KURDE, ZARAZ CHYBA COS ROZWALE, PISZE JUZ PORAZ 4 ZE PEARL JAM I ALICE IN CHAINS NIE GRALI NIGDY RAZEM! CZY TAK CIEZKO PRZECZYTAC TO JUZ PRAWIE W KAZDYM MIEJSCU NA TYM FORUM ?
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Możemy powiedziec że obecnie Them Bones, ma w sobie jakąś moc... a patrząc ogólnie na Alicje to Would, Nutshell i Rotten Apple za niepowtarzalny klimat...
_________________ so, so you think you can tell heaven from hell
blue skies from pain
can you tell a green field from a cold steel rail?
a smile from a veil?
do you think you can tell?
Hmm...
Naprawdę ciężko wybrać jedną ulubioną spośród tylu fenomenalnych piosenek. No ale w mojej ścisłej trójce są:
Would? bo to moja pierwsza piosenka AiC i pomimo tego, że słucham jej niemal codziennie, do tej pory mi się nie znudziła. Kocham ją za bas, wokal Layne'a i teledysk.
Nutshell chyba nie trzeba nic dodawać...
Frogs niesamowita piosenka z pięknym tekstem, a w wykonaniu Unplugged po prostu arcydzieło
Oprócz tego uwielbiam: Rotten Apple, Grind, Brush Away, Sludge Factory, Rain When I Die, Down In A Hole, So Close. To taki mój Top 10
Would?!!!!!!! za teledysk, muzykę, wokal, za to że był pierwszym kawałkiem AiC jaki usłyszałem, za to że potrafi mnie wyprowadzić z każdego doła, za to że moja 3 letnia córeczka go lubi.
Godne epitafium dla Andy'ego Wooda.
_________________ Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.
Mi się tam podoba ,,Rain when I die" , ,,Man in the box" , ,,Angry Chair" najbardziej.
Ale wielu piosenek jeszcze nie słyszałam, gdyż nie mam nawet jednej płyty AiC, tylko kilka piosenek na kompie ...;(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum