Zestaw piosenek z "niewypuszczonymi" singlami i tego typu piosenkami...każda licząca sie kapela posiada...zwłaszcza po 10 latach...Pearl Jam też już ma.
W 2003 wyszła dwuplytowa kompilacja o nazwie Lost dogs.Album opatrzony w efektowna książeczkę z przypisami i wyjaśnieniami co skąd i dlaczego.
All Night (previously unreleased)
Sad (previously unreleased)
Down (I Am Mine B-side - 2000)
In the Moonlight (previously unreleased - "odrzut" z Binaural)
Hitchhiker (previously unreleased)
Don't Gimme No Lip (previously unreleased)
Alone (Go B-side - 1993)
Education (previously unreleased - "odrzut" z Binaural)
U (Whishlist B-side - 1998)
Black, Red, Yellow (Hail Hail B-side - 1996)
Leaving Here (Home Alive - The Art Of Self Defence)
Gremmie Out of Control (Music For Our Mother Ocean)
Whale Song (Music For Our Mother Ocean III)
Undone (I Am Mine B-side - 2002)
Hold On (previously unreleased)
Yellow Ledbetter (Jeremy B-side - 1992)
Dla mnie osobiście płyta nierówna.Zaczyna się czadowym All night i spokojnym lecz bardzo ładnym Sad.Zaraz potem mamy Down,który osobiście wolę w wykonniu z Bennyroya hall z 2003.Stylistycznie cała pierwsza płyta jest w klimacie Binaura z takim pustym/surpwym dźwiękiem.Sa tu perełki oczywiście jak "żółty liść" czy alone.Płyta jest bardzo dobrze nagrana,ale to dla Pearl Jam'u już standard.Trudno te płytę zrecenzować piosenka po piosence,bo ciągle zmieniam nastawienie do tej płyty i ciągle innaczej ją "odczuwam".W moim odczuciu większość piosenek z pierwszego CD jest jakby stylizowana na wczesne lata 80,oczywiście z dużo lepszą jakością nagrań niż wtedy.Chwilowo słychać,że to "odrzuty" a czasem się człowiek zastanawia czemu taka piosenka się nie znalazła na płycie....ot cały urok tego typu wydawnictw
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Płyta faktycznie dość nierówna. I przyznam się, że urzekają mnie na niej głównie dwa utwory: "Alone" i "Hold on", które mogę słuchać bez przerwy i za każdym razem z coraz większą dawką uwielbienia i uczuć, których nazwać nie potrafię.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
All Night (previously unreleased)
Sad (previously unreleased)
Hitchhiker (previously unreleased)
Don't Gimme No Lip (previously unreleased)
In the Moonlight (previously unreleased - "odrzut" z Binaural)
Leaving Here (Home Alive - The Art Of Self Defence)
Undone (I Am Mine B-side - 2002)
Hold On (previously unreleased)
Alone (Go B-side - 1993)
Whale Song (Music For Our Mother Ocean III)
..Niesamowite kawałki!!!
Wspaniałe "sad", "Whale Song" i Jeff !!! i wchodzący Ed w refren , pięknie, pięknie. Jego Baryton słychać aż w podłodze. Dziwaczna muza, aj... "undone" wiadomo płynie ;) "Hold on" rozwala ;)=
tak : ta efektowna książeczka, o której pisał JAMiK, nieźle dała mi popalić, kiedy chciałam ją sobie logicznie przetłumaczyć
.............
Dziwna płyta, taka niespójna. Chyba nigdy nie przesłuchałam jej całej 'od deski do deski'. Jakaś wewnętrzna siła nakazuje mi non stop przełączać sobie albo na moje ulubione piosenki, albo na takie,których opis w efektownej piosence mnie zachęcił.
Moje ulubione piosenki to z pewnością: 'Whale song' i 'Yellow Ledbetter' i naprawdę nie mogę pojąć, jak te zacne utwory mogły nie znaleźć się na płytach!
Nie słucham za często jak coś to pojedyncze kawałki.Jednak jest cos na tej płycie co absolutnie mnie rozwala, a mianowicie Sad.Przepiękny utwór,jeden z najlepszych jakie pejoty nagrali.az dziw ze nie znalazło sie to na Binaural.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum