Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: swapper
2007-07-25, 20:57
Live

Jaki utwór podoba Ci się najbardziej ?
1. Bleed The Freak
18%
 18%  [ 2 ]
2. Queen Of The Rodeo
0%
 0%  [ 0 ]
3. Angry Chair
0%
 0%  [ 0 ]
4. Man In The Box
0%
 0%  [ 0 ]
5. Love, Hate, Love
36%
 36%  [ 4 ]
6. Rooster
9%
 9%  [ 1 ]
7. Would
9%
 9%  [ 1 ]
8. Junkhead
0%
 0%  [ 0 ]
9. Dirt
0%
 0%  [ 0 ]
10. Them Bones
0%
 0%  [ 0 ]
11. God Am
0%
 0%  [ 0 ]
12. A Little Bitter
18%
 18%  [ 2 ]
13. Damn That River
9%
 9%  [ 1 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-07-25, 20:38   Live

Oto po raz pierwszy mamy dostępne nagrania Alice In Chains w wersjach koncertowych.
Nie na bootlegach, nie w mp3, tylko na legalnie wydanej płycie.]
Jest to bardzo dobre wydawnictwo.. wielki ukłon Załańcuszonej Alicji w stronę wiernych fanów.
Mamy tu zestawienie najlepiej zagranych na żywo kawałków AIC. Jest to nie lada gradka dla każdego kto wielbi się w dzwiękach Alicji. Mi się ta płytka bardzo podoba z kilku względów. Można posłuchać w solidnie oczyszczonych w studiu wersji kawałków, do których do tej pory dostęp był bardzo trudny. Lista utworów na płycie jest wręcz wyborna. Jedynie brakuje mi tam "Sickman" bo to zawsze świetnie wychodziło chłopakom na żywo. Nie mniej jednak bardzo polecam to wydawnictwo.. bo naprawdę warto posłuchać Alicji w wersji Live nigdzie indziej nie dostępnej. Najmocniejszy punkt to przecudowne "God Am" oraz "A Little Bitter", choćby dla tych dwoch kawałków warto kupic tę płytę.

Gieferg

Wysłany: 2007-07-25, 23:29   

Ta legalnei wydana płyta charakteryzuje się wręcz tragiczną jakością dźwięku, zwłaszcza w drugiej połowie gdzie aż chce się wyć nad tym jak to wszystrko wygląda (dop tego mamy różnice w głośności kawałków). AIC zasługiwało na dużo lepszą koncertówkę, aż dziwne że wydano coś tak kiepskiego. Oczywiście jest parę jasnych punktów, kilka kawałków brzmi całkiem nieźle (najlepszy bodaj Bleed The Freak, ale nie ma się co oszukiwać to po prostu fatalny album i zwykłe zbijanie kasy co niestety stało się dla AIC dośc typowe po 1996 roku. Posłuchać niby mozna ale kasy szkoda na żałosne to coś.

W pełni zasługuje na tytuł Najgorszej Koncertówki Wszechczasów :P

Cytat:
Można posłuchać w solidnie oczyszczonych w studiu wersji kawałków

jesli tak brzmią "solidnie oczyszczone" to nei chcę słyszeć tych mniej solidnie oczyszczonych. Byle bootleg może spokojnie brzmieć lepiej :P

OCENA 3/10

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-07-25, 23:42   

chodzi o to, że kawałki rejestrowane były przez fanów i zawierały wiele brudu w postaci szumów, rozmów, pisków itp. Ale dobrze Gieferg.. to Twoje zdanie mistrzu ;]

Gieferg

Wysłany: 2007-07-26, 08:20   

A mi chodzi o to, że po oficjalnym wydawnictwie Live oczekuje zupełnie czegoś innego niż kawałków zarejestrowanych przez fanów bo od tego to są bootlegi :P

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-07-26, 10:40   

Ja jak przesłuchałem Would? z tej płyty to myślałem że to bootleg, myślę że rzeczywiście chcieli kase zbić na tej koncertówce, ale "Live" ma pewien smaczek i myślę że przesłuchać można.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-07-26, 11:46   

Gieferg, za samo Queen Of The Rodeo, A Little Bitter i przede wszystkim God Am uwielbiam ta koncertówke.

Gieferg

Wysłany: 2007-07-26, 13:56   

Nikt nie powiedział, że nie można jej lubić. Pod względem jakości jest tragiczna, jako oficjalna koncertówka zawodzi, ale jeśli zapomnieć że to oficjalna koncertówka i udawać że to bootleg można jej z przyjemnością posłuchać (no, może warto jeszcze zrobić przedtem wyrównanie głosności :P).

Artificial 

Wysłany: 2007-07-31, 16:43   

Według mnie ktoś miał genialny pomysł z tym wydawnictwem!Nie lubię składanek, ale ta jest naprawdę warta tych pieniędzy, nie czepiam się strony technicznej, bo nawet nie zwróciłam na to uwagi!
Cięzko dokonać wyboru, ale jak już muszę to będzie to A Little Bitter, przejmujące wykonanie :roll:

arafatka 

Wysłany: 2007-07-31, 23:27   

Kiedy pierwszy raz usłyszałam A Little Bitter rozpieprzyło mnie!!! Wbiło w fotel i w ogóle byłam zaczarowana! Słuchałam jej przez jakieś 3 godziny w kółko... Genialna piosenka! Uwielbiam!!
Płyta też jest świetna, Chainer bardzo trafnie określił " Jest to bardzo dobre wydawnictwo.. wielki ukłon Załańcuszonej Alicji w stronę wiernych fanów.
Mamy tu zestawienie najlepiej zagranych na żywo kawałków AIC. Jest to nie lada gradka dla każdego kto wielbi się w dzwiękach Alicji" :)
Poza tym God Am - świetna piosenka! Jedna z moich ukochanych AIC! :)

Odpowiedz do tematu