Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: hook
2008-05-04, 14:19
Koncert Unplugged
Autor Wiadomość
sunshine 

Wysłany: 2008-01-16, 11:49   

...-tylko jedno słowo chyba dobrze ten koncert określi: GENIALNY. Po prostu.

hauteville 

Wysłany: 2008-02-14, 17:10   

^^^nic dodać nic ująć.

Ogólnie najlepszy unplugged jaki został kiedykolwiek zagrany. Pamiętam, że kiedyś Unplugged Nirvany uważałem za arcydzieło i że lepiej nie można. Do czasu aż kilka lat temu usłyszałem AIC.
Moje osobiste typy: Over Now (ach, ta końcówka) i Sludge Factory, który o niebo lepiej wyszedł niż na LP.

daria1129

Wysłany: 2008-02-14, 21:29   

możemy sie bardzo długo rozwodzić na temat tego wystepu aic, ja mam takie odczucie , że włąśnie podczas oglądania go zdaje sobie sprwe że prawdziwa muzyka nigdy nie umrze, legendy odchodzą a pamięc zostaje<over nov> :-|

radioactive toy 

Wysłany: 2008-02-15, 20:34   

Ten koncert był wspaniały, często go słucham. Szczególnie podobają mi się akustyczne wykonania Down in a hole, Would i Sludge Factory. Trochę szkoda, że nie zagrali nic z Facelift.. W głosie Layne'a słychać, że poważnie siedzi w narkotykach, są momenty, że załamuje mu się głos co tylko dodaje kawałkom AiC więcej "ducha".

www.lastfm.pl/user/niewyspana

Ewczyn

Wysłany: 2008-03-15, 14:16   

Kisiel w majtkach, panie i panowie! xD

Można słuchać bez końca...

BlueGold 
xD

Wysłany: 2008-03-29, 15:52   

Ewczyn napisał/a:
Kisiel w majtkach, panie i panowie! xD

Można słuchać bez końca...

Nic dodać nic ująć ...

Mam ten koncert w obu wersjach (wideo i muzyczna) Ta pierwsza jest o wiele lepsza .... Sam dźwięk nie oddaje tego klimatu ..... Najlepszy koncert unplugged ....

Ktoś może jakoś bardziej przybliżyć wiadomy moment z Sludge factory?? Dlaczego dokładnie Layne się walnął ...?? Co potem mówił??

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-03-29, 17:22   

BlueGold napisał/a:
Ktoś może jakoś bardziej przybliżyć wiadomy moment z Sludge factory?? Dlaczego dokładnie Layne się walnął ...?? Co potem mówił??

Pewnie z tego samego powodu co inni ludzie, po prostu sie pomylił a do tego był naćpany więc nic to dziwnego.

Jakis fan krzyknał cos do Staleya.. nie pamietam juz co..on odpowiedział "What's my motivation here?" a Cantrell dodał, że maja takich jeszcze kilka potknięc w planie. I nie mylił sie.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2008-03-31, 00:44   

Chainer napisał/a:
...Cantrell dodał, że maja takich jeszcze kilka potknięc w planie.

a dokładnie coś,że najwyżej wysłuchają kilku wersji więcej danej piosenki

Cytat:
I nie mylił sie.

tzn? Bo ja mam uncut,gdzie jest tylko potknięcie w Sludge factory.Jest jeszcze inne/inna wersja video?
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Max 
Irrational

Wysłany: 2008-03-31, 12:52   

Podobno Layne się trochę plątał ale ogólnie tylko w Sludge Factory się tak centralnie wyjebał więc ja też niewiem o co do końca Chainerowi chodzi

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-03-31, 15:08   

Przez cały koncert Staley walnął sie kilkakrotnie , podobno Got Me Wrong powtarzano kilka razy. Nie chce niczego mowic na pewno, ale tak czytałem.

Aga 
Grunge girl

Wysłany: 2008-05-22, 14:28   

Po prostu świetny koncert ;] Najlepszy unplugged jaki mialam do tej pory okazję obejrzeć :D
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy

marlo 

Wysłany: 2008-07-04, 16:10   

A więc (nie zaczyna się zdania od "więc"), a zatem:

Wykonanie większości kawałków po prostu zwala z nóg (Nutshell, Sludge Factory, Down In a Hole, Angry Chair, Frogs), ale nie brak też kiepskich utworów (słabe Rooster czy zupełnie bezbarwne Killer Is Me na pożegnanie).
Bardzo dobry koncert, jednak nie rewelacyjny.

Pajdak 

Wysłany: 2008-07-07, 18:12   

Cudowny klimat ma ten koncert. Oglądałem parenaście razy i mam nadal ochotę oglądać :->

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-07-08, 12:48   

Niebawem wyjeżdżamy z forum Alice in Chains na zlot tygodniowy ;]
Co najlepsze. Zrobimy tam taki tributowy koncert Unplugged Aliców. Umiescimy go gdzies na youtube i jak wszystko bedzie gotowe to podesle linki dla tych, ktorzy chcieliby obejrzec. :13:

was01 

Wysłany: 2008-07-08, 14:26   

A z wokalem że się zapytam podchwytliwie? :-D Bo zaraz się odezwą głosy że to nie Layne i jest bleee...

Odpowiedz do tematu