A mi tam najbardziej "Alice In Chains" (ta z psem) przypadła... Za takie piosnki jak "Brush Away", "Grind", "Again", "Head Creeps", "God Am"... Jezu! Sporo tego! I genialny "Over Now" na końcu (choć w wersji unplugged jeszcze genialniejszy)...
Zaś najmniej mi przypadł "Facelift" - takie to jakieś wszystko do siebie mi się podobne wydaje...
Nie potrafie wybraćtej jedynej, naprawdę trudny wybór
Początkowo wydawało mi się, że najbardziej lubie Facelift, ale to chyba dlatego, że to pierwsza płyta, która poznałam!
Każda jest inna, każda jest znakomita, do każdej mam słabość!Dlatego nie wybiorę żadnej
Jak dla mnie "Dirt" ze studyjnych , a poza tym Unplugged.
Najmniej lubie ostatni, nie ma tam żadnego kawałka, który podobałby mi się tak jak Man In The Box, Bleed The Freak, Would?, Down in a Hole czy Nutshell.
Jar Of Files i Facelift.. I oczywiście unplugged. A co do sludge factory, to świetnie go zagrali mimo tej pomyłki;D I ten moment chyba najbardziej lubie w całym unplugged.
Dirt- bo był pierwszym albumem Aic, który wpadł w moje posiadanie i to on wprowadził mnie w ich twórczość. Poza tym na tej płycie znajduje się chyba najwięcej moich ulubionych utworów Alicji.
Jar of flies- bo jest smutny i wprowadza mnie zawsze w niezwykle nostalgiczny stan, a Nutshell to już w ogóle kosmos.
Unplugged- ajj, bo jak oglądałam po raz pierwszy to się popłakałam ze wzruszenia ;)
_________________ Jesus take me to a higher place
... oh how I love to hate...
No ogolnie AIC jest na tyle świetna kapela, że na każdej płycie każdy znajdzie cos dla siebie. Nie porównuje tych plyt..jak dla mnie są równe i każdama klimat. Ale jeśli już no to wiadomo "Dirt" ..czas świetności zakneblowanej Alicji.. i wogole pyta jest tak dopieszczona, tak doskonale zgrana i tak krystalicznie obrobiona, że nawet "Nevermind" Nirvany wydaje sie mniej zadbane.
Bardzo ciężko wybrać najlepszą płytę Alicji... ale ja postawię na Dirt. Każdy kawałek mnie urzeka. Kazdy kawalek to cos innego, a wszystkie razem tworza jednolitą, genialna całośc.. wspaniałe.
_________________ "Smiejecie sie, ze jestem inny. A ja smieje sie z was, bo wszyscy jestescie tacy sami"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum