Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Koncert charytatywny w Seattle
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-01-09, 00:19   Koncert charytatywny w Seattle

18 lutego 2005 żyjący członkowie zespołu zagrali w Seattle koncert charytatywny na rzecz ofiar Tsunami, z grupą występowali gościnnie Ann Wilson, Wes Scantlin, Pat Lachman oraz Maynard James Keenan. Na początku 2006 r. żyjący muzycy Alice in Chains z nowym wokalistą postanowili reaktywować się i zapowiedzieli trasę koncertową po całym świecie.
Widział ktoś ten koncert ? A może słyszał ? Jak dla mnie coś niesamowitego. Miałem okazję widzieć fragmenty, niestety całego nie oglądałem. Za to mam wszystko w audio. Koncert wywarł na mnie wielkie wrażenie, nie tylko dlatego, że MJK zaśpiewał Them Bones ;-) , ale również z tego powodu, że Jerry pokazał, że Alicja, chociaż mocno osłabiona brakiem Layne'a, nadal potrafi powalać swoją potęgą.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-01-09, 00:38   

Na eMule jest ten koncert w audio.Mnie nie powalił,ale Alice in chains z Staley'em też mnie nie powalali...znaczy na żywo.W studiu dawali po kilka wokali i to pasowało...moim zdaniem tylko Bleed the freak wymiatało.

Generalnie AiCh z nowym wokalem to nie to.Proponuje poszukać na osiołku i samemu ocenić.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-01-09, 16:28   

Przypomniało mi się coś ciekawego. W/w przeze mnie wokalistka - Ann Wilson z grupy Heart - wykonała 'swoją' część koncertu wręcz genialnie. Miał ktoś okazję słyszeć może pierwotny skład, w którym ona śpiewa(-ła?) ?
Bo ja, pomimo usilnych starań, nie mogłem dotrzeć do nagrań tej kapeli.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Odpowiedz do tematu