witam!!
jesli chodzi o grunge to jestem świerzak i mam prośbe do bardziej doświadczonych forumowiczów. Moglibyście podać mi kilka tytułów takich nastrojowych piosenek typu "don't follow" AiCu?? głównie chodzi mi właśnie o twórczość AiCu, ale jeśli podacie inne zespoły to też się nie obraże
Płyta z Unplugged jak powiedział już Moth, ale także Jar of Files, z której właśnie pochodzi Don't Follow- dla mnie Rotten Apple, Nutshell i Whale&Wasp to prawdziwe perełki, napewno Ci się, Rine, spodobają!
_________________ "Rzeczywiście tak jak księżyc - ludzie znają mnie tylko z jednej, jesiennej strony..."
Jar of Flies jest chyba moją ulubioną płytą. Koniecznie przesłuchaj Rotten Apple. To prawdziwe mistrzostwo. Z bardziej nastrojowych kawałków hmm... może Shame in You?
Wysłany: 2009-08-05, 16:07
Mnie swego czasu cholernie wkręcił kawałek "What The Hell Have I ?" Do tego stopnia, że nauczyłem się go pogrywać na wiośle - do dziś stosuję tę piosenkę jako rozgrzewkę ;).
WTHIH ma swietny klimat, a teledysk jest genialny. Co jak co ale zanim obejrzałem klip to własnie tak sobie wyobrazałem to wszystko co tam nakrecili. Swietny kawalek z czadowym motywem gitary i dosc specyficzne blach (dzwoneczki?) w tle.
A z innych nastrojowych...
Jesli brac pod uwage defnicje romantyzmu tego staropolskiego to polecam The Melvins - They all must be slaughter. Roznie to kazdy moze odebrac, ale wsluchac sie trzeba, mi to ie oczywiscie kojarzy z czyms postnuklearnym ale jesli tak sobie wyobrazic seryjnego morderce skradajacego sie po naszym domu... ;)
A takie normalne nastrojowe, to warto przejrzec dyskografie Maanam, polecam " nocny patrol", "szał niebieskich ciał", "twist" czy "espana forever"
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
już nie dzisiaj a wczoraj ;P ;)
noc spędziłam na poszukiwaniu tego koncertu do ściągnięcia, jednak nie znalazłam a tylko załapałam parę trojanów, no ale czego się nie robi dla muzyki hihi :D
już nie dzisiaj a wczoraj ;P ;)
noc spędziłam na poszukiwaniu tego koncertu do ściągnięcia, jednak nie znalazłam a tylko załapałam parę trojanów, no ale czego się nie robi dla muzyki hihi :D
Na chomiku jest bez problemu, tylko musisz sobie założyć tam konto.
http://chomikuj.pl/maidenqa/*3d+Muzyka+*3d/F/Foo+Fighters/(2006)+Skin+And+Bones
A jak nie masz to mogę ci wysłać na maila ;)
_________________ "Rzeczywiście tak jak księżyc - ludzie znają mnie tylko z jednej, jesiennej strony..."
o dzięki o dzięki chat_noir :):):)
już się ściąga mrauuu;) i wyhodowałam sobie chomika hihi :D
a jak sobie pomyśle ile bym jeszcze trojanów zahaczyła zanim bym ich znalazła... jeszcze raz wielkie dzięki :)
Nie ma sprawy
Gdybyś czegoś jeszcze szukała czegoś to tu jest bezpłatna wyszukiwarka chomika: http://www.google.com/coo...uyxfsu7-g&hl=pl
Prawdę mówiąc ciężko czegoś nie znaleźć; musiałoby być chyba bardzo oryginalne i mało znane.
...mogę się domyślić, że w końcu dotrzesz do "Above" Mad Season. Bardzo nastrojowa muzyka np. utwór Long Gone Day. Staley z Markiem Laneganem na wokalu . Czy grunge? Hmm... sam się przekonaj.
a może ZABÓJCZA? czy ja się czepiam :O ? Fakt, wcale lepsza nie jestem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum