Co myślicie o nowej płycie? Zrobiła ona na Was jakieś większe wrażenie? Jest w niej coś szczególnego? Na jaki utwór chcielibyście zwrócic szczególną uwagę. Proszę wyrażać tutaj swoją opinie... ja na razie się wstrzymam i zobaczę jak rozmowa się rozwinie.
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Nie zawiodłem się.Zajebista płyta,lepsza od Riot act.Comantose i Gone to moje ulubione kawałki.Płytka surowa,Super nagrane wokale(dobre lekkie echo,co jeszcze poprawia i tak genialny głos Eddiego np: w "Gone")i fajne surowe gitary.Bez zbędnych dodatków i udziwnień.Na koncertach kawałki sprawują się świetnie.Dobry kierunek obrany przez zespół przy okazji tej produkcji.Warto dodać o dobrze nagranej perkusji...Matt dał sporego kopa tym kawałkom.Polecam.PJ rulez!!!
ps.WPADAJCIE DO POLSKI!!!
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ja rowniez uwazam ze jest o wiele lepsza od RA
Jest zupelnie inna niz sie spodziewalam, roznorodna i strasznie trudno wybrac kawalek ktory mi sie najbardziej podoba... Taka mala uwaga mysle ze Mike powinien czesciej pisac teksty
to co zrobil z Inside Job to poprostu odlot :D
A co do trasy beda tak blisko (Berlin) a ja niestety nie moge jechac... chyba nigdy tego nie przeboleje :(
Ktos pisal do 10c i ponoc jest duza szansa na 2 czesc trasy po Europie na wiosne i wtedy maja grac u nas nawet 2 koncerty no ale pozyjemy zobaczymy. Za marzenia nikt nas nie bedzie karal...
_________________ "I need honesty, I need hope I need truth - I NEED IT!
That's what music means to me" Eddie Vedder :D
Zamiast World Wide Suicide powinni wybrac Severed Hand na promujacy singiel. Slucham plyty codziennie i doszedlem do wniosku, ze do kazdego z utworow mozna sie przekonac i kazdy z utworow zawiera jakis przekaz.
Teksty sa jak na Pearl Jam rewelacyjne a Inside Job to prawdziwa perelka, idealne zakonczenie.
Koncert w Polsce, right.. :|
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Fajna płytka..
niedorównuje No code i Ten ale jest ok i napewno lepsza od riot act:))
chłopaki wrócili do dobrego poziomu, chociaż niektore kawałki są z****e a inne tak średnio mi sie podobają...
_________________ ..Niechce Cię truć pigułkami ze snu...
A ja lecę z koncertem z Chicago 16maj06. Od kąd go mam gra i gra i gra. Uwielbiam Pearl Jam na żywca. Bardzo fajnie wykonali Indifference. Właśnie leci.
[ Dodano: 2006-06-20, 00:17 ]
...i te tempo Comatose.
[ Dodano: 2006-06-20, 00:20 ]
Za pirwszym razem słuchając nowej płytki, pomyślałem iż głośniki mi nawaliły? Te brudne gitary. Naprawdę postarali się.
[ Dodano: 2006-06-23, 00:29 ]
....jest narawdę dobra.... to jest własnie Pearl Jam.... czekacie na 2 TEN... po co ? ..... ;) Pewnie gdybyście nie znali Pearl Jam i usłyszeli peral jam pearl jam poraz pierwszy , myslę ze do Ten nie wracalibyście? I słowa w stylu "kompleks (kąpleks ) płyty TeN" (nie wiem kto to pisał i gdzie) to jakieś gów..... .... Pytanie, mają się użalać nad sobą jak TY!? ....
Płyta stanowi spójną całość; właściwie niczego tu nie brakuje. Podoba mi sie brzmieniowy podział na część mocniejszą i spokojniejszą [niesie to w sobie genialny klimat, przygotowuje jakby na obcowanie z różnymi dźwięami].
Singlem numer 1 powinien być zdecydowanie Marker... Szkoda, ze WWS poszło na pierwszy ogień, ale - patrząc na sprzedaż - widać dobrze ją wypromowało
_________________ I just want to scream
hello......
Ja słuchając płyty za każdym razem zachwycam się dźwiękiem który jest perfekcyjnie dopracowany. Czuć, że spędzili wiele miesięcy w studiu... wszystko musialo być nagrywane po kilkanaście, przechodzić liczne zmiany.... Na prawdę kawał dobrej roboty. Oczywiście jak zawsze teksty na wysokim poziomie i wokal Eddiego... Wszystko to stanowi jedna spóją całość...
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Nowa płyta? Powiem krótko - ŚWIETNA! Naprawdę anjlepsza ich płyta od wielu lat... Life Wasted, World Wide Sucide... Piękne... Oby takich płyt było w tych ciemnych dla rocka czasach więcej!
Come Back Od samego początku przesłuchiwania tego kawałku dawało mi do myślenia końcowa scena piosenki począwszy od "i'ts ok" solóweczka zapewne mc i cierpienie eddiego. Czy nie zauważyliście czegoś ciekawego? Mi się kojaży z Princem i piosenką "Purple Rain" (czy jakoś tak) .... ? Ciekawe czy to samo czujecie?
Come Back Od samego początku przesłuchiwania tego kawałku dawało mi do myślenia końcowa scena piosenki począwszy od "i'ts ok" solóweczka zapewne mc i cierpienie eddiego. Czy nie zauważyliście czegoś ciekawego? Mi się kojaży z Princem i piosenką "Purple Rain" (czy jakoś tak) .... ? Ciekawe czy to samo czujecie?
To mój ulubiony kawałek na płycie. Coś pięknego. Wątpie aby wystawili to na 3 singla, choć.... jakaś nadzieja zawsze pozostaje.
Ale nie kojarzy mi się z PR Prince'a... Mam wrażenie że utwór jest niesamowicie świeży.
_________________ I just want to scream
hello......
Severd Hand Sam początek jest podobny do... Przeglądnijcie płytke DVD Single Video Theory i podajże scenę z przeglądem miast w których PJ organizował koncerty. Utworek prowadzący ten przegląd. Czyż nie podobne? A może ty coś ciekawego wywąchałeś(aś) w związku z nową płytką?
[ Dodano: 2006-07-05, 19:30 ]
ania_ughr napisał/a:
Ale nie kojarzy mi się z PR Prince'a... Mam wrażenie że utwór jest niesamowicie świeży.
Tak! Come Back jest zajebisty Lecz ta końcóweczka.... hmmmm.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum