Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa płyta AiC
Autor Wiadomość
Artificial 

Wysłany: 2007-04-28, 12:13   

Nie spodziewałam się takiej informacji :!:

Płyte pewnie kupię, ale sama nie wiem, co o tym myśleć, wokal DuValla mi nie odpowiada, co prawda w nowych kawałakach będzie brzmiał inaczej, więc się zobaczy, jeżeli w ogóle DuVall będzie na woakalu :!:

Fenixxx 
Sickman

Wysłany: 2007-04-28, 14:44   

DuVall na żywo wypadał, według mnie, słabo. Ale to były kawałki do których przyzwyczailiśmy się z wokalem Layne'a. W nowych kawałkach, które będą się nam kojarzyły już, tylko, z nowym wokalistą DuVall ma szanse sobie poradzić. I szczerze mówiąc mam nadzieję, że to on będzie wokalistą, bo mimo wielkiego szacunku do panów Anselmo i Lachmana, nie widzę ich w nowych kawałkach Alicji. No chyba, że znajdą kogoś zupełnie nowego :D...

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-04-28, 14:59   

Czekam na nakładane wokale...bardzo charakterystyczny znak Alicji ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Fenixxx 
Sickman

Wysłany: 2007-04-28, 16:41   

Ano, jeżeli ktokolwiek zgra się tak dobrze wokalami z Cantrellem jak Staley, to bedzie połowa sukcesu tej płyty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Mr.Cobain 
Sznita

Wysłany: 2007-06-07, 17:01   

no i nareszcie!! jak plyta wyjdzie kupie ja napewno, juz nie moge sie doczekac!! coprawda to juz nie bedzie to samo co dawna alicja, ale pisze ze kawalki sa rewelacyjne, wiec moze jednak....

Essi 
plonace_usta

Wysłany: 2007-06-27, 18:06   

Ale... zaraz, zaraz. Przecież Alice już nie ma... Tej prawdziwej. Na prawdę, rozeźlona jestem kiedy słyszę głos DuValla, albo jego brak. To słaby wokal. Bardzo rozeźlona jestem, wrr.
A czemu Cantrell nie może kontynuować z resztą, już jako wokal + gitara. To jeszcze by było Alice, to prawdziwe. A z DuVallem... To dokładnie : DuVall in chains. Albo może porażka in chains. albo nic in chains. a może panów ręce swędzą?
jak już nagrają to z ciekawości, lecz pewnie z bólem wysłucham.

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-09-27, 09:41   

Osobiście nie jestam za żeby AiC się reaktywowało.Może dlatego,że nie jestem jakimś super fanem tej kapeli ale ją znam i szanuję.Dla mnie Alice in chains skończyło się wraz ze śmiercią Staleya.Cantrel,moim zdaniem,nie jest w stanie tego sam pociągnąć tak naprawdę.Choć różnie to właściwie bywa w świecie muzycznym.Istnieje przecież wiele kapel ,które dobrze sobie radziły po zmianie wokalisty.Ale tu ktoś inny mi po prostu nie pasuję.Dla mnie osobiście było by już fajniej (jak już muszą grać) jakby założyli nowy zespół.Jak stworzą coś specjalnego to i tak wrócą na rynek z wielką pompą tylko pod inną nazwą.Ale jak im się to nie uda to tylko dodadzą słabą płytę do kolekcji a tego byłoby chyba szkoda.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-09-27, 09:46   

Cytat:
dodadzą słabą płytę do kolekcji a tego byłoby chyba szkoda.

SKĄD Ty to kurna wiesz? Kolejny eurosceptyk. Przypominam Ci, że mamy tu doi czynienia z jednym z lepszych kompozytorów gitarowych więc oszczędź sobie takich teksów, do momentu aż ta płyta wyjdzie na światło dzienne.

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-09-27, 10:11   

Skąd wiem? Z Kątowni. Jak nie czytasz dokładnie postu to się nie napinaj.

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-09-27, 10:18   

Chainer napisał/a:
Przypominam Ci, że mamy tu doi czynienia z jednym z lepszych kompozytorów gitarowych
I jeszcze jedno.Nie napisałem,że Cantrel jest do dupy bo wiem,że koleś wymiata na gitarze i do tej pory skomponował materiał nie do wyje....a.Ale pamiętaj,że czasem bywa tak ,że nie jest się zawsze super kompozytorem.A ja nie przekreślam jego twórczości tylko wyraziłem swoja opinię co do nowego alice in Chains.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-09-27, 11:23   

Myslę, że na pewno nie będą się za tę płyte wstydzić. I po raz kolejny mowie.. teraz te kawałki będa nagrywane pod wokal DuValla. Co za tym idzie, Staley jakby żył, tez by ich nie zaśpiewał tak jak jest to z DuVallem, w przypadku kawałków Staleya. Inna sprawa, że osobowość nie ta, nie ten ból i nie ten człowiek. A Staleya będzie brakowało, tak czy inaczej.. pozostaje pamiętac jego muzyke i jego za czasów świetności Alicji, a nową płytę potraktować jako hołd dla poprzednika na wokalu.

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-09-27, 12:09   

Dlatego też napisałem ,że jest wiele kapel ,które sobie bardzo dobrze poradziły po zmianie wokalisty.A mi po prostu ta zmiana nie pasuje.Kapujesz?To jest dla nich większe ryzyko .Zagrać tak ażeby nie spieprzyć tego co już było.Oby im dobrze wyszło.

zaintrygowana 
Włóczybut.

Wysłany: 2008-10-10, 11:52   

Szkoda Staleya. Ja osobiście czekam na nową płytę bo po prostu jestem ciekawa co wyjdzie ale nie liczę na to ze będzie to stare dobre Alice in Chains... Po prostu: nowy wokalista to w pewnym sensie i nowe brzmienie ;)

LG 
Cała Ja

Wysłany: 2008-10-13, 20:53   

hm.. z ciekawosci lukne co to za płyta .
owszem AIC genialnie brzmiało z Layne'm
niech grają dalej ..
zobaczymy co wyjdzie:]

z pewnością włozy cos nowego do zespołu i to juz nie bedzie to AIC

Marianne 

Wysłany: 2008-10-14, 15:45   

rooooksana napisał/a:
i to juz nie bedzie to AIC

Tylko co?

Odpowiedz do tematu