Ano żebyś wiedziała, że zyskała bardzo wiele. Dzięki zagadkowym teoriom na temat śmierci Kurta zyskała masę fanów. Nie żartuję.
Dzięki właśnie śmierci wokalisty wiele osób dowiedziało się o tym zespole. Dzięki burzliwej biografii, ciekawemu życiu i tragicznemu końcowi wiele osób poznało osobę samego Cobaina, a co za tym idzie samej Nirvany. Tak jest, widzę po młodzieży. Mam i znajomych w gimnazjum i widzę, co się dzieje. Wiem, że to może zbyt radykalne podejście i pewnie jedna biografia nic nie zmieni, ale nie mówię już o tym, tylko o całym tym fenomenie Nirvany i podobnych kapel.
Nisza? Nisza jest. Nie na świecie, a w Polsce. Nie był niszą na świecie, ale w Polsce jest obecnie. Teraz słucha się innej, nowocześniejszej muzyki i "artystów" z okładki Bravo. Nie uciekniemy od tego. Tego się obecnie słucha i to widać wszędzie niestety. Nie twierdzę, że na świecie Alicji nie znają, nie słuchają. Bo u nas tak. No wiadomo, poza gronem fanów i grupkami miłośników, takimi jak na tym forum.
Tak, jest zajebiste.
_________________ ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, wielokrotny Mistrz Polski, medalista siatkarskiej Ligi Mistrzów i Pucharu CEV!
Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!
. Teraz słucha się innej, nowocześniejszej muzyki i "artystów" z okładki Bravo. Nie uciekniemy od tego. Tego się obecnie słucha i to widać wszędzie niestety. Nie twierdzę, że na świecie Alicji nie znają, nie słuchają. Bo u nas tak. No wiadomo, poza gronem fanów i grupkami miłośników, takimi jak na tym forum.
No tak, ale żałujesz, że słucha się takich "artystów" (wniosek ze słowa niestety w Twojej wypowiedzi ), a jednocześnie zachłannie chcesz chronić wartościową dla Ciebie (i nie tylko ) muzykę przed innymi... Żeby stać się fanem, czy miłośnikiem coś musi nas zainteresować, zaintrygować... Ja z przyjemnością przeczytałabym, czy też obejrzałabym, biografię AiC... Ogólnie lubię wszelkie książki i filmy biograficzne, dlatego że ciekawią mnie motywy takiego, a nie innego postępowania, przyczyny i skutki itd. Ale gwarantuję Ci, że po przeczytaniu nie powiesiłabym sobie plakatu Layne'a nad łóżkiem ... Ok, nie mam nastu lat... ale wierz mi, że właśnie w wieku tych nastu lat nikt nie zmusiłby mnie do przeczytania biografii zupełnie mi nieznanego, "niszowego" zespołu Tak więc może takie wydawnictwo byłoby poprostu wspaniałym prezentem dla wiernych fanów lub świetnym początkiem dla nowego 'pokolenia" miłośników ... i wcale nie chodzi mi o młodszych, czy starszych wiekiem, ale wszystkich tych, którzy byliby gotowi otworzyć się na ich muzykę.
Tak, żałuję że młodzież słucha takiej muzyki, jakiej słucha. Wiadomo, że nie można powiedzieć o "naszej muzyce", że to prawdziwa muzyka, bo takiego stwierdzenia nie ma i być nie może. Ale słuchają sami wiecie czego.
Wiem jak może być z tymi właśnie wartościowymi zespołami dlatego je chronię. Ale w sumie? Może jestem przewrażliwiony, pewnie macie rację.
_________________ ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, wielokrotny Mistrz Polski, medalista siatkarskiej Ligi Mistrzów i Pucharu CEV!
Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum