Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: swapper
2007-07-24, 15:50
Pearl Jam

Utwór z nowej płyty zasługujący na szczególną uwagę
Life Wasted
12%
 12%  [ 21 ]
World Wide Suicide
17%
 17%  [ 29 ]
Comatose
7%
 7%  [ 13 ]
Severed Hand
6%
 6%  [ 10 ]
Marker In The Sand
7%
 7%  [ 13 ]
Parachutes
3%
 3%  [ 5 ]
Unemployable
4%
 4%  [ 7 ]
Big Wave
1%
 1%  [ 3 ]
Gone
11%
 11%  [ 19 ]
Wasted Reprise
2%
 2%  [ 4 ]
Army Reserve
1%
 1%  [ 3 ]
Come Back
10%
 10%  [ 17 ]
Inside Job
11%
 11%  [ 19 ]
Głosowań: 58
Wszystkich Głosów: 163

Autor Wiadomość
go 

Wysłany: 2006-07-09, 13:01   

"Inside Job" - utwór, który znajduje się na końcu płyty, a po prostu powala. Tak bardzo, że pozostaje żal, że to właśnie ta ostatnia posenka...

Big Titefka 

Wysłany: 2006-07-16, 21:39   

na samym poczatku bylo tak...uslyszalam WWS i bylam zachwycona.Odrazu przypomniala mi sie ta powalajaca energia VS i nadzieje odzyly.Wczesniej w sumie Gone bylo juz dostepne..ale:album w calosci nie przekonal mnie nawet po 10 przesluchaniach.Nie wiem czy ktos z Was tak ma ale wiem,ze pokocham te plyte ale daje sobie troszke czasu na dokladne poznanie jej - do 22 wrzesnia =) to jest poprostu milosc i wiernosc starego fana :) pzdr

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2006-08-05, 15:36   

Myslę, że do tej płyty bedę wielokrotnie wracać. Od razu widać, że jest to bardzo złożone dzieło, na pewno niezwykle pracochłonne, równocześnie dojrzałe, ale i dalekie od wtórności. Teksty są naprawdę kapitalne, wymagały od Eddiego Veddera wielkiego zaangażowania. Szczególnie podobają mi się poruszane na płycie wątki dotyczące społeczeństwa, relacji w nim panujących...

Tekst do "Marker In The Sand" od razu mi się spodobał, podobnie z resztą jak i "World Wide Suicide". "Gone" i "Inside Job" dają dużo do myślenia, a słowa "Come Back" są naprawdę wzruszające ;(

Świetna płyta, niesamowity klimat ;]

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-04-08, 16:53   

Wrzuce tu bo w temacie o in de plening mam ostaniego posta i nikt by nie zauważył,a może kogoś(MaaD'a) to zaciekawi.Poniżej skan z wydania japońskiego ostatniego studyjnego dzieła PJ.Może te robaczki coś znaczą,ale w spisie utworów nie ma takiego tytułu jak "In the planning"...być może to super ukryty bonus,bo fan.pl rzecz iż taki bonus zawiera wydanie Japońskie ;-)

Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2007-04-08, 17:16   

JAMik, no co ty? nie zauwazyłeś żółtego napisu na okładce? Właśnie tam jest napisane "in the planning" ... ;-) Poważnie spędziłem nad tym tematem kilka ładnych godzin w poszukiwaniu zaginionego "in the planning", nawet Japoński zacząłem połykać ;)=... Niestety, w pewnym etapie kopania, łopata mi się połamała i dałem sobie spokój.

ps. Liczyłem na Ciebie ;P ;)=...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-04-08, 18:29   

Im dłużej słucham tej płyty, tym większe wrażenie na mnie robi. Dali czadu. World Wide Suicide - singiel - przebojowy, klimatowy, taki jak miał być. No, no...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Artificial 

Wysłany: 2007-04-10, 20:49   

Bardzo dobra płyta, według mnie nawiązanie do tego klasycznego rocka :lol:
Tak sobie myśle, że panowie powinni zacząć koncert od Life Wasted :-P
A zaznczyłam Inside Job, zakochałam się w tym utworze od pierszej sekundy, pierwszego dźwięku, tak na amen :lol:

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-04-11, 09:24   

Właśnie dziś na chwilę ją włączyłam.. Nie wiem jak to się dzieje, ale wydaje mi się, że wcale jej nie znam. Nie znam tytułów utworów, ich kolejności, o tekstach nie wspomnę. Leży u mnie już od dłuższego czasu, kilka razy przesłuchana i wciąż jest mi jakaś obca. Chyba czas nad nią popracować..

Jimmy 
Jack the Ripper

Wysłany: 2007-04-11, 11:47   

hiroszima napisał/a:
Nie wiem jak to się dzieje, ale wydaje mi się, że wcale jej nie znam. Nie znam tytułów utworów, ich kolejności, o tekstach nie wspomnę.

mam bardzo podobnie z ta płytą
I got my time machine, got my 'lectronic dream

Ay'ceela 
... brak słów

Wysłany: 2007-04-12, 14:40   

mi się bardzo podoba (powiedziała bezkrytyczna fanka zespołu... ;)) szczególnie zwracją moją uwagę teksty i ten... klimat. To coś co sprawia że Pearl Jam to nie jakiś tam zespół tylko właśnie PJ i z niczym go nie pomylić nie można... Moim zdaniem znacznie "silniejsza" niż poprzednia (choć i na niej było parę kawałków które się rzucały w uszy) no chłopcy się postarali ;-) pierwszej połowy przesłuchałam z zapartym tchem a dalej przerwałam na chwilę aby uklęknąć i dalej w takiej pozycji jej słuchać ;-) :12:

"kto kocha życie, nie gardzi chwilą"

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2007-06-24, 20:15   

Poprostu świetna płyta... świetne teksty... śiwtne riffy... bez zbędnych efektów... I jak to z Pearl Jam'em bywa, jak już włożę jakąś płyte do odtwarzacza to dłuuuugo jej nie wyjme... :mrgreen:

Nie podoba mie się na niej tylko Parachutes...

SPRZEDAM FENDER FRONTMAN 212R za 880PLN do negocjacji!

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-06-24, 20:39   

QbaM napisał/a:

Nie podoba mie się na niej tylko Parachutes...

Ja też nie wiem, coś jest w tej piosence, ze po usłyszeniu jej 3 raz nie chce słyszeć jej więcej. Nie wiem czemu, ale batrdzo jej nie lubię. Może przez tą stylistykę dziwną?

arafatka 

Wysłany: 2007-06-24, 21:28   

Dziwna, i to bardzo... znam tylko 1 osobę która lubi tę piosenkę..
mi się nie podoba i jakoś tak słuchając tej płyty zawsze przełączam na następną pisenkę kiedy dochodzi do Parachutes...

mrowka_eliza 

Wysłany: 2007-06-25, 01:46   

w sam raz przy szklance domowego winka fajnie sie słucha te wolne typu Marker in the sand, Come Back :roll:

:121:

bogna_07 
freak...

Wysłany: 2007-07-04, 16:34   

Płyta dziwna, bo co do kolejności utworów mam wiele zapytań. Ale chyba ten bałagan jest najlepszy w tym wszystkim, bo za każdym przesłuchaniem zaskakuje cię coś nowego.

Odpowiedz do tematu