Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Wasz ulubiony Album AiC
Autor Wiadomość
Greg Like 
wokalista

Wysłany: 2006-11-15, 11:40   Wasz ulubiony Album AiC

jaki jest wasz ulubiony album tej grupy? :) z jakiego powodu właśnie ten? jakie wspomnienia się z nim łączą? co w nim jest szczególne co przykuło waszą uwagę :)?

Moim ulubionym jest Dirt :) był to pierwszy album tego wykonawcy który wpadł mi w ręce i uważam że mamy tutaj do czynienia z dojżałym graniem, AiC w najwyższej formie techniki i przekazu. Mocne, zdecydowane granie z nutką tajemniczości i melancholii, czyli to co najbardziej lubimy w Alice in Chains :DD
I'd feel better dead

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-15, 19:39   

Ja mam dwa ulubione albumy (nie mowiac ze wszystkie fajne, ale te dwa darze pewnym sentymentem)

Jar Of Files - za to, że ten album jest przepełniony dźwiekami które potrafią manipulować wyobraźnią. I tak Rotten Apple powoduje u mnie dziwny stan, boje się słuchać tego kawałka, autentycznie mnie on przeraża. Whale & Wasp jest świetny, ta gitara tworzy specyficzny klimat który można odczuć na własnej skórze... Cały album pomimo, że mam wrażenie iż jest on ekperymentalny, bo wprowadza takie jakby standardy bluesowe (Swing on this, Don't follow), to jest świetny...

Alice in chains - kolejna perełka. Ten album mnie inspirował, wyciągał ze mnie każdy szczegół mojego dziwnego umysłu (przykładem są opowiadania które też siedza na tym forum). Dwa utwory które wywarły na mnie takie wrażenie, że byłem sparalizowany: Brush Away i Sludge Factory - ta dziwnośc i przerażenie które promieniuje z tych utworów... poprostu poezja. Nothing song również jest dziwny ("Well the nothin song sticks to your mouth/Like peanut butter on the brain/Nothin ever stays the same..." ) poprostu nie da się opisać wrażeń jakie mi towarzyszą gdy to słysze. Dodam do tego jeszcze jeden bardzo wyjątkowy kawałek "Shame in you" - jako że kojarzy mi się z jednym - nie spełnioną miłościa - zawsze mi sie chce przy nim płakać, szczególnie gdy... właśnie mi się nie uda, ech.

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-16, 13:00   

Alice In Chains. Płyta, jak dla mnie, nie ma słabych stron. Ma moc i tę tajemniczość, właściwą tylko piosenkom Alicji. I co dziwne - to ostatni studyjny album AIC, a rzadko "najnowsze" albumy bywają tymi ulubionymi przeze mnie.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Sophia 

Wysłany: 2006-11-16, 13:19   

najlepsze są: Jar of Files, Facelift i Dirt

wedlug mnie :roll:

szary 

Wysłany: 2006-11-16, 21:28   

Facelift to jest mój ulubiony album... utworki takie jak Real Thing, Put You Down, Sunshine, I Can't Remember, Man In The Box, We Die Young wymiatają

Gypsy

Wysłany: 2006-11-29, 22:44   

ja lubie niestety wszystkie! ale najbardziej lubie unplugged nawet nie bede mówić za co bo kto słuchach albo widział to wie

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2006-11-30, 07:58   

Zdecydowanie Facelift.Choć sama nie wiem dlaczego.A raczej wiem,tylko nie potrafię tego określić.Jest taki jasny,sterylny,totalna paranoja.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-30, 16:14   

Gypsy napisał/a:
ja lubie niestety wszystkie! ale najbardziej lubie unplugged nawet nie bede mówić za co bo kto słuchach albo widział to wie

Fajny moment byl jak zchrzanili Sludge Factory ;p

---

---

Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Gypsy

Wysłany: 2006-11-30, 16:24   

wręcz historyczny moment 8-) ale sludge factory to wg mnie chyba jedna z najsłabszych utworów na amplakcie

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-30, 17:58   

Niee dobrze go zagrali wlasnie, mi sie nie podobalo tylko wykonanie "Would?"

---

---

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-30, 18:01   

Mną would? z unplugged wstrząsnął najbardziej <: ) i to własnie po nim zakochałem się w AiC.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Gypsy

Wysłany: 2006-11-30, 19:42   

would mysle kopie i na amplakcie, w wersji studyjnej i live dlatego ciezko jest wogule amplakt obok studyjnych stawiac. np wyzej wspomniane sludge factory kopie chyba bardziej z prądem, ale Brother jest juz tysiac razy lepszy akustycznie, reszta jes swietna w obu wersjach( np wlasnie would ) oczywiscie wg mnie

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-01-20, 15:58   

Ja AiC poznałem dzięki albumie Dirt i wkładce o nich w teraz rocku, dlatego też Dirt pozostaje moim ulubionym albumem. Kocham także płyty Alice In Chains, Facelift, Unplugged, Jar Of Files, poprostu wszystkie... :-D :-D :-D

jordi

Wysłany: 2007-01-20, 16:58   

Dirt - bo tylko ten mam w całości i praktycznie wszystkie utwory mi się podobają

Crock 
Red Devil!

Wysłany: 2007-04-01, 18:29   

Mimo, że jakos wielkim fanem Alicji w Łańcuchach nie jestem (Layne'a za to bardzo lubię za płytę Above jako Mad Season) to bardzo ich szanuje. A za najlepszą ich płytę uważam album Dirt, najbardziej przypada mi do gustu z repretuaru AiC :)

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu