To nie będzie to Alice, ale nikt nie powiedział, że to będzie gorsze AiC. Osobiście jestem przeeeszczęśliwy z powodu tej płyty :) Solowe albumy Jerry'ego pokazały, że on wciąż potrafi świetne utwory jak dodamy do tego naprawdę spoko wokal, to jest
I jeszcze jedno: To, że DuVall nie potrafi śpiewać utworów Layne'a nie znaczy, że jest złym wokalistą... Mick Jagger też by nie potrafił ...
_________________ "Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen."
Dr. Gregory House
Rozumiem ;) Ale sie nie zgodze, ze to bedzie nowe AiC. Moze nowe pod wzgledem brzmienia, ale nie nowe, bo Layna nie ma. 'Stwierdzasz fakt', ze to nie bedzie ten sam sklad i stary zepsol. O czym w ogole mowisz? Jak nie bedzie, jak bedzie? Nie ma ludzi niezastąpionych. A AiC -jak kazdy inny zespol- to zespol (a maslo jest maslane). Zespol tworza co najmniej 2 osoby, no nie? No, moze 3 zeby byl rock. Jak ktos stwierdza fakt, ze to nie jest ten sam zespol no to troche uwlacza pozostalym czlonkom. A oni to co, powietrze?
No dobra, nie musisz odpowiadac na te tandetne pytania :D Czekamy na plyte i wsio.
Oglądając filmiki ze studia myślę, że Jerry zadba o to żeby brzmienie nadal było charakterystyczne dla AiC, a zmianom może ulec warstawa liryczna. Aczkolwiek można sie i z tym sprzeczać.
A stare piosenki Alicji powinien śpiewać tylko Jerry a nie inni wokaliści.
Ale sam Jerry nie dałby rady, są przecież kawałki spiewane na dwa wokale. Nawet "pozbycie" się jednej lini wokalnej tego nie uratuje ;]
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Może nie możesz się przyzwyczaić do tego bo DuVall jakoś nie pasuje do konwencji, przynajmniej ja to tak odczuwam.
A co do nowej płyty to zobaczymy jak wyjdzie, czy klimat pozostanie.
Słuchałam troche tego DuValla (nie w piosenkach Alice) i stwierdzam ze ma naprawde fajny głos. Mozliwe ze nowa płyta bedzie naprawde fajna gdy piosenki beda pisane pod jego głos :)
Ciężko jest się przyzwyczaić, jeżeli chodzi o stary materiał to na nośniku pozostanie dla mnie Layne oczywiście. Ale to nie zmienia faktu, że nie pojechał bym na koncert AiC bo jest inny wokal. Mimo wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum