SAP swoją nazwę wzięła od "sappy" (wyczerpujący). I chyba jest to adekwatna nazwa tej EPki.. bo wydana została.. z nie znanego bliżej powodu. Chyba z nudów.Aczkolwiek "SAP" ma wiele uroku. Mimo, że to tak małe wydawnictwo to jest uzupełnieniem wspaniałej dyskografii Alice In Chains i wcale nie odstępuje kroku innym pozycjom. Płyta jest podobna do "Jar Of flies" ale oparta na dużo prostszym, graniu, praktycznie bez jakichkolwiek eksperymentów.
Brother świetny kawałek.Kolejna oznaka geniuszu AIC.
Znakomita w wersji Unplugged
Got Me Wrong utwór opart na prostych riffach..
dynamiczny, bardzo melodyjny z niesamowicie delikatnym wokalem Laynea.
Świetne przygrywki Jerryego w ciągu trwania całego utworu.
Podwojony wokal sprawia na prawdę miłe wrażenie.
Right Turn..też bardzo ciekawy kawałek.
Jest to rarytasik na tej płycie, gdyż wraz z Jerrym i Laynem
śpiewa tu Chris Cornell. W całości utwór brzmi po prostu świetnie.
Am I Inside a to jest po prostu anomalia. Moim zdaniem najmroczniejszy i najsmutniejszy kawałek Alice In Chains podczas całej twórczości. Niesamowity klimat. Utwór słuchany w ciemnym pokoju, może na prawdę przenieść nas do innego świata. Tekst , chyba najsmutniejszy ze wszystkich. Istna perełka. Bardzo często słucham.
Love Song ten utwór możemy nazwać ukłonem w stronę fanów. Kolejny rarytas na tej płycie. Kawałek ogólnie prześmiewa miłośći pisanie o niej. Ciekawostka jest to, iż panowie zamienili sie instrumentami. Layne gra na perkusji, Jerry na basie, Mike na gitarze a Kinney jest wokalista i pianistą :D
Polecam to świetne choć małe wydawnictwo.
Ostatnio zmieniony przez Chainer 2007-07-25, 19:23, w całości zmieniany 2 razy
Faworytem na tej plycie jest "Right turn", piosenka ciepła i poprawiająca nastrój. Uwielbiam ten kawałek. No i hehe "Love song", dziwadło... ale to chyba każda kapela tak ma :D
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
"Love song" to moja ukochana piosenka o miłości ;) Przezajebista! generalnie szkoda że tak mało utworów jest na tej płycie, ale są świetne, to fakt. Bardzo lubię Got Me Wrong mimo ze to dość prosta piosenka.. a może właśnie to mi sie podoba...
No i Cornell w Right Turn :D Bardzo fajna epka :)
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Zdecydowanie Right Turn, cudo, myślałam nad Am I Inside...
Zawsze jak słucham tego wydawnictwa to nie mogę się nadziwić, jak brzmi głos Layne'a, całkiem inaczej niż na Facelift, jest taki strasznie delikatny, chłopięcy!
tu to raczej bym wskazała na Right Turn - ta końcówka z Chrisem Cornellem - cud! tylko troszke Right Turn, Brother i Got Me Wrong różnią się od Love Song i Am I Inside :P, ale i tak b.fajne i kocham xD.
Zdecydowanie wolę wersję Brother z Unplugged, a poza tym zawsze powala mnie delikatny wokal Layne'a w Got me wrong. Right turn to taki smaczek(ciekawostka?) uzupełniający całość, Am I inside jest w moim odczuciu najbardziej uspokajającym utworem w dorobku Alicji. No i mimo wszystko Love song jest mi trudno ogarnąć ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum