Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
książki, filmy o Alice In Chains.
Autor Wiadomość
Hindenburg 

Wysłany: 2011-05-05, 19:51   

Ano żebyś wiedziała, że zyskała bardzo wiele. Dzięki zagadkowym teoriom na temat śmierci Kurta zyskała masę fanów. Nie żartuję.
Dzięki właśnie śmierci wokalisty wiele osób dowiedziało się o tym zespole. Dzięki burzliwej biografii, ciekawemu życiu i tragicznemu końcowi wiele osób poznało osobę samego Cobaina, a co za tym idzie samej Nirvany. Tak jest, widzę po młodzieży. Mam i znajomych w gimnazjum i widzę, co się dzieje. Wiem, że to może zbyt radykalne podejście i pewnie jedna biografia nic nie zmieni, ale nie mówię już o tym, tylko o całym tym fenomenie Nirvany i podobnych kapel.

Nisza? Nisza jest. Nie na świecie, a w Polsce. Nie był niszą na świecie, ale w Polsce jest obecnie. Teraz słucha się innej, nowocześniejszej muzyki i "artystów" z okładki Bravo. Nie uciekniemy od tego. Tego się obecnie słucha i to widać wszędzie niestety. Nie twierdzę, że na świecie Alicji nie znają, nie słuchają. Bo u nas tak. No wiadomo, poza gronem fanów i grupkami miłośników, takimi jak na tym forum.

Tak, jest zajebiste.

Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!

mosquito 

Wysłany: 2011-05-05, 20:26   

Hindenburg napisał/a:
. Teraz słucha się innej, nowocześniejszej muzyki i "artystów" z okładki Bravo. Nie uciekniemy od tego. Tego się obecnie słucha i to widać wszędzie niestety. Nie twierdzę, że na świecie Alicji nie znają, nie słuchają. Bo u nas tak. No wiadomo, poza gronem fanów i grupkami miłośników, takimi jak na tym forum.

No tak, ale żałujesz, że słucha się takich "artystów" (wniosek ze słowa niestety w Twojej wypowiedzi ;-) ), a jednocześnie zachłannie chcesz chronić wartościową dla Ciebie (i nie tylko ;-) ) muzykę przed innymi... Żeby stać się fanem, czy miłośnikiem coś musi nas zainteresować, zaintrygować... Ja z przyjemnością przeczytałabym, czy też obejrzałabym, biografię AiC... Ogólnie lubię wszelkie książki i filmy biograficzne, dlatego że ciekawią mnie motywy takiego, a nie innego postępowania, przyczyny i skutki itd. Ale gwarantuję Ci, że po przeczytaniu nie powiesiłabym sobie plakatu Layne'a nad łóżkiem ... Ok, nie mam nastu lat... ale wierz mi, że właśnie w wieku tych nastu lat nikt nie zmusiłby mnie do przeczytania biografii zupełnie mi nieznanego, "niszowego" zespołu ;-) Tak więc może takie wydawnictwo byłoby poprostu wspaniałym prezentem dla wiernych fanów lub świetnym początkiem dla nowego 'pokolenia" miłośników ... i wcale nie chodzi mi o młodszych, czy starszych wiekiem, ale wszystkich tych, którzy byliby gotowi otworzyć się na ich muzykę.

Hindenburg 

Wysłany: 2011-05-06, 16:18   

Może i masz rację.

Tak, żałuję że młodzież słucha takiej muzyki, jakiej słucha. Wiadomo, że nie można powiedzieć o "naszej muzyce", że to prawdziwa muzyka, bo takiego stwierdzenia nie ma i być nie może. Ale słuchają sami wiecie czego.
Wiem jak może być z tymi właśnie wartościowymi zespołami dlatego je chronię. Ale w sumie? Może jestem przewrażliwiony, pewnie macie rację.

Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!

grievance 

Wysłany: 2011-05-20, 22:39   

w końcu ją znalazłam! ha!

Lua 

Wysłany: 2011-05-21, 11:07   

pooodziel się, proszeee :)

Odpowiedz do tematu