Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: swapper
2009-09-20, 10:41
Backspacer

Ulubiona piosenka to:
Gonna See My Friend
8%
 8%  [ 6 ]
Got some
13%
 13%  [ 10 ]
The fixer
8%
 8%  [ 6 ]
Johnny Guitar
5%
 5%  [ 4 ]
Just Breathe
9%
 9%  [ 7 ]
Amongst the Waves
16%
 16%  [ 12 ]
Unthought Known
12%
 12%  [ 9 ]
Supersonic
8%
 8%  [ 6 ]
Speed of Sound
6%
 6%  [ 5 ]
Force of Nature
4%
 4%  [ 3 ]
The End
5%
 5%  [ 4 ]
Głosowań: 26
Wszystkich Głosów: 72

Autor Wiadomość
Consi 

Wysłany: 2009-10-01, 15:59   

Cóż, kryzys ;) I tak dobrze, że aż tyle sprzedali.
Ale mnie dziwią ludzie, którzy uważają zakup płyty za wywalanie kasy w błoto na kawałek plastiku... No cóż... Ja jestem tym archaicznym gatunkiem, który cieszył się jak szczeniak, gdy kupił sobie pierwszą płytę, a jak wtargnie do empiku to nie sposób go wyciągnąć :p

lukaszo 

Wysłany: 2009-10-02, 17:17   

Na naszym podwórku Backspacer na drugim miejscu OLISu.PJ wyprzedziła tylko Kayah.Przegladając archiwum najlepiej sprzedających się płyt w polsce można zobaczyc, że Avocado nie radziło sobie aż tak dobrze ;-)

Co do samej płyty:Ciesze sie,że nagrali własnie taki album, optymistyczny,radosny,pozbawiony podtekstów politycznych(swoją drogą nudne i śmieszne były by kolejne piosenki o tym,jak to zle sie dzieje na świecie ;-) ).Spodziewałem sie,kontynuacii drogi,którą wytyczył ''Pearl Jam''a zostałem pozytywnie zaskoczony,znów zrobili ''inny'' album.W ankiecie zaznaczyłem Unthought Known-piękny kawalek,jeden z najlepszych PJ w historii,wspaniałe budowanie napięcia,genialny tekst,przy pierwszym przesłuchaniu własnie UK zrobiło na mnie największe wrażenie-prawdziwa perła

Numer dwa dla mnie to Got Some-u Conana wymiatał,tu wymiata jeszcze bardziej ;-)
Przede wszystkim dzięki lepszemu wokalowi.Wczesniej nie nagrali kawałka w takim stylu.Ma coś,z nowej fali,tak jak mówił Majk.

Rockery-równiez powalają, Gonna See My Friend może smiało równac sie z Life Wasted
,Go,Breakerfall i innymi w kategorii najlepszy opener,Matt tutaj rządzi.The Fixer powala swoim optymizmem,slychac w tym taką radosc wspolnego grania ;- i).Johny Guitar-fajna historia z tym dżonym,jeszcze lepsza geneza powstania tekstu(jednego z ciekawszych,lubie takie historyjki ala Dirty Frank ;-) .Supersonic-To jest dopiero rakieta i to z jakim powerem. jak tu z nimi nie śpiewac :-D .Mocarne poprostu

Z ballad ewidentnie Into The Wildowych najlepiej wg mnie wypada Just Breathe.Niby ITW,ale jest jednak więcej przestrzeni.The End to świetny wokal Edka+ wpasowujące sie w klimat skrzypce.Speed Of Sound jest jak dla mnie przyzwoite,ale bez rewelacii,zaznacze że nie słyszałem jeszcze wersii demo i nie moge narzekac jak bardzo zepsuli ten kawałek :-P .

Zostało jeszcze-'Force Of Nature i Amongst The Waves.Ten pierwszy to najbardziej popowa rzecz na tej płycie-dobry Riff,chwytliwa melodia.Przyzwyczajenie sie do tego utworu zajeło mi dobre 3 dni.ATW to murowany 2 singiel,niewiem czy nie ma większego potencjału komercyjnego niż fixer,klimatem przypomina wczesniejsze dokonania,najbardziej podoba mi sie refren i solowa mika.

Ogólnie mówiąc powrót do wspólpracy z brendanem wyszedł im na dobre,chyba dzięki niemu mamy tutaj bogactwo aranżacii,nowe dla pejotów instrumenty.Dobrze że nie nagrywają ciagla tego samego,podoba mi się przystępnosc Backspacera.Ciekawe czy równie dobra będzie epka.

azbest

Wysłany: 2009-10-03, 20:01   

Ewidentnie więc widać, że artystom potrzebna jest zmiana.... :mrgreen:
od płyty jestem ogólnie rzecz ujmując uzależniony.

lukaszo 

Wysłany: 2009-10-04, 18:10   

.Dzisaj o 22 w ramach weekendu z Pearl Jam w esce rock beda puszczac koncert z Shepherd's Bush ;-) podobno następnym singlem ma byc Got Some ;-)

azbest

Wysłany: 2009-10-07, 09:19   

cholera przegapiłem... a co do singla to wszystko oprócz "speed of sound" będzie dobre :D

lukaszo 

Wysłany: 2009-10-07, 11:20   

Fajnie że puscili ten koncert tylko dlaczego setlista była ułożona alfabetycznnie :shock: :lol: ,Tak Speed of Sound też dla mni zdecydownie najslabsze na płycie.Na drugiego singla idealnie by pasował Amongst the Waves ;-) .W tym tygodniu w usa sprzedali 60tys Backspacerów,cieniutko coś jak na drugie siedem dni.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-10-17, 15:38   

ps. przepraszam za jakoś fotki, lecz kto ma oryginał to będzie wiedział. Ktoś ( pewien gość ) gdzieś pisał już o tych fotkach, kiedyś tam.... Moim zdaniem, to prawidłowo ułożona chronologia? :)
Miałem nadzieję, iż chłopaki zrobią to za kolejnością dat urodzenia. No... prawie, prawie im się udało ;)
...a i mały OT "the XX" mr.Prokop poleca... ;)

azbest

Wysłany: 2009-10-22, 17:45   

Stona, Micka i (prawie na bank) Eda rozpoznałem.. 8-)

mrowka_eliza 

Wysłany: 2009-12-18, 21:09   

Jest ktoś jeszcze taki kto kupił, a nie ściągnął koncertów?? :mrgreen:

:121:

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-12-19, 23:17   

:roll: heheh... :-P ')= innym m się nie spieszy! bo po co? lepiej robić koło! ') :mrgreen:

wasallo 

Wysłany: 2009-12-25, 12:56   

Cytat:
Numer dwa dla mnie to Got Some-u Conana wymiatał,tu wymiata jeszcze bardziej

Ja właśnie się zawiodłem na tej wersji studyjnej, na żywo brzmiała o wiele lepiej. W ogóle cała płyta jest jakaś miałka i bez wyrazu. Przesłucham ją jeszcze, ale na razie mnie nie powala.

garnek 
garnek

Wysłany: 2009-12-28, 11:59   

Po dłuższym wsłuchaniu(3 miechy non stop) się stwierdzam,że jest to najlepsza płyta jak na razie 8-)

wasallo 

Wysłany: 2009-12-28, 22:19   

garnek napisał/a:
Po dłuższym wsłuchaniu(3 miechy non stop) się stwierdzam,że jest to najlepsza płyta jak na razie 8-)

Z góry proszę o wybaczenie, bo to kwestia gustu zasadniczo, ale ciekawi mnie to - Jesteś w stanie stwierdzić bez ciar na plecach, że jest lepsza niż Ten czy VS? O.o

lukaszo 

Wysłany: 2009-12-29, 09:51   

Ja mam tak samo jak garnek-Nowa plyta zdecydowanie najlepsza!.Dla mnie PJ jest jak wino-im starszy tym lepszy ;-) i moge z ręka na sercu powiedziec ze Ten/VS mogą sie schowac przy Avocado/Backspacer,nie ujmując przy tym 2 pierwszym ;-)

garnek 
garnek

Wysłany: 2009-12-29, 10:43   

wasallo napisał/a:
Jesteś w stanie stwierdzić bez ciar na plecach, że jest lepsza niż Ten czy VS?
Mogę tak stwierdzić.Choć wymienione przez ciebie płyty nie są słabe i nigdy nie będą jak i pozostałe.Ale backspacer jest najdojrzalszą płytą i to stawia ją na pierwszym miejscu w moim rankingu. :123:

Odpowiedz do tematu