„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
A ja swego czasu byłam na obrosłym legendą już Czacie Grunge Pamiętam, że było sporo osób i Dziadek Hook się podniecał, że jest forum i wszystkich zachęcał...
I w ten sposób dołączyłam dwa dni po jego powstaniu... Praktycznie od zawsze tu jestem, pamiętam jak to się wszystko zaczynało... Ochch żem się wzruszyła...
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Ja często właziłam na pearljam.fan.pl ale jakoś na forum nie udało mi się trafić. Dopiero wczoraj, szukając materiałów o grunge'u jako takim, a nie o konkretnych zespołach, trafiłam do Was.
A informacje te były mi potrzebne (i nadal są), bo na studiach zapisałam się na fakultet: 'Muzyka popularna w świecie znaków'.
Moim pierwszym zadaniem jest zrobienie ok. 15-minutowej prezentacji na temat jakiegoś gatunku muzycznego z szeroko pojętej muzyki rockowej. Prezentacja obejmuje: kilka słów ogólnie, przedstawienie paru najważniejszych zespołów i puszczenie kilku utworów reprezentatywnych. Oczywiście wybrałam grunge. Może ktoś miałby jakieś sugestie? Właśnie się za to zabieram, praca jest na jutro...
P.S. Nie chcę zaśmiecać tematu takimi pytaniami, więc gdyby był jakiś odzew, to zawsze można założyć nowy temat, pogadać na GG albo na privie :)
_________________ I will hold the candle 'til it burns up my arm
Oh, I'll keep takin' punches until their will grows tired
Oh, I will stare the sun down until my eyes go blind
I won't change direction and I won't change my mind
Jeśli ktoś byłby ciekawy :), to krótka relacja z mojego wystąpienia:
Rozgadałam się na pół godziny, puściłam trzy utwory ('State of Love and Trust' PJ, 'Smells Like Teen Spirit' Nirvany i 'Nutshell' AiCh, przy czym pierwszy i trzeci w wersji unplugged). Wpadłam, wbrew zamierzeniom, w dość kolokwialny ton i w końcu mówiłam o członkach zespołów "chłopaki" :D Opowiedziałam kilka anegdot czym udało mi się skupić uwagę publiczności (m.in. o tym skąd jest nazwa PJ, o Mookie Blaylook, skąd jest tytuł 'Smells Like...' i o konflikcie Cobaina z Vedderem).
Chyba się podobało, bo jak skończyłam, znajomi powiedzieli mi, że widać po mnie, że kocham to o czym mówiłam, że miałam to w oczach XD.
Pozdrawiam i nie gniewajcie się za off topa!!
_________________ I will hold the candle 'til it burns up my arm
Oh, I'll keep takin' punches until their will grows tired
Oh, I will stare the sun down until my eyes go blind
I won't change direction and I won't change my mind
Zastanawiało mnie kilka faktów związanych z grunge, więc po prostu wpisałam w wyszukiwarce hasło: GRUNGE no i jakoś tak tu trafiłam ;) no i szczerze powiem że bardzo mnie to cieszy, bo uwielbiam udzielać się na forach tego typu. Pozdrawiam wszystkich ;)
My Ciebie również drogi krychaae Nie zapomnij tylko przeczytać regulaminu Grunge Forum...
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum