Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: swapper
2007-07-24, 16:35
Ten

Ulubiona piosenka to:
Once
9%
 9%  [ 24 ]
Even flow
11%
 11%  [ 30 ]
Alive
11%
 11%  [ 29 ]
Why go
6%
 6%  [ 16 ]
Black
11%
 11%  [ 30 ]
Jeremy
11%
 11%  [ 30 ]
Oceans
5%
 5%  [ 13 ]
Porch
8%
 8%  [ 23 ]
Garden
7%
 7%  [ 19 ]
Deep
2%
 2%  [ 7 ]
Release
5%
 5%  [ 15 ]
Alive(LIVE)
3%
 3%  [ 10 ]
Wash
2%
 2%  [ 6 ]
Dirty Frank
1%
 1%  [ 5 ]
Głosowań: 61
Wszystkich Głosów: 257

Autor Wiadomość
Mariusz 
skin and bones

Wysłany: 2008-02-08, 15:23   

Scarlett O'Hara napisał/a:
Ojej, no to w takim razie nie wiem, skąd mi się wzięło przekonanie, że Ty to jesteś taki wybitnie pearljamowy

Cokolwiek to znaczy- może jestem, a jeszcze o tym nie wiem.. :p
Muszę się zaznajomić z pozostałym dorobkiem grupy. 8-)

Scarlett O'Hara 
born to be wild

Wysłany: 2008-02-08, 15:28   

To znaczy: ukierunkowany głównie na Pearl Jam, wariat, maniak i opętaniec ;-)

Mariusz 
skin and bones

Wysłany: 2008-02-08, 16:18   

Scarlett O'Hara napisał/a:
To znaczy: ukierunkowany głównie na Pearl Jam, wariat, maniak i opętaniec

Gdzie tam, ja spokojny, dobry chłopak jestem, słucham Wilków.
Sorry za ot.. :p

Najsłabszą stroną "Ten" jest wg mnie "Deep". Nijaki utwór. ;-)

LostSpirit 

Wysłany: 2008-02-25, 20:13   

'Ten'.
Tak. Płyta ma po prostu coś takiego w sobie, że nie da się od niej odciągnąć. Jeszcze żadna płyta nie zrobiła na mnie takiego wrażenia. Teksty, muzyka, energia, uczucia, cały wkład zespołu - to wszystko widać, a właściwie słychać. Sentymentalną dla mnie piosenką zawsze pozostanie 'Even Flow', bo to ona mną zawładnęła i wraz z 'Alive' zaczęła przygodę z PJ. Z czasem poznałam urok 'Black' i 'Jeremy'. Teraz kiedy słucham całej dyskografii i tak wiem, że 'Ten' będzie dla mnie zawsze numerem 1. :)

wiedźma 

Wysłany: 2008-02-25, 23:42   

Ten... słuchałam raz, nic, słuchałam drugi wpadła jedna piosenka, przesłuchałam trzeci i słucham do dziś, mam do tej płyty ogromny sentyment, słucham jej i czuje jakbym żyła w tamtym okresie, trochę szkoda, że byłam dopiero na etapie pieluch ;) uwielbiam każdą piosenkę. Pozostałe płyty też ubóstwiam, bo jest w nich coś czego nie umiem znaleźć u innych ... no właśnie to coś. A najlepsze jest to, że jestem na koncercie Dżemu stoję sobie pod sama sceną, i myślę nie no cudnie tylko czemu nie Pearl Jam? Dziwne pytanie nie?;P Dobra zeszłam całkiem z tematu, więc podsumowując moje wywody, Ten, szczere i piękne :)

Justynka 

Wysłany: 2008-02-26, 21:45   

Wiedzma nie jestes sama :roll: :roll: :roll: Bylam na koncercie Dzemu na festiwalu w Tychach w tym roku i gdy wszyscy skandowali Dzem,Dzem,Dzem ja dodawalam Pearl ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
16 marca czeka mnie pewnie znowu to samo... zreszta kazdy koncert po 13 czerwca wywoluje u mnie wspomnienia tamtego :oops:

A wracajac do tematu musze przyznac ze na nowo odkrywam tą płyte. Pokochalam niezbyt lubiane przeze mnie zawsze Release!! Szok! Jak mozna bylo tak bładzic :shock: :-/

wiedźma 

Wysłany: 2008-02-27, 14:42   

Ja nie mogłam być niestety 13 czerwca :( no ale cóż siły wyższe, pamiętam jak narzekałam wtedy w nocy mieli mnie już dość wszyscy :P

anthony 

Wysłany: 2008-04-28, 02:00   

Świetna płyta....

Posłuchałem całej tej płyty po raz pierwszy dopiero około tydzień temu.Słucham do dziś kilka razy dziennie codziennie. Uwielbiam każdy kawałek,każdy ma to 'coś' Odrazu po przesłuchaniu zajęłem się tłumaczeniem i głębszą analizą tego 'krążka' . Cholernie inspirująca płyta do tworzenia,mimo krótkiego czasu spędzonego z nią sporo przy niej już napisałem.Jedynie bardziej inspirującą jak dla mnie płytą jest 'Above' Mad Season.Dzieki 'Ten' zagłębiłem się ponownie w siebie,w swoje wnętrze,wróciłem w tekstach ponownie do przeszłości.Cięzko było nie wrócić poznając znaczenie chociażby utworu 'Alive' .

Marianne 

Wysłany: 2008-04-28, 15:36   

Wystarczy ustawic glosniki odpowiednio glosno i trans gotowy. Plyta zywiolowa, pelna energii... ma wiele uroku. Daje kopa. Wiosną lubie jej sluchac ;] Moją perełka jest Black, a to z tej racji, ze bedac mała uwielbiałam te piosenke. Za wstep, za całą ją ;]
Trudno recenzowac cos tak dobrego.

druantia 

Wysłany: 2008-08-06, 13:42   

Moja ulubiona płyta PJ. Żaden następny krążek nie wzbudza we mnie tylu emocji. Ile razy wcześniej bym go nie słuchała, za każdym razem podoba mi się tak samo.
Najlepszy numer to "Black", chociaż ten album nie ma dla mnie słabych momentów.

lukaszo 

Wysłany: 2008-08-20, 16:36   

od tej płyty zaczełem swoją przygode z pearl jam.Na początku wcale mnie nie przekonywała ale to pewnie dlatego ze jak pytałem swojej ciotki o zespoly podobne do nirvany od ktorej poznałem grunge, to odpowiedziala ze pearl jam :lol: ale z czasem pokochałem ten album.moje ulubione piosenki:
-alive(oierwszy song pj ktory woad mi w ucho)
-black(jedna z najpiękniejszych ballad jakie słyszałem)
-relase(swietny tekst)

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-08-27, 14:42   

Nic więcej nie mogę powiedzieć.Od tej płyty wszystko sie zaczęło.Cała przygoda z pearl jam.Ta płyta to po prostu mistrzostwo świata :115:

sunshine 

Wysłany: 2008-11-17, 16:56   

'Ten' to plyta bez ktorej rock nie bylby taki sam;)(swoja droga zawsze mnei wkurza,jak wspominaja wydanie Nevermind,a zapominaja o 'Ten', ktory moim zdaniem jest o wiele lepszy,bogatszy i prawdziwszy(no ale to tylko moja opinia,nie bic). Od poczatku do konca genialny,kazda piosenka jest swietna. Cudowne 'Black','Garden',i powalajace 'Release'. 'Porch', Genialne 'Once',tak samo jak cala plyta(nie ebde przeciez tu wypisywac calej listy...;) ). Spontaniczna energia, prawdziwośc,swiezosc...genialna jednosc... To juz klasyk, genialny klasyk, ktory na szczescie kazdy z nas zna.

Jednak moim zdaniem 'Ten' nie mozna dzielic,szeregowac piosenek na najlepsze, czy te slabsze...bo 'Ten' to calosc.. Dziesięć rąk, oczu i uszu...

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-03-04, 17:08   

Dla smakoszy głosu Veddera:

Alive

Even flow(z perkusją)

Taka ciekawostka.Na Tenie chyba zgodza się wszyscy,że głos ma przestrzeń ogromną i brmzi wspaniale.Na przykładzie samego wokalu z nałozonym już efektem słychać JAK OGROMNY,niemal przesadzony musi być efekt by potem zam zamysł nie utonął w fali muzyki.Dla mnie osobiscie to ciekawa "lekcja" na przyszłość ;-)

Miłego słuchania.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Justynka 

Wysłany: 2009-03-05, 00:32   

:shock: :shock: :shock: :shock:
aż mnie z wrażenia zatkało! Słuchać będę tego całą noc :roll: dzięki Jamik :]

Odpowiedz do tematu