No to właśnie z tego koncertu będzie pierwsze oficjalne elektroniczne wydawnictwo zespołu Alice in chains a obok Unplugged to 2 pełny koncert live jaki będzie wydany.Obraz był nagrywany kamerami 3D i wydany na blureju...oczywiście trza posiadać ten czytnik,plus telewizory 3D i okulary,ale...będą pokazy w kinach a pewno i piraci zabawią się,albo sam zespół w konwersję na zwykłe 2D na zwykłym DVD,bo jednak blurej to nie jest póki co obowiązujący standard.Oto i setlista z tegoż koncertu:
1. Them Bones
2. Dam That River
3. Rain When I Die
4. Again
5. Check My Brain
6. Your Decision
7. No Excuses
8. Last of My Kind
9. Grind
10. Rotten Apple
11. We Die Young
12. Acid Bubble
13. Down in a Hole
14. Lesson Learned
15. Junkhead
16. Rooster
Encore:
17. Black Gives Way To Blue
18. Love, Hate, Love
19. Man in the Box
20. Would?
Secik miazga,choć sporo Lejnowych popisowych numerów jak Love hate love czy Junkhead z którymi nie wiem na ile Sobie poradził Will.Fajnie,że dali piosenki,których nie było na bootach telewizyjnych z ostatnich 2-3 lat.Cieszy Rotten apple no i reszta,w obec której pewnie będzie tylko "ale" o wokale,ale zobaczymy.Reszta zespołu uwieczniona ze swoim pro sprzętem i potem odpowiednim miksem i masterem zniszczy system na 100%.Pozostaje tylko czekać i liczyć na to,że te seanse kinowe nie ominął multikin w Polsce bo w końcu nie jesteśmy taka wiocha a skoro u nas byli,to wiedzą,że fanów mają i tutaj.
Próbki video z publiki:
Patrząc po efektach z samych tych filmów,to widać,że grubo było i grubo będzie.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ostatnio zmieniony przez JAMik 2010-10-10, 01:05, w całości zmieniany 1 raz
Łee Them Bones bez wstępnego efektu zaskoczenia.. no ale pierwszy utwór, musiała być przedwstępna introdukcja.
JAMik napisał/a:
nagrywany kamerami 3D i wydany na blureju...oczywiście trza posiadać ten czytnik,plus telewizory 3D i okulary
Trzeba będzie "staroświeckie" DVD schować do lamusa i przestawić się na blu-ray choć zewnętrzny nośnik na kompa porwie po kieszeni (o ile te kieszenie będą miały kiedyś zawartośc).
Set bardzo dobry skoro i Grind i Rooster i Them Bones i.. iii... ale, no właśnie.. ale, rozumiem że to nowy rozdział bo Łiliam, nowa płyta, ale jednak na takie wydanie DVD powinni zminimalizować ilość kawałków z nowej płyty, takie mam osobiste odczucia że byłoby wtedy ciekawiej, bardziej "kolorowo" i "mrocznie"
Przy tak ubogiej liście oficjalnych wydawnictw koncertowych w historii Alice in Chains, cała ta otoczka 3D i BLU-RAY jest dla mnie niczym. Chętnie obejrze to w TV bądź na komputerze jako zwykły obraz DVD.
Czekam niecierpliwie na to wydanie ;) Brakuje mi tylko 'Angry chair', widziałem DVD jak chłopaki grali tą piosenkę na Festival Roskilde i bardzo fajnie im to wychodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum