Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: swapper
2009-09-20, 10:41
Backspacer

Ulubiona piosenka to:
Gonna See My Friend
6%
 6%  [ 3 ]
Got some
16%
 16%  [ 8 ]
The fixer
8%
 8%  [ 4 ]
Johnny Guitar
2%
 2%  [ 1 ]
Just Breathe
8%
 8%  [ 4 ]
Amongst the Waves
18%
 18%  [ 9 ]
Unthought Known
14%
 14%  [ 7 ]
Supersonic
8%
 8%  [ 4 ]
Speed of Sound
6%
 6%  [ 3 ]
Force of Nature
6%
 6%  [ 3 ]
The End
4%
 4%  [ 2 ]
Głosowań: 19
Wszystkich Głosów: 48

Autor Wiadomość
pustak 
not 4 u!

Wysłany: 2009-12-29, 12:54   

garnek napisał/a:
Ale backspacer jest najdojrzalszą płytą...

...trening czyni mistrza, prawda? Zgadzam się z tym w 100%, że bacek jest miodem dla puchatka? :mrgreen: Czyżby drugie the Rolling Stones??? hmmm... chyba to już gdziesik pisołem, się powtarzam ')= A i słyszałem, że berety Amenta będą ... ale to już innym razem ')=

garnek napisał/a:
Po dłuższym wsłuchaniu(3 miechy non stop) się stwierdzam,że...

...'non stop'? matko jedyna! a to już podchodzi pod totalne zboczenie? :roll: ;P ')= oi.

Consi 

Wysłany: 2010-01-21, 15:22   

Ja po słuchaniu przez te parę miesięcy też mam lekko wyrobione zdanie. Ale inne niż koledzy wyżej :)
Po którymś z rzędu przesłuchaniu jestem w stanie stwierdzić, że wcale nie jest taka super, jak mi się na początku wydawało. Nie mogę powiedzieć, że za 5 lat będę wracała do niej z sentymentem. Właściwie to tylko do "Unthought Known" zachowam większą sympatię. Emocje opadły, a płyta wydaje mi się raczej średnia. Szału nie ma.
Nie bijcie :)

garnek 
garnek

Wysłany: 2010-01-22, 16:06   

Consi napisał/a:
mocje opadły, a płyta wydaje mi się raczej średnia. Szału nie ma.
Nie bijcie :)
Spoko,raczej nikt cię nie ukrzyżuje za to.Chyba że,jest jakiś szaleniec któremu negatywna opinia nie leży.Che che.Jak mi się ta płyta podoba bardzo, to też mam kilka "ale" .NP:> jest za krótka o jakieś dziesięć minut i mało solówek gitarowych.Ale i tak jest to płyta ,która jest w pewnym sensie kwintesencją PJ.Przynajmniej do tej pory.Trzeba teraz liczyć ,że jeszcze pograją i coś nagrają,wydadzą i wtedy....kolejna recenzja,kolejne wrażenia :lol: itd itp

madt 

Wysłany: 2010-01-23, 12:58   

W jednym wywiadzie Eddie powiedział, że nagrają ich jeszcze wiele, czy coś w tym stylu. Trzymam go za słowo. :) Co do mnie to uważam, że najnowszy album jest świetny, jednak nie pasuje mi za bardzo do całości kawałek "Speed of Sound", taki jakiś dziwny jest, choć nie powiem, ze kiepski. PJ nie ma kiepskich kawałków. :D

pustak 
not 4 u!

Wysłany: 2010-01-23, 13:03   

madt napisał/a:
jednak nie pasuje mi za bardzo do całości kawałek "Speed of Sound", taki jakiś dziwny jest, choć nie powiem, ze kiepski

...taki weselny ( nic nowego ) ,szkoda że nie zostawili tej wersji z przed wydania backa :/ Moim zdaniem bardziej by pasowała na płytkę, niż ta która się obecnie na niej znajduje.

lukaszo 

Wysłany: 2010-01-23, 13:26   

Tez nie przepadam za Speed Of Sound wolałbym zeby dali to na epke, w zamian za jakiegos Rockera w stylu See My Friend

karia123

Wysłany: 2010-01-23, 19:55   

pustak napisał/a:
madt napisał/a:
jednak nie pasuje mi za bardzo do całości kawałek "Speed of Sound", taki jakiś dziwny jest, choć nie powiem, ze kiepski

...taki weselny ( nic nowego ) ,szkoda że nie zostawili tej wersji z przed wydania backa :/ Moim zdaniem bardziej by pasowała na płytkę, niż ta która się obecnie na niej znajduje.

dokładnie1 mnie się ten utwór kojarzy z tanim szlagierem z wiejskich wesel...

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-01-23, 20:26   

Mi na Backspacerze brakuje gitar przede wszystkim. Kurde McCready jest geniuszem, Gossard zresztą na rytmicznej też potrzafi dać czadu, u tu wszystko jakieś takie surowe, bez zycia bez emocji. Momentami brzmi jak punkowe łupanie, momentami jak granie do kotleta. A gdzie ta finezja??

pustak 
not 4 u!

Wysłany: 2010-01-23, 20:39   

karl napisał/a:
u tu wszystko jakieś takie surowe, bez zycia bez emocji. Momentami brzmi jak punkowe łupanie, momentami jak granie do kotleta. A gdzie ta finezja??

...???

podsłuchane! dobry myk na wkrętki z tym "just breath"?
podczas koncertów można zapodawać tekst w stylu "HEJ,HEJ, U!!!" jak ta niewiasta, która to zrobiła podczas wyśpiewywania słów przez eda:

"Did I say that I need you?
Did I say that I want you?
What if I did't and I'm a fool you see"

... :roll: ')

psssyt:

ups... chochlik się wdarł w tekst! ;p powinno być "OH!" a nie "WHAT" co za kretyńskie strony z tekstami, a ja jeszcze większy, że tego nie zauważyłem! ;p Wybaczcie, wiecie w gorącej wodzie kąpany i w czepku urodzony??? były aż 2! :mrgreen: ;)

garnek 
garnek

Wysłany: 2010-01-29, 10:38   

Nie wiem czemu sporo osób czepia się "speed of sound" a nie zauważyłem by komuś nie pasował "around the bend" z no code.Obydwa utwory są właściwie w podobnym klimacie.I to już od 14 lat towarzystwo powinno wiedzieć,że chłopaki potrafią zagrać zrównoważony,spokojny utwór,który przy najcięższym kacu brzmi jak anielska muza :mrgreen:

pustak 
not 4 u!

Wysłany: 2010-02-06, 00:40   

Dziś spędziłem długą rozmowę na temat pejotów i... doszedłem do wniosku, że to zwykła pomyłka! Nowa płyta to czysta "czekolada" dla małolatów?! zbyt wygłaskana jak na te czasy. Rozmyślaliśmy na temat nirvany i pejotów gdyby..? wniosek nasunął się sam, katastrofa,dla uszu miodek? życie! Można się dziś podniecać tym krążkiem, lecz to polecane dla naście! Cenię i szanuję pearl jam za wszystko, lecz nie za ucho ;) mam nadzieję iż zrobią jeszcze jakąś płykę "TAK NA PRADĘ!" ... żerowanie na latach wcześniejszych to jest gówniany pomysł! Obracanie kota ogonem i powrót do zacnych utworów miłosnych, tym bardziej. Świat nie polega na tym tylko... ZBYT SZYBKO I NIE PRZEMYŚLANE!... może podniecałem się wcześniej ( ot to cała reakcja chemiczna ) tym albumem, lecz na dzień dzisiejszy mam chama w głowie co do tej płyty. 91-2000 to jest to ;)

mrowka_eliza 
fu** u!

Wysłany: 2010-02-06, 01:04   

Cham dla Backspacera? orzeszki w czekoladzie dla nastek? zbyt idealna?
a wszystko to pisze pustak słuchający w tej chwili czego?? CZEG0?? Snow Patrol :-P

:121:

pustak 
not 4 u!

Wysłany: 2010-02-06, 01:09   

złotko wybacz, by się nie rozpraszać i nie kłaść sobie gówna do głowy. Wiesz m tego dużego gówna, lepszy shit niż nic ;) :roll: właśnie leci 8-)

garnek 
garnek

Wysłany: 2010-02-11, 13:13   

pustak napisał/a:
Nowa płyta to czysta "czekolada" dla małolatów?! zbyt wygłaskana jak na te czasy
jak dla mnie zabawne stwierdzenie,che che

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-02-11, 14:58   

Gonna see my friend,Got some,Just Breathe i Supersonic to moje ulubione ciągle z Backspacer'a.

Nie zgodze sie pustak,że to płyta dla dzieciaków,może The fixer,ale chociażby te wymienione przeze mnie...tacy ludzie o jakich piszesz nie słuchają takich rzeczy,bo po chuj ten dziadek tak chrypi i drze się jak mógłby się dać wykastrować ;-) Puśc Sobie nowe strachy to będziesz miał coś dla czekoladowego pokolenia ;-)

Inna sprawa,że PJ "starzeje" się z godnością.Trudno całe życie drzec jape,bo z wiekiem choc siła głosu może zostać takie darcie się nie brzmi,bo głos się zmienia do czego innego.

Dodać trza,że płytka jest dobrze nagrana,bardzo energicznie i mocno co podtrzymuje dalej.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Odpowiedz do tematu