Recenzować chyba nie musze, bo właściwie nie mam nic do dodania do tego, co napisali Chainer i Max. Więc napisze tylko, że 'Rain When I Die', 'Hate To Feel' i 'Junkhead' są moim skromnym zdaniem najlepsze i najbardziej klimatyczne
Tak samo dla mnie jak i chyba dla wszystkich Dirt to moja ulubiona płyta AiC ... najbrudniejsza poprostu najlepsza A jesli chodzi o ulubione kawałki to wytypowałbym Sickman,Rooster,Junkhead,Rain When I Die...
_________________ 'Ulubiency bogów umieraja młodo , lecz pozniej zyja wiecznie w ich towarzystwie...'
"Nie widze co ludzie w niej widzo" Zgadzam się z większością pozytywnych opinii o płycie, jednak moim zdaniem "Facelift" i "Alice In Chains" były lepsze :) Może "Dirt" to po prostu coś pomiędzy tymi dwoma? :) Płyta baardzo dobra, jednak nie nazwałbym jej genialną ani wybitną :) Ulubiony utwór: "Rain when I Die"
_________________ "Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen."
Dr. Gregory House
U mnie egzekwo na 1 miejscu plasuje sie Facelift i Dirt własnie. Gdybym miała napisac za co bym musiała wszytskie piosenki chyba wymienic. Plyty sa mroczne, a zreszta, sami wiecie. Geniusz tkwi w Alicji ;]
Mimo ze bardziej lubie Tripoda,to Dirt jest dla mnie w czołówce Grungeowych płyt.
najbardziej urzeka mnie Junkhead z wysmienitym solem za nim Them Bones ,Would? i tak dalej musiałbym cała płyte wymienic
Płytę tę poznałem dzięki przyjaciółce, która pokazała mi "Would?". Pokochałem ten utwór. Z czasem postanowiłem wyposażyć się w płytę. Najbardziej podoba mi się Junkhead, Damn The River i- oczywiście- "Would?".
W moim przypadku po prostu niemożliwym jest wybranie jednej najlepszej piosenki, wszystkie są rewelacyjne... Tak samo nie potrafiłbym zdecydować się na jedną najlepszą ich płytę. Każdą lubię za coś, niekoniecznie innego.
Layne był niesamowity.. Co o nim myślicie?
A wracając do tematu, to "Angry Chair" oraz "Would" ale i tak najbardziej utożsamiam się z "Nutshell".. Genialne.
Płyta genialna, brak slabych punktów....najlepsza płyta grunge'owa wszechczasów? Kto wie..
Ulubiony kawalek? Nie mam..wszystkie sa genialne!!!
_________________ Pearl Jam, Alice In Chains, Tool, Faith No More, NIN, Kyuss/QOTSE, Soundgarden, RATM, Smashing Pumpkins, Bush, Nirvana....and many, many others:)
Breed [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-05, 12:09
Świetna płyta. Mroczny klimat w Sickman rozpierdala na łopatki
Płyta na pewno bardzo zróżnicowana i dzięki takim kawałkom jak Would?, Down In A Hole, Angry CHair i Godsmack nie do zapomnienia.. Aczkolwiek w mojej głowie zawsze będzie walka między Facelift a Dirt o miano najlepszej płyty, po prostu obie są kulotwe i sprawiły że pokochałem Aliców! :-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum