Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: swapper
2007-07-25, 20:57
SAP

Jaki utwór podoba Ci się najbardziej ?
1. Brother
21%
 21%  [ 4 ]
2. Got Me Wrong
31%
 31%  [ 6 ]
3. Right Turn
26%
 26%  [ 5 ]
4. Am I Inside
21%
 21%  [ 4 ]
5. Love Song
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 19
Wszystkich Głosów: 19

Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-07-25, 17:53   SAP

SAP swoją nazwę wzięła od "sappy" (wyczerpujący). I chyba jest to adekwatna nazwa tej EPki.. bo wydana została.. z nie znanego bliżej powodu. Chyba z nudów.Aczkolwiek "SAP" ma wiele uroku. Mimo, że to tak małe wydawnictwo to jest uzupełnieniem wspaniałej dyskografii Alice In Chains i wcale nie odstępuje kroku innym pozycjom. Płyta jest podobna do "Jar Of flies" ale oparta na dużo prostszym, graniu, praktycznie bez jakichkolwiek eksperymentów.

Brother świetny kawałek.Kolejna oznaka geniuszu AIC.
Znakomita w wersji Unplugged
Got Me Wrong utwór opart na prostych riffach..
dynamiczny, bardzo melodyjny z niesamowicie delikatnym wokalem Laynea.
Świetne przygrywki Jerryego w ciągu trwania całego utworu.
Podwojony wokal sprawia na prawdę miłe wrażenie.
Right Turn..też bardzo ciekawy kawałek.
Jest to rarytasik na tej płycie, gdyż wraz z Jerrym i Laynem
śpiewa tu Chris Cornell. W całości utwór brzmi po prostu świetnie.

Am I Inside a to jest po prostu anomalia. Moim zdaniem najmroczniejszy i najsmutniejszy kawałek Alice In Chains podczas całej twórczości. Niesamowity klimat. Utwór słuchany w ciemnym pokoju, może na prawdę przenieść nas do innego świata. Tekst , chyba najsmutniejszy ze wszystkich. Istna perełka. Bardzo często słucham.
Love Song ten utwór możemy nazwać ukłonem w stronę fanów. Kolejny rarytas na tej płycie. Kawałek ogólnie prześmiewa miłośći pisanie o niej. Ciekawostka jest to, iż panowie zamienili sie instrumentami. Layne gra na perkusji, Jerry na basie, Mike na gitarze a Kinney jest wokalista i pianistą :D
Polecam to świetne choć małe wydawnictwo.
Ostatnio zmieniony przez Chainer 2007-07-25, 19:23, w całości zmieniany 2 razy  

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-07-25, 18:30   

Faworytem na tej plycie jest "Right turn", piosenka ciepła i poprawiająca nastrój. Uwielbiam ten kawałek. No i hehe "Love song", dziwadło... ale to chyba każda kapela tak ma :D

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

arafatka 

Wysłany: 2007-07-25, 20:49   

"Love song" to moja ukochana piosenka o miłości ;) Przezajebista! generalnie szkoda że tak mało utworów jest na tej płycie, ale są świetne, to fakt. Bardzo lubię Got Me Wrong mimo ze to dość prosta piosenka.. a może właśnie to mi sie podoba...
No i Cornell w Right Turn :D Bardzo fajna epka :)

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-07-26, 11:14   

Moi faworyci na tej płycie to Right Turn, Brother i I Am Inside, nie ubóstwiam tej płyty co nie znaczy że jej nie lubię.

stefcia 

Wysłany: 2007-07-28, 11:59   

Bardzo lubię Got me wrong, Brother, Right turn. Taka fajna spokojna płytka AIC;]
A Love song to.. masakraaa :lol: ciekawy utwór;)

bdz 

Wysłany: 2007-07-28, 17:23   

Ja jak pierwszy raz usłyszałam "Love song" to myślałam, że coś mi sie pomieszało w winampie ;d

Innocence 

Wysłany: 2007-07-31, 15:28   

Sap - płytka magiczna.... Wszystkie kawałki są genialne (no prawie, bo jakoś mnie nie ciągnie do słuchania Love Song :-? ).

jednak zdecydowanie wybieram Am I Inside, bo - jak już ktoś wcześniej pisał - ma niesamowity klimat i piękny tekst...

Artificial 

Wysłany: 2007-07-31, 16:33   

Zdecydowanie Right Turn, cudo, myślałam nad Am I Inside...
Zawsze jak słucham tego wydawnictwa to nie mogę się nadziwić, jak brzmi głos Layne'a, całkiem inaczej niż na Facelift, jest taki strasznie delikatny, chłopięcy!

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-08-27, 10:08   

tu to raczej bym wskazała na Right Turn - ta końcówka z Chrisem Cornellem - cud! tylko troszke Right Turn, Brother i Got Me Wrong różnią się od Love Song i Am I Inside :P, ale i tak b.fajne i kocham xD.

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

KoZA 

Wysłany: 2011-02-07, 19:05   

Zdecydowanie wolę wersję Brother z Unplugged, a poza tym zawsze powala mnie delikatny wokal Layne'a w Got me wrong. Right turn to taki smaczek(ciekawostka?) uzupełniający całość, Am I inside jest w moim odczuciu najbardziej uspokajającym utworem w dorobku Alicji. No i mimo wszystko Love song jest mi trudno ogarnąć ;D

Odpowiedz do tematu