Wysłany: 2007-01-09, 00:19 Koncert charytatywny w Seattle
18 lutego 2005 żyjący członkowie zespołu zagrali w Seattle koncert charytatywny na rzecz ofiar Tsunami, z grupą występowali gościnnie Ann Wilson, Wes Scantlin, Pat Lachman oraz Maynard James Keenan. Na początku 2006 r. żyjący muzycy Alice in Chains z nowym wokalistą postanowili reaktywować się i zapowiedzieli trasę koncertową po całym świecie.
Widział ktoś ten koncert ? A może słyszał ? Jak dla mnie coś niesamowitego. Miałem okazję widzieć fragmenty, niestety całego nie oglądałem. Za to mam wszystko w audio. Koncert wywarł na mnie wielkie wrażenie, nie tylko dlatego, że MJK zaśpiewał Them Bones , ale również z tego powodu, że Jerry pokazał, że Alicja, chociaż mocno osłabiona brakiem Layne'a, nadal potrafi powalać swoją potęgą.
Na eMule jest ten koncert w audio.Mnie nie powalił,ale Alice in chains z Staley'em też mnie nie powalali...znaczy na żywo.W studiu dawali po kilka wokali i to pasowało...moim zdaniem tylko Bleed the freak wymiatało.
Generalnie AiCh z nowym wokalem to nie to.Proponuje poszukać na osiołku i samemu ocenić.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Przypomniało mi się coś ciekawego. W/w przeze mnie wokalistka - Ann Wilson z grupy Heart - wykonała 'swoją' część koncertu wręcz genialnie. Miał ktoś okazję słyszeć może pierwotny skład, w którym ona śpiewa(-ła?) ?
Bo ja, pomimo usilnych starań, nie mogłem dotrzeć do nagrań tej kapeli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum