Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa płyta AiC
Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-01-30, 22:58   

Słyszałem już jakąś częśc materiału.. i to jest mocne.. mocne granie. Cantrell postawił na mocne riffy.
Sa tez akustyki w stylu Nutshell.
Ta płyta będzie wydarzeniem 2009 roku.. a na pewno wydarzeniem w klimacie grunge.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-01-30, 23:46   

Oglądałem filmiki ze studia.Ciekawe granie z tych urywków.Pytanie tylko jak wokale zabrzmią ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-02-10, 20:34   

http://vids.myspace.com/i...ideoID=52068337

łaaaaaaaaaa :roll:

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-02-10, 20:40   

Brzmienie zajebiste...tylko czemu nie dadzą nawer 5 sekund wokali Cantrella razem z Duvalem? az tak jest źle :D

a i ciekawy tekst Grohl'a "no one sounds like Nirvana"

w sumie prawda ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

BlueGold 
xD

Wysłany: 2009-02-12, 16:51   

Chainer napisał/a:
http://vids.myspace.com/i...ideoID=52068337

:111: :111: :111: :111: :111:

JAMik napisał/a:
Brzmienie zajebiste...

Jedyne co mnie wk...... to ten debilny napis na końcu psujący całkowicie wszystko ...
New record
SUMMER 2009

Ile można czekać?? xD

karl 
Pucza!

Wysłany: 2009-02-12, 18:24   

Matko! Już czuje co to bedzie za płyta :D Fajnie że eksperymentują z brzmieniem. Ciekawie mnie czy te kotły będą wykorzystane w jakimś kawałku ? :) A po za tym ciężko i psychodelicznie jak dawniej, tylko żeby duVall nie dał d*** na wokalu :/

Marlena 

Wysłany: 2009-02-12, 20:58   

Myśle ze to bedzie kawał dobrej cieżkiej muzyki :D

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-02-17, 22:15   

Cytat:
żeby duVall nie dał d*** na wokalu

Zależy co kto rozumie pod tym pojęciem.
Na pewno nie mozna się spodziewać Staley'owskiej maniery ani nic podobnego.
Najlepiej posluchac sobie CWTF i raczej nastawić się na tego typu śpiewanie, chociaż z chórkami Cantrell'a może to brzmiec całkiem różnie od macierzystej kapeli DuValla. Nie mniej jednak, zapowiada się kawał dobrej muzyki, w jakże dawno nie słyszanym składzie zrobionej.

slitme 

Wysłany: 2009-02-27, 21:33   

Nie posiadam żadnych oczekiwań w stosunku do płyty bo właściwie jej nie oczekuję ..
Może powstać może nie powstać jak powstanie to przesłucham ale nie jestem entuzjastycznie nastawiona .
Jestem obojętna.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-03-16, 22:16   

Coś cicho w tym temacie.Chainer dawaj przecieki jakies nowe ;-)

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-03-16, 23:39   

Chciałbym, nawet bardzo. Osobiście Cantrell zaczyna mnie już denerwować. Ok rozumiem, powstawiali kilka filmików o tym jak to się bawia przy nagrywaniu płyty, kilka jakichs urywków dźwiękowych, ale nic poza tym. Udostępnili by w necie chociaz jeden kawałek..żeby ludzie mogli ocenić jak to brzmi, z czym to jeśc i czy jest jakis sens, bawić sie w układanke zwaną Alice in Chains. Może się boi, że jednak nie?
Kiedyś to trwało szybciej, były jakieś single, jakieś promocyjne smakołyki, a teraz wszyscy wiedza, ze ta płyta powstaje ale jak zabrzmi? Chyba Cantrell chce utrzymac to w tajemnicy do samego końca. Oby nie. Jestem już spragniony muzyki "tych" panów, przegladam oficjalna stronę codzień, jesteśmy w kontakcie z administratorami i obsługa strony, jednakże niczego nie da się dowiedzieć, nikt nic nie wie. Lato niebawem, czekajmy cierpliwie. Licze na potęzny cios..w pozytywnym znaczeniu. Obym się nie przeliczył.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-03-17, 00:14   

Chociaż by dali z 10-20 sekund wokali Cantrela razem z Duvalem,bo to mnie nutuje najbardziej.Brzmieniowo jak narazie to bas,perka i gitary bez zarzutu,czekam na więcej.Nie ukrywam,że na nowy Pearl Jam,Kult oraz Alice in chains czekam najbardziej w tym roku...Alice najbardziej niecierpliwie z oczywistych powodów.

A co do długosci robienia.Heh,kolejna wada rocka 40+ bo to sie staje niemalże zasada,że z standardowo miesiąca,półtora robi sie pół roku.Pewnie z wiekiem trudniej i czlowiek bardziej krytyczny wobec Siebie ;-)

Thani 

Wysłany: 2009-03-23, 10:12   

Tez jestem ciekawa jak im to wyjdzie, ale sądzac po charyzmie Cantrella, to nie pozwoli spieprzyć materiału. Wielu moich znajomych patrzac na youtubie na ich wykonanie Man in the box z 2006 przez cztery dni zastanawiało się WTF ? Jestem bardzo zżyta z wokalem Layne'a, nie ukrywam, ale kurde, zabrzmi to okrutnie, trzeba żyć dalej. Na pewno nikt nie jest w stanie go zastapić i dobrze, że nawet nie probują... Doskonale rozumiem Cantrella, on kocha to co robi i wydaje mi się, ze Alice in Chains jest jego życiowym dziełem, więc nie odpuścił. Na przestrzeni lat wiele kapel ewoluowało w różnych kierunkach, AiC do 2002 trzymalo się bardzo kurczowo swoich korzeni, co moim zdaniem także świadczy o ich fenomenie. Coż, trzymam kciuki

lather 

Wysłany: 2009-03-25, 20:20   

Nie wiem, nie wiem. Jestem bardzo sceptycznie nastawiona do, no powiedzmy, nowego AiC. Nie podoba mi się szczególnie wykonanie Duvalla i Cantrella "Nutshell"...
Wokal Staleya był cholernie urzekający, a tu lipa. Zobaczymy co im wyjdzie tym razem ;]

Norbert 

Wysłany: 2009-04-06, 22:24   

Ja jakoś jestem sceptycznie do tej płyty, najbardziej obawiam się tego, że z AiC zrobi się kolejny rockowy zespół 40 latków, który się trochę pogubił i zacznie śpiewać o czymś co już go nie dotyczy, no ale mam nadzieję, ze zostanę pozytywnie zaskoczony i pod względem przekazu AiC pozostanie nadal AiC, no i własnie najbardziej obawiam się tej strony płyty, bo muzykę fajną Cantrell umie robić, z wokalem w studiu można zrobić cuda, no ale z przekazem i emocjami ukrytymi w utworach w studio nie da się nic zrobić.

Kiedyś, jeszcze przed tym jak AiC ogłosiło zamiar nagrania nowej płyty, albo mniej więcej w tym czasie , kiedy myślałem o nowej płycie Alicji widziałem na wokalu Scotta Weilanda i jak tak teraz myślę to mogliby zrobić coś fajnego i nagrać własnie płytę, która by w jakiś sposó, no nie wiem głupio to zabrzmi , ale podsumowała jakoś ich życie opowiedziała o tym, że czasem kiedy ma się lat 40 chcęsię znów stworzyć coś fajnego fajnego i wtedy można się w tym zatracić za bardzo i przesadzić w drugą stronę, no ale poczekamy zobaczymy.

A na zakończenie, pewien cytat z "NIe-boskiej komedii" Zygmunta Krasińskiego

"Ty [chodzi o poezję, ale ja patrzę na to również biorąc za podmiot muzykę] grasz cudzym uszom niepojęte rozkosze. - Splatasz serca i rozwiązujesz gdyby wianek, igraszkę palców twoich łzy wyciskasz - suszysz je uśmiechem i na nowo uśmiech strącasz z ust na chwilę - na chwil kilka - czasem na wieki. - Ale sam co czujesz? - ale sam co tworzysz? - co myślisz? - Przez ciebie płynie strumień piękności, ale ty nie jesteś pięknością. - Biada ci - biada! - Dziecię, co płacze na łonie mamki - kwiat polny, co nie wie o woniach swoich, więcej ma zasługi przed Panem od ciebie."

Odpowiedz do tematu