Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Layne i narkotyki
Autor Wiadomość
Artificial 

Wysłany: 2007-04-05, 18:34   

Chyba ktoś tu ma porblemy z czytanie ze zrozumienie, a to niedobrze :-P

Poza tym kto tu się kłóci, bo nie zauważyłam :roll:

Spójrz na pierwsze zdanie z mojej wypowiedzi, a dopiero potem coś mi zarzucaj :!:

cichy 

Wysłany: 2007-05-16, 13:38   

Znikoma:) napisał/a:
jeśli chodzi o unplugged to mnie wyglądał nie na zaćpanego, lecz na 'zmęczonego'. Na wykończonego braniem. Czy był naćpany czy nie, nigdy się już tego nie dowiemy. :)

... sam powiedział po wywiadzie:
"Jeszcze nigdy nie doświadczyłem tak wspaniałego koncertu, mogłem przed nim nic nie brać ponieważ klimat jaki tam panował sam doprowadzał człowieka do takiego stanu jak narkotyki..."

przewiń sobie dodatkowo na Sludge Factory kiedy ściąga okulary... jeśli tak wygląda zmęczony człowiek to ja się zwalniam z pracy.

chainer napisał/a:
Layne nie byl nacpany:/ widziales kiedys nacpanego czlowieka..?? stary po heroinie to by biedak odfrunął daleko i nie potrafilby wyciagnac wyzszych partii napewno...

ćpaj kilkanaście lat to wtedy zobaczysz jak wyglądasz naćpany. Człowiek po dłuższym zażywaniu żeby normalnie funkcjonować musi brać... jeśli nie bierze wtedy zachowuje się dziwnie. nie wierzę, że był czysty i sam to potwierdził.
Layne ćpał tak czy siak... wystarczy poczytać trochę wypowiedzi reszty zespołu na ten temat.
Dodam jeszcze może - przejdź się na peron, znajdź jakiegoś kolesia, pogadaj z nim trochę i dopiero potem poznasz jak zachowuje się człowiek który NIEJEDNORAZOWO sobie zaaplikował....

wg. mnie tak nie wygląda "zmęczony" człowiek... tak wygląda ktoś naćpany... przejrzyj dokładniej unplugged... posłuchaj wywiadów kiedy jest pod pływem a kiedy nie jest i zasiądź do "bez prądowego show".

DW @ SABIAN @ REMO @ VATER
idiot

TouchMeImSick 

Wysłany: 2007-05-20, 23:52   

ja pierdziele,tak glupiej klotni to jeszcze na forum nie widzialem..czy to nie wszystko jedno czy layne zacpal przed koncertem czy nie? Mi to np. zwisa,a koncert uwazam za zajebisty.I to sie liczy-MUZYKA-a nie to czy wokalista sobie wladowal dzialke:/

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-05-21, 00:48   

Cichy, moze sie i mylilem.. jest duzo prawdy w tym co mowisz..ale spoko.. Raczej byl nacpany... wogole niestety w tamtym okresie..ciagle jezdzil w kanał :/

Wazne ze Alice In Chains zrobilo wszechunplugged i tyle.
a kwestie cpania Layne'a uważam za zamkniętą..bo jest to fakt wszechstronnie znany.

Meredith 

Wysłany: 2007-05-22, 18:50   

Kilka postów usuniętych. :-P Apeluję o kulturę rozmowy i o to, by nie skakać sobie do oczu pod byle pretekstem. ;-)

Essi 
plonace_usta

Wysłany: 2007-06-27, 18:56   

Ja od pewnego przestałam rozpatrywać jakimi to ludźmi byli ci wszyscy nasi rockowi idole. To zaprzątanie myśli, ja słucham ich muzyki i to podziwiam. Jedną rzecz tylko podsumowuję. Właśnie chodzi tu o narkotyki. Wszyscy ćpuni zaliczają się do jednej szufladki, bez względu jacy to wspaniali nie byli. Patrzę na nich z dystansem, bo wiem, że do pewnych rzeczy nie powinno się dopuszczać. Kiedy za każdym razem oglądam oglądam Unplugged Alice i widzę Layna... To naprawdę mi się robi smutno, chociaż czasami jestem pod tym względem bezwzględna - spieprzyłeś, trzeba było pomyśleć.

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-07-09, 23:31   

Layne kiedyś powiedział coś takiego:

"Przez tyle lat narkotyki działały na moją korzyść, teraz obróciły si eprzeciwko mnie"

Większość najpiękniejszych piosenek Alice in Chains powstała pod wpływem dragów...to normalne. I nie tylko z AiC tak jest.
----------------------

garnek 
garnek

Wysłany: 2007-10-15, 15:50   

Świetna dyskusja.Jak sprawa sądowa.Ale jedno jest i było pewne ,że Leyne był zaawansowanym narkomanem i był dobrze zrobiony na koncercie bez prądu.Jednak był też wspaniałym artystą i to jest ważne.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-10-15, 18:27   

garnek napisał/a:
Ale jedno jest i było pewne ,że Leyne był zaawansowanym narkomanem i był dobrze zrobiony na koncercie bez prądu.

Pytam więc - skąd ta pewność ?

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

garnek 
garnek

Wysłany: 2007-10-15, 23:27   

Ale jedno jest i było pewne ,że Leyne był zaawansowanym narkomanem i był dobrze zrobiony na koncercie bez prądu.

Moth
Pytam więc - skąd ta pewność ?

To,że nie był małym drobnym ćpunkiem a mocno uzależnionym człowiekiem wiesz bo wykazują to twoje wcześniejsze posty.A to,że był na haju podczas unplugged wyczytałem w jakimś czasopiśmie muzycznym (w krótkim wywiadzie z basistą czy perkusistą).Było to kawał czas temu i nie pamiętam już tytułu tej gazetki.Pamiętam tylko,że było to wydawnictwo ze stanów.Poza tym nie mam takiej potrzeby by to udowadniać.Poszperasz głębiej to sam znajdziesz na to dowody i odpowiesz sobie na to pytanie jeśli musiz mieć pewność.

Artificial 

Wysłany: 2007-10-16, 10:59   

Zastanawiam się cały czas jaki ma sens ta dyskusja?!
Skoro był uzależniony od narkotyków, to brał je chcąc czy nie chcąc, potrzebował ich jak normamalny<tu mam na myśli nieuzależniony>człowiek powietrza!

Nie lepiej prozmaiwać o dorobku Alicji, o artyscie jakim był Layne?

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-10-16, 18:27   

Artificial, no owszem, jasne, że lepiej porozmawiać.. ale także nie można oddzielać tych dwóch rzeczy. Był wspaniałym człowiekiem i artystą , ale także i zwykłym ćpunem.. oczywiście różniącym się od takich siedzących na dworcach i ćpających z powodu patologii itp. .. jest to ważna częśc jego życia i niestety to narkotyki prowadziły go przez jego większość. Nie można byc zaślepionym.
Co do Unplugged.. biorąc pod uwage to w jak mocnym uzależnieniu był wtedy Staley, stuprocentowo pewne jest to, że był pod wpływem..bo człowiek w tak głebokim uzależnieniu, nie bylby w stanie pierdnąć bez heroiny, a co mówic tutaj o spiewaniu koncertu..

demrisad 

Wysłany: 2007-10-26, 23:27   

hmmm też myślę, że na unplugged był naćpany... ale.. on w którymś tam wywiadzie powiedział pewne zdanie (już nie pamiętam dosłownie), którego sens był taki, że nie musiał brać przed koncertem, gdyż tamta atmosfera była jak narkotyk.

LG 
Cała Ja

Wysłany: 2008-10-31, 23:59   

people are strange.

Odpowiedz do tematu