Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Mike Starr nie żyje...
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-03-09, 01:18   Mike Starr nie żyje...

TMZ.com is reporting that former/founding Alice In Chains bassist Mike Starr is dead. I don’t even know what to say, what a tragedy. GrungeReport.net sends its condolences to Mike’s family during this terrible time. Hopefully Layne and Mike are together now, rocking out in the sky. Terrible news, I’ve been following Mike’s path to try and get clean since I opened GrungeReport 2 years ago so it makes it even sadder after rooting for him so hard to get clean. From TMZ:

Starr appeared on the third season of “Celebrity Rehab” back in 2009 — and was arrested last month for felony possession of a controlled substance. Salt Lake City cops say he had 6 Xanax pills and 6 Opana (painkiller) pills when he was busted.

Starr was 44 years old.

Mike’s dad tells TMZ, “It’s a terrible shock and tragedy.”

Police tell us Starr’s body was found in a Salt Lake City home today. Cops say they were called to the house at 1:42PM.

Najpierw na jednej stronie było...potem niestety grungereport potwierdził...kurwa...a liczyłem, że się z tego wygrzebie i...

nie ma i.Zapamiętamy muzykę i występy...nad resztą szkoda gadać,bo każdy wie jak to jest...

Matka Lejna w tym programie miała nadzieje,że wyjdzie z tego,że nie skończy jak jej syn.W jakiś sposób to kolejny cios tez dla niej,bo kto wie ten wie jak to wyglądało na końcu Staleja.Pewnie ćpanie znowu zebrało żniwa,choć przyczyny oficjalnej nie ma.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ostatnio zmieniony przez JAMik 2011-03-09, 01:45, w całości zmieniany 1 raz  

Norbert 

Wysłany: 2011-03-09, 01:41   

Ciezko w to uwierzyc. I jeszcze czesc wiadomosci która cytuje Mike'a co powiedział policjantom jak go zatrzymywali niedawno:
"Hey officer, have you heard of Alice In Chains? I used to be the bass guitarist for them. We are down here in Utah . . . putting together a new band"

Nie potrafię sobie wyobrazić co się działo w jego głowie, tyle różnych skrajnych uczuć tam musiało byc.

I pozostaje tylko nucić w głowie bas z would?

too far to go back home...

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-03-09, 01:50   

ja pamiętam jak w tym programie o odwyku gwiazd Mama Staleja go ściskała,widząc po raz 1 od śmierci syna i mówiła "obiecał,że zostaniesz tu tak długo jak będzie to konieczne".

i te kwestie na pytanie recepcjonistki w ośrodku "czego słuchasz?"

"Siebie...mój najlepszy przyjaciel z kapeli odszedł...tylko tak go mogę słuchać"

Teraz jak napisał Norbert...zostaje nam to samo względem Mike'a a tekst do Would może być gwoździem,takim tekstem,a właściwie dokładnie sam finał...

"Am I wrong?
Have I run too far to get home"

Wygrali i wyśpiewali Sobie koniec...
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-03-09, 10:14   

Ehh..klątwa się ciągnie za tym zespołem.
Staley i Starr sobie w kulki lecą :/ Cholera, byłem pewien, że po tym występie w "Celebrity Rehab" i po 3 latach spędzonych w hospicjum matki Staleya chłopak z tego wyjdzie. A tu taki news od Jamika z rana. Kiepsko...

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-03-09, 13:04   

AliceInChains.com put up a post about the death of founding bassist Mike Starr:

“Jerry and Sean are mourning the loss of their friend and ask that the media respect their privacy – and the privacy of the Starr family – during this difficult time. Their thoughts & prayers are with the Starr family.”

Current Alice In Chains bassist Mike Inez also released a statement of his own on Facebook:

“R.I.P. Michael Christopher Starr.
I’m gonna play your great bass lines with integrity and truth.
You kicked ass.
Period.”

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-03-09, 15:43   

Po udanym dniu w szkole wracam do chaty a tu taki news. ja pierdolę! ile można. spoczywaj w (s)pokoju Mike!

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-03-09, 22:16   

Credit: TMZ.com

Alice in Chains bass player Mike Starr was “mixing” methadone and anxiety medication hours before he died … this according to Mike’s roommate.

The roommate tells TMZ … Mike had been using methadone recently in an effort to get sober — but he had also been taking medication to battle anxiety issues he had been suffering from since his arrest last month.

We’re told Mike was doing a pretty good job managing his medication — but according to Mike’s roommate, Starr was “mixing” the meds Monday night .. just hours before he died.

Law enforcement sources tell us Mike’s official cause of death has yet to be determined.

Starr’s roommate added, “Mike was a beautiful person who was fighting to stay sober … I am going to miss him greatly.”

Qsy

Wysłany: 2011-03-09, 22:43   

To okropna wiadomość. Właśnie ostatnio wpadłem na ten filmik z jego rehabilitacji i te dialogi, które tam były....
Takie coś powinien oglądać każdy ,,początkujący" narkoman. A tacy byli w AiC uśmiechnięci wszyscy, kolorowi na początku 90. lat.
Za tą kapelą ciągnie się klątwa (mam nadzieję, że już skończona), a dramatu przez nią pisanego nie powstydziłby się Szekspir.
http://www.youtube.com/watch?v=2-hDVy3l6yU

karia123

Wysłany: 2011-03-09, 23:10   

Też jestem w szoku...

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2011-03-10, 14:06   

Wciąż nie mogę wyjść z szoku. Katuję "Facelift", "Sap" i "Dirt"... Nie idę teraz zasadą "martwy rockman, to dobry rockman", bo nigdy tak nie myślałam. Ludzie, którzy mnie znają wiedzą jak ogromny szacunek miałam wobec Starra jako artysty. Nie potrafię poskładać myśli. Nie potrafię od czasu, aż się dowiedziałam normalnie funkcjonować, rozmawiać. Smutek i szok.

Qsy napisał/a:
Za tą kapelą ciągnie się klątwa

- klątwa zwana heroiną...

slut

Wysłany: 2011-03-10, 17:06   

masakra... tak ciezko w to uwiezyc...

Qsy

Wysłany: 2011-03-10, 19:19   

Akurat przyczyną śmierci Mike'a, wedle doniesień, jest mieszanka metadonu i leków przeciwlękowych. Chciał rzucić już heroinę.
Alice'ów odróżnia to, że nie byli takimi typami samobójczymi jak Cobain. Wczytując się w wywiady, można stwierdzić, że w głębi kochali życie, ale mieli po prostu ostro przesrane i wpadli w ostre nałogi.

Hindenburg 

Wysłany: 2011-03-10, 20:45   

Ja pierdolę. Nie wiem, co takiego siedzi w tych łbach... łbach wielkich artystów, którzy muszą spierdolić sobie życie tym gównem. Dlaczego wszyscy wielcy sięgają po dragi? Wielki artysta, jakim bez wątpienia był Mike zakończył w taki smutny sposób swoją karierę.
Mam do niego wielki szacunek. Dla całego AIC mam. I to jest najgorsze. Że chłopaki tworzyły znakomitą muzykę, świetny zespół, a ostatecznie spierdolili swoje życie. Spoczywaj w pokoju Mike!

Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!

garnek 
garnek

Wysłany: 2011-03-11, 10:54   

Hindenburg napisał/a:
I to jest najgorsze. Że chłopaki tworzyły znakomitą muzykę, świetny zespół, a ostatecznie spierdolili swoje życie.
Oni chyba nie należą do osób co sobie spierdolili życie nawet pobierając zakazane prawem substancje.Raczej należą do osób co je szybciej zakończyli zostawiając po sobie dorobek dla wielu pokoleń kochających muzykę. :13:

Hindenburg 

Wysłany: 2011-03-11, 21:25   

Ok, ale zniszczyli sobie życie. Ile pięknych chwil mogli jeszcze przeżyć, ile po sobie zostawić... Ale nie.
Co takiego dały im dragi? Nic. Zupełnie nic. A zabrały wszystko.

Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!

Odpowiedz do tematu