Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Wasz ulubiony Album AiC
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-29, 08:58   

Aj crocku crocku. Pisałeś już to w tym temacie :

Crock napisał/a:
Mimo, że jakos wielkim fanem Alicji w Łańcuchach nie jestem (Layne'a za to bardzo lubię za płytę Above jako Mad Season) to bardzo ich szanuje. A za najlepszą ich płytę uważam album Dirt, najbardziej przypada mi do gustu z repretuaru AiC :)

Pozdrawiam

;-) ;-)
--------------

A mnie zastanawia jedno - tylko ja wskazałem Alice In Chains, jako ulubioną płytę Alicji :P Jak już wspomniałem wcześniej, na niej chłopaki zgromadzili całą tę mroczną i 'niedopowiedzianą' energię zespołu, a wokal Layne'a zdaje się wzbijać na wyżyny - do tego można wręcz dotknąć tego gęstniejącego klimatu, jaki tworzy muzyka na ostatnim studyjnym dziecku AiC.
Dirt bardzo mi się osłuchało, podobnie jak Facelift. Jar of Flies i SAP traktuję jak takie minialbumiki (w sumie ten drugi nim jest ;) ), Unplugged - genialne, najlepsze jakie do tej pory słyszałem - dla mnie przebija PJ i Nirvanę o kilka 'długości' - natomiast Alice In Chains... to majstersztyk. Płyta powinna być sztandarową cięższego rockowego grania...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2007-06-29, 23:47   

"Sap" i "Jar of Flies" to akurat EP'ki. Co do najlepszego albumu, dla mnie jest nim właśnie "Jar of Flies", zajebiście mi się te pieśni w akustycznych aranżacjach podobają. Inne albumy też są dobre, ale ta epka najwięcej gościła w mym foobarze.

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-07-12, 22:03   

Zdecydowanie "Dirt", no i jeszcze akustyczna z mtv unplugget
----------------------

Dew93 
;]

Wysłany: 2007-07-12, 23:13   

Ciężko by było mi wybrać ;/ "Dirt" też mi się podoba no i napewno "Facelift"

Innocence 

Wysłany: 2007-07-30, 16:04   

Moim ulubionym albumem jest zdecydowanie i bezapelacyjnie Tripod.
Jeśli jednak miałabym uzasadnić, to...hmm...ciężko by było 8-) Po prostu ciężko to wyrazić słowami... Na tej płytce praktycznie każdy kawałek jest moim ulubionym.
Może i Dirt jest najłatwiejszy w odbiorze i od razu trafia do człowieka, ale według mnie też najszybciej się nudzi.
Facelift z kolei jest niezaprzeczalnie wielkim dziełem, ale ani razu - słuchając go - nie miałam dreszczy 8-)
Sap i Jar Of Flies, chociaż są magiczne, to jednak tylko EPki.
Kocham też MTV Unplugged, ale... i tak bardziej kocham Tripoda 8-)

BlueGold 
xD

Wysłany: 2008-05-08, 14:08   

Zdecydowanie "Facelift" Nie ma to jak surowość materiału i chyba najbardziej niedoceniany utwór AiC tzn. "We Die Young" (Wprawdzie wszyscy go znają, ale jednak nie tak jak "Rooster" czy "Down in a Hole", a wg mnie jest na podobnym poziomie :) ) Póżniej długo długo nic i "Unplugged"

E: Czemu nie ma ankiety ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

budyka 

Wysłany: 2008-05-08, 14:22   

Własnie ;]
Z początku Facelift mi sie nie spodobało, ale z czasem pokochałam to surowe granie :-D
It ain't like that, bleed the freak :117:
Ale Dirt nic mi nie zastąpi, ze wzgledu na Down in a hole i Would. :)

lzp 
lzp

Wysłany: 2008-05-11, 19:57   

Dirt!!! Jakoś zrzuciłem sobie na pendriva, a że nie miałem więcej miejsca słuchalem go notorycznie w pracy. I tak zostało. Roster i Would?
Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.

Aga 
Grunge girl

Wysłany: 2008-05-22, 14:19   

Po zapoznaniu się z całą dyskografią stwierdzam że bardzo trudno wybrać ulubiony album, wszystkie są świetne :) Jednak na szczycie umieszczę chyba na równi Facelift i Alice in chains ;]
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy

lukaszo 

Wysłany: 2008-08-20, 22:21   

Musze przyznac ze wybor był arcytrudny 8-) .Ale po dluzszym na mysle stwierdzam ze moim ulubionym albumem jest tripiod,dlatego ze jak ktos juz napisal na tym forum jest to najbardziej aliceinchainowska płyta w ich dorobku.na dodatek znajduje sie tam moj ukochany utwor Shame in you. Na drugim miejscu jest dirt-płyta ktora wymiata pod każdym względem,swietne teksty niesamowita muzyka

regowicz

Wysłany: 2008-12-26, 12:03   

Najczęściej gości w moim odtwarzaczu Facelift, za każdym razem jak go włączam to już musi zostać przesłuchany do samego końca. Gdy tylko pojawia się w głośnikach Riff z pisoenki "We die young" od razu moj dzień staje się lepszy ;-)

Marlena 

Wysłany: 2008-12-29, 00:35   

Moze macie jakis pomysl skad ściągnąć cała dyskografie Alice bo mam tylko pare pojedyńczych kawałków ;/

stipe 
kaleka

Wysłany: 2008-12-29, 00:44   

Ze sklepu muzycznego ;-)

Moni 
mania

Wysłany: 2009-01-23, 18:08   

Marlena zobacz na darkwarez, powinno cos być;]

karl 
Pucza!

Wysłany: 2009-01-23, 18:22   

Też chciałbym mieć jakiś ulubiony album chainsów ale los tak chciał że uwielbam wszystkie :]

Odpowiedz do tematu