Kupie 28 razem z nowym Kultem.Moth,gdzie to słabe jest? znajdź mi lepszą "ciężką" alternatywę,przez duże "A".
Dla mnie poza "black gives..." wszystko wypas.Co do piosenki dla Staleja wolałem surowa wersje live i sądziłem,że w takim ilosciowo zestawie + fortepian będzie ta piosenka.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
znajdź mi lepszą "ciężką" alternatywę,przez duże "A".
Co to ta "alternatywa"? Bo nie bardzo czaję.
Z ostatniej, najsłabszej, płyty. Taki sobie singielek (jak na ten zespół), a kilka razy lepszy od tego co teraz wymodziła Alicja. Choć nie wiem, czy to jeszcze zamyka się w ramach tajemniczej "alternatywy przez duże A" ; ).
Ja przesluchałam i uważam ze to dobra płyta. Duzo bardziej mi sie podoba niz nowy PJ. Muzyka ciezka i w takim samym stylu co poprzednie płyty. Chwilami brakuje mocniejszego wokalu...
To świadczy o tym, że przez większość życia dziergasz na drutach. aż sto? zrobiles na mnie wrażenie.
Moth napisał/a:
Z ostatniej, najsłabszej, płyty. Taki sobie singielek (jak na ten zespół), a kilka razy lepszy od tego co teraz wymodziła Alicja.
przecież ten kawalek jest nudny jak flaki z olejem, gluchy jesteś jak rosyjski drwal. Daruj sobie. Poza tym gust każdy ma swoj, nie doszedles do tego?
Moth napisał/a:
Wszędzie?
Ta plyta jest słaba wszędzie? A jakim sposobem to stwierdziłes geniuszu, skoro taki z Ciebie uczciwy człek, a premiera plyty dopiero 29 września?
Zagubiony ignorant który probuje innym narzucić swoje zdanie. Przestań pisać takie pierdoly bo wsrod 14 letnich gnojkow fanow Nirvany może i wzbudzisz zainteresowanie i podziw, ale nie wsrod ludzi znających sie choć trochę na rzeczy raczej nie bardzo. Pozdrawiam Jamik..odpuść sobie rozmowe z tym czlowiekiem.
poczekamy do 28 to ocenimi z orginałem w łapie na sprzęcie co to dobry będzie.Mi lukin in the wju podeszło tak "średni +" ale perkusja świetna.Natomiast Check my brain to zajebista piosenka i nie wiem czy nie jedna z najlepszych dla mnie alice'ów.
Mix utwórów zachęcił mnie.Mocne grunge-metalowe granie w połączeniu z surowymi dźwiękami akustycznych piosenek to to na co człowiek czekał,bo to miało być Alice in chains z nowym wokalistą(kolor jego skóry nie ma nic do rzeczy: taka uwaga do niektórych)
Co do alternatywy to miałem na myśli granie zaangażowane postawą, a także słowem.Singiel przedstawiony przez Ciebie dla mnie akurat technicznie jest zrobiony kiepsko,ale każdy ma prawo do Swojego zdania.Polecam jednak najbardziej fair rozwiązanie a za razem free by wpaść do kogoś,kto ma to nagranie i posłuchać,skupić się i tyle
Ellinor: znamy się? aaa i bez tego stereotypu o 14 atkach śłuchających Nirvany...mam grubo ponad 20 a ciągle słucham.Pozdrawiam także
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Matko... Cantrell to dałn. Czemu na promo kawałki poszło "Looking in viev"?? Płyta naprawde ma poziom. "Lesson Learned" rozk*rwia riffem wokal DuValla wreszcie wznosi sie na wyżyny i nie spada z nich do końca, "All secrets known" powala psychodelą.... dużo by pisać... jestem pod ogromnym wrażeniem.
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
Ellinor, spokojnie, nie unoś się tak, bo tam najpierw piszesz o tym, że każdy ma swój gust (choć wg mnie jeżeli ktoś tak argumentuje dyskusję n/t muzyki, to znaczy, ze niewiele ma do powiedzienia) a potem sobie przeczysz. Z grubej rury zaczęłaś przygodę na forum, a mnie się oberwało, za to, że to co na razie można posłuchać na myspace Alicji to gnioty . Witam Cię w każdym razie, mimo, żem głuchy jak "rosyjski drwal" <: ).
btw - masz rację, nic a nic nie znam się na rzeczy, jeżeli chodzi o muzkę.
Cytat:
Singiel przedstawiony przez Ciebie dla mnie akurat technicznie jest zrobiony kiepsko
Kolesie to klasyka w gatunku; czy technicznie słabo - na tyle co gram i słucham muzyki, dawno już doszedłem do wniosku, że nie technika jest ważna, a atmosfera, jaką się buduje. Przykładem może być pusty i schematyczny Dream Theater, który w tym momencie stanowi dosadną definicję przerostu formy nad treścią. I w tym kierunku idzie AiC.
Na początku głośno wspierałem nowego gardłowego Alicji, jednak po tym co usłyszałem wycofuję się i przyłączam do obozu przeciwników.
A ja poczekam do premiery, bo mimo wszystko cokolwiek chce dać szanse, a zresztą to tak naprawdę ta płyta mnie tak średnio jara po prostu, nie czekam na nią z niecierpliwością, chcę przesłuchac i ocenic, ale jak z tego co do tej pory wyszło to brak, po prostu tego czegoś, duszy?
No, ale może cała płyta obudzi we mnie emocje, poczekamy zobaczymy
Cieszy mnie fakt, że Ellinor się troche uciszył/ucieszyła, bo prawdopodobnie zostałbym pierwszym człowiekiem który dokonał rękoczynu przez internet ;) Płyta jest dobra, a nawet niespodziewanie dobra bo liczyłem na nieudane kopiowanie starych pomysłów a dzięki DuVallowi zrobiło się naprawde świerzo :] Fakt, że to juz inny zespół ale panowie zrobili coś naprawde fajnego i chwała im za to. Płyta jest cholernie ciężka, dynamiczna i momentami psychodeliczna. Czuć ducha Alicjii, ale jakby młodszego o 20 lat :] Jestem tak szczęśliwy że już ją usunąłem i czekam na oryginał, czego nie zwykłem czynić :]
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
Od początku popierałam "nowe" AiC i zdania nie zmieniłam, a wręcz utwierdziłam się w swoim przekonaniu!! To będzie świetna płyta, sądząc po tych krótkich fragmentach, oraz po wspaniałych "A Looking In View" i "Check my Brain". Obym się nie rozczarowała.
Just can't wait, ile tam jeszcze zostało? ;)
A Layne na pewno jest dumny z roboty swoich kolegów :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum