20:22   

Dokładnie. A teraz ponoć pracuje nad kolejnym solowym projektem i... nad nową płytą Alicji.
Ciekawe. Czekam z niecierpliwością.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Jimmy 
Jack the Ripper

Wysłany: 2006-11-02, 17:25   

niech Jerry pracuje tylko nad nowa solową płytą a Alice In Chains zostawi w spokoju
I got my time machine, got my 'lectronic dream

Artificial 

Wysłany: 2007-04-03, 14:06   

Jeżeli chodzi o Jerrego solo, to lubię, chociaż w niektórych kawałkach słychać braki<chodzi mi o wokal>, ale trzeba przynać, że facet ma niezły łeb i pisze świetne kawałki!!!
Zatem niech Cantrell nagrywa płyty solowe, a nie gra pod szyledem AIC :evil:

bitter_sweet 
Jar Of Flies

Wysłany: 2007-04-03, 15:23   

"boggy depot" jest cudna,cała płytka jest świetna, "degradation trip" jest dobra ale jakos bardziej mi odpowiada jej poprzedniczka

Niewyspana 
Wanna Fuck?

Wysłany: 2007-05-09, 15:23   

Artificial napisał/a:
Jeżeli chodzi o Jerrego solo, to lubię, chociaż w niektórych kawałkach słychać braki<chodzi mi o wokal>,
no niestety.. piosenki rzeczywiscie pisze świetne. przeciez to ona jest autorem wielu tekstów aic. Myślę, że na solową płytę mógłby sobie wziąć do "pomocy" jakiegoś wokalistę z silniejszym głosem. Jeżeli słychać barki w wokalu to w grze na gitarze absolutnie nie mogę się ich dosłuchać.. Jerry jest moim "bogiem" gitary :)
mam szczerą nadzieję, że nagra jeszcze kilka solowych płyt. strasznie dobrze mi sie go słucha.
She should have worn the crown of thorns
She should have been a son"

Artificial 

Wysłany: 2007-05-09, 17:57   

Jestem ciekawa jak będzie z jego solową karierą, teraz nic nie wyda, bo jest zajęty nagarniami w AIC

Ostatnio uzalezniłam się od What It Takes i Hurts Don´t It :arrow: cuda!!!
Ostatnio zmieniony przez Artificial 2007-05-12, 16:23, w całości zmieniany 1 raz  

Nothing Song 
so close

Wysłany: 2007-05-12, 13:48   

Jerry Cantrell jest świetnym gitarzysta i tekściarzem . Płyta Degradation Trip jest wspaniała , a najlepszymi kawałkami dla mnie są : What it takes, Chemical tribe,Psychotic Break

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-08-16, 18:22   

Jerry Cantrell.. bardzo chętnie bym posluchala, cenię go w roli czlonka Alice In Chains, twórcę tekstu `Down In A Hole`...
Jerry solo czy w Alicji? Dlaczego ma nie grać pod szyldem Alice ?? przecież .. jako fani Alicji powinniście w niej cenić nie tylko Layna, ale też reszte zespolu... :-/ którzy też będą grali `pod szyldem`, nie tylko Cantrell ... zastanowcie sie..

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-08-17, 18:00   

Mi by sie jego kawałki podobały ale w innym wykonaniu. Jakoś nigdy nie mogłem sie przekonać do głosu Jerry'ego...i nadal nie moge. Kompozytor z niego świetny...ale jednak coś mi tu brakuje....
----------------------

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-09-01, 21:22   

Jesli chodzi o Cantrella.. ..wsluchajcie sie w jego solowe płyty.. czy bhrakuje wam tam Staleya.. mi wogole.

hauteville 

Wysłany: 2007-09-01, 22:35   

Dla mnie tam gostek jest genialny i jego solowe dokonania w niczym nie ustępują AIC. "Cast Away" i "Dying Inside" do dziś mnie zwalają z nóg... "My Girl" - czemu to piosenka nie stała się hitem i nie wyszła jako singiel? Pojęcia nie mam - moim zdaniem ma wszystko co do tego potrzebne, a nie jest jakaś popowa. A wokal? Mi się podoba bardziej niż Layne'a... Ale to subiektywne wrażenia.

Artificial 

Wysłany: 2007-09-02, 12:51   

Dla mnie wokal Jerre'go jest nijaki, brakuje mu głosu, co w niektórych utworach aż razi!
Kompozycje na płycie zachwycają, ale jak już napisał jego wokal niczym nie zaskakuje, jest przewidywalny!

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-09-03, 10:10   

Cantrella znam tylko Boggy Depot, którą i tak zdobyłam całkiem przypadkowo (nagroda ;-) ) I nie zachwyca mnie wcale. Przykro to pisać, bo bardzo cenię jego dokonania z Alice In Chains. Czegoś na tej płycie zdecydowanie brakuje. Wydaje mi się taka przeciętna, przewidywalna. Nic uwagi nie przykuwa. Jeśli cała solowa działalność Cantrella brzmi w ten sposób to niekoniecznie..

Odpowiedz do tematu