Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
William DuVall - godny następca Layne'a ?
Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-01-18, 22:43   

trevor napisał/a:
Niiieee nie podoba mi sie to zę go wzięli. Layne'a nikt nie zastąpi. Granie starych kawałków z tym nowym vokalem mi nie odpowiada. AiC nie brzmią już tak jak kiedyś. Szczerze mówiąc wolałbym żeby śpiewał sam Jerry niż Du Vall :/

Kurwa, bo juz nie moge.. a kiedy ty słyszałes DuValla w jego kawałku?.. on spiewa utwory Laynea..poczekaj niech nagra swój woka swoje kwałki z tą kapeląl.. a potem oceniaj ..nie rozumiem tych wszystkich sceptyków.. pooglądali filmiki na youtube i sie wypowiadają.:|

AIC_Fan 

Wysłany: 2008-02-08, 00:36   

niech nagra swoje kawalki a kapele nazwie duvall , niech zostawia AIC w spokoju , co umarlo nie wzmartwychwstanie , po co niszczyc cos co bylo niezastapione

demrisad 

Wysłany: 2008-02-08, 01:11   

AIC_Fan napisał/a:
co umarlo nie wzmartwychwstanie
a właśnie że zmartwychwstanie, i już to zrobiło parę lat temu. Ej Layne to nie jest całe AiC, wiadomo, wszyscy jego najbardziej podziwiali i doceniali, ale 1. nie tylko on sobie zasłużył, 2. On nie żyje, a był człowiekiem dobrym i wątpię żeby życzył komuś z AiC źle, więc jest duża prawdopodobność że jakby żył to by chciał żeby AiC dalej istniało, z nim czy bez niego. Nie życzył im źle, więc... w czym problem? Will też umie śpiewać, nie dziwne że nie w Laynea kawałkach, które były specyficzne dla głosy Staleya, ale jak AiC nagra nową płytę, to myślę że Will pokaże na co go naprawdę stać, i że wreszcie przestaniemy go ciągle porównywać do layne'a.
Dziękuję za możliwość wypowiedzenia się

AIC_Fan 

Wysłany: 2008-02-09, 00:32   

hmmmmm no to znajdzmy nowego wokaliste do np qeen-a , niech sobie pospiewa jakis chlopak show must goł łon ... za przeproszeniem ale reaktywacja AIC to nie był zbyt dobry pomysł w mojej subiektywnej ocenie :-) dzieuje

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2008-02-09, 06:32   

Tylko kto powiedział, że AiC ma zamiar wykonywać po reaktywacji tylko stare kawałki?

Dziękuję :).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-02-09, 11:54   

Właśnie..
wszyscy którzy twierdzą, że AIC sprzedało się..
odbekacie te słowa stojąc w kolejce po ich nową płyte.. i tak bedzie . ;]

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2008-02-09, 12:50   

Jak tu ktos powiedział.Poczekajmy na nową płytę.Tam ocenimu Duwala po jego głosie w kawałkach dla niego/z nim napisanych ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

AIC_Fan 

Wysłany: 2008-02-12, 00:43   

ale prosze niech nie koweruje starych AIC nie mam nic przeciwko nowej plycie , tylko prosze o nowa nazwe zespolu i tyle
P.S widzicie rolling stones bez jaggera ?? prosze was

[ Dodano: 2008-02-12, 00:44 ]
albo the doors bez morrisona

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-02-12, 06:49   

Taa a nowa nazwa zmieni cokolwiek. Zrozum gosciu ze Staley to było część AIC a nie cały zespoł, i daj sobie spokoj. Może napisz jeszcze petycje do Cantrella, tak jak słynny serwis "respectforlaynestaley.com", który pisał, iż reszta zespołu beszcześci jego dusze grając od nowa :|

oskur 

Wysłany: 2008-02-12, 19:45   

Myśle że dobrze dać mu szanse, kazdemu trzeba, zobaczy sie jak na płytce nowej wypadnie, w sumie pisze tu głównie po to żeby wyrazić oburzenie pomysłem stronki respectforlayne~, więc wypadało nie offtopować. Naprawdę brak szacunku dla Layne'a w sumie to jest, bo zniżyli do gówna zespół Layne'a

hauteville 

Wysłany: 2008-02-14, 17:02   

http://pl.youtube.com/watch?v=tSIkYHq6N-c
Tylko to widziałem na razie - Again z Rock am Ring 2006 (szkoda, że solówek Cantrell nie gra). I muszę powiedzieć, że naprawdę miałem obawy co do Du Valla. Miałem obawy, że to już nie będzie to samo. Fakt faktem Layne'a zastąpić się nie da - wokal miał jedyny w swoim rodzaju. Ale na dobrą sprawę nie jest wcale źle. Wokal całkiem fajny, image trochę wkurzający, ale lubię wykonawców ze znacznie gorszym (patrz Guns N'Roses, Creed), więc nie jest to spory problem. Will na pewno się odnajdzie jeszcze lepiej na nowej płycie, na którą osobiście czekam z niecierpliwością.

AIC_Fan 

Wysłany: 2008-02-20, 10:21   

Chainer napisał/a:
Zrozum gosciu ze Staley to było część AIC

hehe rozumiem GOŚCIU

--------------------------------
Nie nabijaj postów. Wszelkie nieporozumienia wyjaśniaj na PW.
***Moth

Ewczyn

Wysłany: 2008-03-15, 14:14   

Hm hm hm...

Przeczytałam posty z tego tematu, i przyznam szczerze, że nie jestem ani za, ani przeciw nowemu wokaliście. Wolę się wypowiedzieć na temat DuValla dopiero wtedy, gdy ukaże się najnowsza płyta Alice in Chains.

Taka mała dygresja...
Cała ta sytuacja jest podobna do 'afery' z nową wokalistką zespołu Nightwish... I co? Płyta mimu wielu przeciwników Anette nadal sprzedaje się jak ciepłe bułeczki xD Zobaczymy jak to będzie z AiC :)

Polny Dziad

Wysłany: 2008-04-01, 07:48   

W mojej opinii Staley miał o wiele lepszy technicznie wokal od tego jaki jest na dzień dzisiejszy. Ale nie obchodzi mnie to zbytnio bo nie śledzę poczynań Alice'ów od śmierci Layne'a. ;-)

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2008-04-01, 09:53   

Polny Dziad napisał/a:
W mojej opinii Staley miał o wiele lepszy technicznie wokal od tego jaki jest na dzień dzisiejszy

To włąsnie mylisz sie bardzo bo Staley techniki nnie miał, po prostu dobrze czuł to co śpiewa, a DuVall nie tyle czuje, co wykorzystuje swietna technike.

Odpowiedz do tematu