oo dzięęęękuję;*! bo się na mp3 sprzyda;)
hmm z jar of files to znam parę; oczywiście nutshella;p, i stay away videoclip, no excuses też videoclip i z unplugedda, don't follow tez myślę ze skądś znam... xD, tylko reszty mi brak.
a "najlepsze" jest to, że ostatnio gdy siostra robiła porządki znalazła 2 kasety aliców, jedna właśnie jar of files, druga z Panterą.... powiedziałam kasety? nie, OPAKOWANIA;| zrobiłam rewizję w całym domu i nie znalazłam;| a taka byłam ucieszona z początku;|
no ale zdziwiłam się, bo nie wiedziałam ze brat aic słuchał;p
_________________ If I can't be my own
I'd feel better dead!
To przyszalałaś, ja w dzień w którym poznałem Dirt (i zakochałem się w AIC) ściągnałem sobie wszystkie ich płyty. Oczywiście potem kupiłem sobie orginałki :):)
Kupować wszystkie plyty odrazu .eee. Ja jak uslyszlame pierwszy raz AIC to dorwalem tylko Facelifta.. i meczylem go pol roku..bo nikt inny nie mial nic tej kapeli. Potem dorwalem Unplugged i reszte plyt. I tak poznawalem AIC stopniowo i ciesze sie z tego.
a ja miałam jakby nie patrzył po parę piosenek z każdego albumu, ale tylko Nuthella dostrzegłam, Jak wróciłam od kuzyna tego dnia co oglądaliśmy Unpluggeda to pognałam do tego folderu gdzie to wszystko było, a się okazało, że moja mądra siostra to usunęła;| więc czekałam na płytę, konkretnie znałam 19 piosenek, taka mieszanka płyt, a potem pościągałam z osła czy miśka te które się dało...
_________________ If I can't be my own
I'd feel better dead!
Chainer ja nie kupiłem wszystkich płyt odrazu bo by mi kasy nie starczyło, kupowałem wszystkie prawie rok. A na początku po ściągnięciu wszystkich płytek to przesłuchałem wszystkie może z dwa razy, a potem męczyłem głownie Dirta i Facelifta.
"Samotność nie jest etapem
Pasę się na polu bólu
Spokój ducha jest daleko stąd"
- Angry Chair
"Zdjęcia w pudełku w domu
Pożółkłe i z zieloną pleśnią
Więc mogę ledwo dostrzec Twoją twarz
Zastanawiam się, jak ten kolor smakuje
Byłeś zawsze tak daleko
Znam ten ból, więc nie uciekaj
Tak jak zwykłeś to robić"
- Brother (mam ogromny sentyment do tego utworu)
"Probowałem być Twój, myślałem, że potrafię (..)
Powiedziałaś mi, że jestem jedyny
Słodki mały aniołku, powinieneś uciekać
Leżąc, płacząc, umierając by żyć
Naiwność tworzy moje piekło (..)
Żyję dla ciebie, choć nie jestem żywy
Powstrzymaj moją rękę zanim zabiję
Ciągle Cię kocham, ale ciąglę płonę "
- Love, hate, love
Całe Rotten Apple, Frogs, Bleed the Freak, Nutshell. Zresztą mogłabym śmiało wymienić znaczną część tekstów.. Przy cytowaniu posłużyłam się tłumaczeniami Motha(poza "Angry Chair"), bo gdzieś posiałam kartki z moimi własnymi. Momentami trochę się różnią, ale to kwesta inaczej dobranych słów. W sumie moje tłumaczenia oparte są na tych dostępnych w sieci, ale jednak zawsze jest w nich trochę mojej własnej interpretacji.
Edit:
"Obojętny jest tym, kto nie powinien być
Próbowałem uchronić się przed tym co jest dla mnie złe(..)
Ty, jesteś szczególny
Ty, Ty masz talent by sprawiać, że czuję się jak brud
I używasz swego talentu by zakopać mnie podziemią i pokryć brudem"
- Dirt
jak mogłam zapomnieć ;/
_________________ So you can deal with this thing unreal..
Buu. Layne faktycznie pisał swietne teksty, to sie czuje. Cantrell pisal rowniez wspaniale... Ale po prostu inaczej, i tu widac ta subtelna roznice. Z oryginalnych płytek AiC mam tylko Unplugged, ale oczywiscie kolekcja bedzie rosła z czasem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum