Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa płyta AiC
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-09-18, 19:03   

Słabiutkie to-to jednak :).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

lather 

Wysłany: 2009-09-18, 19:43   

Zassałeś całą? xD

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-09-18, 20:08   

Kupie 28 razem z nowym Kultem.Moth,gdzie to słabe jest? znajdź mi lepszą "ciężką" alternatywę,przez duże "A".

Dla mnie poza "black gives..." wszystko wypas.Co do piosenki dla Staleja wolałem surowa wersje live i sądziłem,że w takim ilosciowo zestawie + fortepian będzie ta piosenka.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-09-18, 20:29   

lather napisał/a:
Zassałeś całą? xD

Nie piracę.

JAMik napisał/a:
Moth,gdzie to słabe jest?

Wszędzie?

JAMik napisał/a:
znajdź mi lepszą "ciężką" alternatywę,przez duże "A".

Co to ta "alternatywa"? Bo nie bardzo czaję.

Z ostatniej, najsłabszej, płyty. Taki sobie singielek (jak na ten zespół), a kilka razy lepszy od tego co teraz wymodziła Alicja. Choć nie wiem, czy to jeszcze zamyka się w ramach tajemniczej "alternatywy przez duże A" ; ).

lather 

Wysłany: 2009-09-18, 21:13   

Moth napisał/a:
Nie piracę.

Mam rozumieć, że każdą płytkę masz oryginalną?
Poza tym, też czekam do 28, mam nadzieję, że w dniu premiery album będzie w sklepach.

Marlena 

Wysłany: 2009-09-18, 22:30   

Ja przesluchałam i uważam ze to dobra płyta. Duzo bardziej mi sie podoba niz nowy PJ. Muzyka ciezka i w takim samym stylu co poprzednie płyty. Chwilami brakuje mocniejszego wokalu...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-09-19, 00:28   

Cytat:
Mam rozumieć, że każdą płytkę masz oryginalną?

Staram się, myślę, że ok 100 oryginałów mam.

Nie piracę w taki sposób, że ściągam płyty, które nie miały jeszcze premiery.

Ellinor

Wysłany: 2009-09-19, 23:30   

Moth napisał/a:
Staram się, myślę, że ok 100 oryginałów mam.

To świadczy o tym, że przez większość życia dziergasz na drutach. aż sto? zrobiles na mnie wrażenie.

Moth napisał/a:
Z ostatniej, najsłabszej, płyty. Taki sobie singielek (jak na ten zespół), a kilka razy lepszy od tego co teraz wymodziła Alicja.

przecież ten kawalek jest nudny jak flaki z olejem, gluchy jesteś jak rosyjski drwal. Daruj sobie. Poza tym gust każdy ma swoj, nie doszedles do tego?

Moth napisał/a:
Wszędzie?

Ta plyta jest słaba wszędzie? A jakim sposobem to stwierdziłes geniuszu, skoro taki z Ciebie uczciwy człek, a premiera plyty dopiero 29 września?
Zagubiony ignorant który probuje innym narzucić swoje zdanie. Przestań pisać takie pierdoly bo wsrod 14 letnich gnojkow fanow Nirvany może i wzbudzisz zainteresowanie i podziw, ale nie wsrod ludzi znających sie choć trochę na rzeczy raczej nie bardzo. Pozdrawiam Jamik..odpuść sobie rozmowe z tym czlowiekiem.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-09-19, 23:37   

poczekamy do 28 to ocenimi z orginałem w łapie na sprzęcie co to dobry będzie.Mi lukin in the wju podeszło tak "średni +" ale perkusja świetna.Natomiast Check my brain to zajebista piosenka i nie wiem czy nie jedna z najlepszych dla mnie alice'ów.

Mix utwórów zachęcił mnie.Mocne grunge-metalowe granie w połączeniu z surowymi dźwiękami akustycznych piosenek to to na co człowiek czekał,bo to miało być Alice in chains z nowym wokalistą(kolor jego skóry nie ma nic do rzeczy: taka uwaga do niektórych)

Co do alternatywy to miałem na myśli granie zaangażowane postawą, a także słowem.Singiel przedstawiony przez Ciebie dla mnie akurat technicznie jest zrobiony kiepsko,ale każdy ma prawo do Swojego zdania.Polecam jednak najbardziej fair rozwiązanie a za razem free by wpaść do kogoś,kto ma to nagranie i posłuchać,skupić się i tyle ;-)

Ellinor: znamy się? aaa i bez tego stereotypu o 14 atkach śłuchających Nirvany...mam grubo ponad 20 a ciągle słucham.Pozdrawiam także ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

karl 
Pucza!

Wysłany: 2009-09-20, 00:52   

Matko... Cantrell to dałn. Czemu na promo kawałki poszło "Looking in viev"?? Płyta naprawde ma poziom. "Lesson Learned" rozk*rwia riffem wokal DuValla wreszcie wznosi sie na wyżyny i nie spada z nich do końca, "All secrets known" powala psychodelą.... dużo by pisać... jestem pod ogromnym wrażeniem.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-09-20, 11:17   

Ellinor, spokojnie, nie unoś się tak, bo tam najpierw piszesz o tym, że każdy ma swój gust (choć wg mnie jeżeli ktoś tak argumentuje dyskusję n/t muzyki, to znaczy, ze niewiele ma do powiedzienia) a potem sobie przeczysz. Z grubej rury zaczęłaś przygodę na forum, a mnie się oberwało, za to, że to co na razie można posłuchać na myspace Alicji to gnioty :lol: . Witam Cię w każdym razie, mimo, żem głuchy jak "rosyjski drwal" <: ).

btw - masz rację, nic a nic nie znam się na rzeczy, jeżeli chodzi o muzkę. :cry:

Cytat:
Singiel przedstawiony przez Ciebie dla mnie akurat technicznie jest zrobiony kiepsko

Kolesie to klasyka w gatunku; czy technicznie słabo - na tyle co gram i słucham muzyki, dawno już doszedłem do wniosku, że nie technika jest ważna, a atmosfera, jaką się buduje. Przykładem może być pusty i schematyczny Dream Theater, który w tym momencie stanowi dosadną definicję przerostu formy nad treścią. I w tym kierunku idzie AiC.

Na początku głośno wspierałem nowego gardłowego Alicji, jednak po tym co usłyszałem wycofuję się i przyłączam do obozu przeciwników.

Norbert 

Wysłany: 2009-09-20, 20:14   

A ja poczekam do premiery, bo mimo wszystko cokolwiek chce dać szanse, a zresztą to tak naprawdę ta płyta mnie tak średnio jara po prostu, nie czekam na nią z niecierpliwością, chcę przesłuchac i ocenic, ale jak z tego co do tej pory wyszło to brak, po prostu tego czegoś, duszy?

No, ale może cała płyta obudzi we mnie emocje, poczekamy zobaczymy 8-)

karl 
Pucza!

Wysłany: 2009-09-20, 22:35   

Cieszy mnie fakt, że Ellinor się troche uciszył/ucieszyła, bo prawdopodobnie zostałbym pierwszym człowiekiem który dokonał rękoczynu przez internet ;) Płyta jest dobra, a nawet niespodziewanie dobra bo liczyłem na nieudane kopiowanie starych pomysłów a dzięki DuVallowi zrobiło się naprawde świerzo :] Fakt, że to juz inny zespół ale panowie zrobili coś naprawde fajnego i chwała im za to. Płyta jest cholernie ciężka, dynamiczna i momentami psychodeliczna. Czuć ducha Alicjii, ale jakby młodszego o 20 lat :] Jestem tak szczęśliwy że już ją usunąłem i czekam na oryginał, czego nie zwykłem czynić :]

Innocence 

Wysłany: 2009-09-21, 10:28   

Od początku popierałam "nowe" AiC i zdania nie zmieniłam, a wręcz utwierdziłam się w swoim przekonaniu!! To będzie świetna płyta, sądząc po tych krótkich fragmentach, oraz po wspaniałych "A Looking In View" i "Check my Brain". Obym się nie rozczarowała.
Just can't wait, ile tam jeszcze zostało? ;)

A Layne na pewno jest dumny z roboty swoich kolegów :)

garnek 
garnek

Wysłany: 2009-09-21, 10:42   

Innocence napisał/a:
A Layne na pewno jest dumny z roboty swoich kolegów :)
"zależy jak leży"

Odpowiedz do tematu