hej! Hmmm.. nie potrafię się określić. Interesuje mnie głównie spanie i jedzenie, to ostatnio moje jedyne atrakcje w życiu. To straszne, wiem,ale jakoś nie mam większych ambicji,to co mam poradzić? :)
idont: Na początek wystarczy jak przeglądniesz forum, z pewnością coś dla siebie znajdziesz.
Należy zapoznać się z Regulaminem .
A potem, to już ile fantazji, prócz jedzenia i spania będziesz miał kolejną przyjemność;)
_________________ Oj tam synu, przestań wariować :)
W wojnie o czystość tylko tchórze odnoszą zwycięstwo, czyli ci, którzy stosują w niej ucieczkę
Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Jezus nie przebacza nam dlatego, że się nawróciliśmy, ale czyni to wpierw, byśmy mogli się nawrócić.
Chociaż nikomu nie wyrządził krzywdy i w Jego ustach kłamstwo nie postało. Spodobało się Panu zmiażdżyć Go cierpieniem
Hej! Zarejestrowałam się już dosyć dawno, ale nie miałam okazji się przywitać, więc witam się dzisiaj.
Słucham muzyki rockowej chyba odkąd się jeszcze nie urodziłam.
Pamiętam gdy byłam bardzo mała, słysząc jak tato włącza jakiś koncert na video Pink Floyd czy Led Zeppelin, leciałam szybko do pokoju w biegu chwytając mini gitarę, korale i już byłam gotowa...by grać koncert hehe...
Teraz też sobie gram na gitarze ale dużej, jako amator. W zasadzie to taki ze mnie amator ze wszystkiego, co dotyczy sztuki: malarstwo w różniej postaci, fotografia...
Uważam, że nic nie zastąpi muzyki na żywo...
Najważniejszą dla mnie twórczością muzyczną jest Pearl Jam.
_________________ Delikatny przypływ...
Myśli przybywają jak motyle..
witam wszystkich.
muzyki słucham bardzo różnej, w zasadzie przechodziłem już wszystkie zauroczenia jakie sa możliwe (od death metalu po elektronikę ) ;) . a teraz to wszystkiego po trochę, trzeba być jednak otwartym na muzykę, bo im więcej się lubi tym więcej przyjemności w życiu
poza tym to sobie studiuje czasami na politechnice wrocławskiej, piję za dużo piwa i nie lubię nirvany ;)
Wysłany: 2007-06-11, 17:42
Po tym jak przeczytałam temat 'Operacja Lipny Park' poczułam nieodpartą potrzebę zalogowania się na tym forum.
Tak więc dzień dobry :D
Agata mam na imie, lat 20 (no dobra, troszkę więcej, ale kto by patrzył na szczegóły). Jak dorosnę to będę politykiem, a tymczasem studiuję politologię.
Generalnie zajmuję się muzyką, grunge'u słucham lat wiele. Już ponad 10. I też kiedyś byłam kindergrunge'm :) Lubię też metal, punk czy ska, bo jestem pozytywnie nastawiona, i kiedy ktoś ma coś do powiedzenia/pokazania to się tym interesuje...
Cóż wiecej.. mam manię koncertowania i lubię komandosy :)
tak więc arafatka melduje się na pokładzie :P
aaaa i jeszcze jedno - pracuje w największym polskim serwisie poświęconym Nirvanie czyli www.nirvana.bulwaria.info
pozdrawiam, witam i kłaniam się w pas :)
Dobra. Niech i będzie. Joł, elo, co tak sie komu podoba. Maryśka z wrocławia, w wolnych chwilach zajmuje sie koncertowaniem i odsypaniem w szkole, dostawaniem jedynek, urządzaniem wszelkich głupich akcji. Słucham rocka z duużym akcentem na grunge, dzielnie usiłuje grać na gitarze, etc,etc, niecierpie pisac o sobie. no :)
Wysłany: 2007-06-14, 21:05
a no WITAM!!!
A wiec co by tu napisac na przywitanie...
Na stronce nie znalazłam się przez przypadek, społo "GruNge" nie jest mi obce:] w sumie dość wcześnie zaczęłam "pływac" przy dzwiękach tej muzyki no i.... zanuzylam sie na dobre... w wieku jakos 13 lat przezylam młodzieńczy bunt oczywsicie zaczynajac od Nirvany, heh pamietam ten dzień jakież to dla mnie zaskoczenie bylo kiedy odkrylam ze istnieje jakis odrebny gatunek seattlowskiej muzyki;) no i sie zaczelo... Soundgarden, the Melvins, Temple Of the Dog,,, ALICE IN CHAINS!!! i PEARJ JAM , niestety dość mało osób podzielało moja wówczas odkryta wiedze o grunge'u i pewnie jak sami wiecie trudno bylo dotrzec do dobrych nagran, ale to chyba bylo najlepsze,,,ta radosc z kazdej zdobytej wówczas kasety hehehe . i taka moja "przygoda"...:]
Chwalic sie nie chwalic, w zeszlym roku bylam na koncercie AIC w Katowickim spodku i mimo iz członkowie zesołu byli raczej zniechęceni "mnogością" publicznosci nie zagrali zbyt dlugo, koncert ten byl istnym katharsis no i w tym roku PEarl Jam - spelnienie muzycznych marzen:) polecam każdemu
Oczywiście nie ograniczam sie wyłącnie do grungeu, uwielbiam psychodeliczna muzyke typu Red House Peinters,Tool, czasami mocniejsze dzwięki Rage'ów, a nawet jazzu:] pgólnie stram nie ograniczac się muycznie gatunkowo, chętnie szukam nowych dzwięków.
uffffffff az mnie paluszki rozbolołay, jesli ktos chce podyskutowac, albo pofilozofowac:P to zapraszam PS. lubie zawierac nowe znjomości:]
Siema jestem daniel
przywitam się jako, że jestem nowy i dobrze wychowany
Co do moich upodobań muzycznych grunge jest ze mną od dziecka i żałuje że z tak wielu świetnych muzyków pozostało talk niewielu, ale ta muzyka określiła moje marzenia dała mi okazje by naprawdę poznać siebie by zrozumieć o co chodzi w tym gównianym życiu i jak nabrać pewnego dystansu by wszystko stało się bardziej szczęśliwe. Ale nie słucham tylko grunge'u właściwie to słucham każdej dobrej muzy, taki ze mnie koneser
Poza muzą to praca i nieliczne chwile relaksu przed konsolą lub jakimś dobrym filmie. Życie umilam sobie licznymi spotkaniami z kumplami, koncertami i moją dziewczyną.
Ja, oczywiście, nie zacząłem swojej przygody z grungem od Nirvany (i nigdy ich fanem nie zostałem, choć wykonanie Where You Were Last Night z repertuaru Marka Lanegana uważam za lepsze od oryginału) a od Illusion. Świetny polski grunge, pomimo łatwo słyszalnych amerykańskich wpływów na pierwszych 2 albumach. Potem już się posypało: Pearl Jam, Alice In Chains oraz Stone Temple Pilots, no i wspomniany już Lanegan wraz ze Screaming Trees
Grunge nie jest aczkolwiek sensem mego życia i stanowi on jeden z wielu gatunków muzycznych z jakimi moje ucho lubi się stykać :-)
Witam! Najkrócej mówiąc (a raczej pisząc) nie znalazłam się tu bez powodu ;) Jeszcze nie otrząsnęłam się po koncercie Pearl Jam w Chorzowie a już się cieszę na Red Hot Chilli Peppers. Ogólnie w muzyce zatrzymałam się na czasach liceum, dlatego mam wielki sentyment do ogólnie pojętej muzyki grunge. Ale jestem otwarta na parę innych dźwięków - np. Radiohead, Skunk Anansie czy Dream City Film Club....Może najprościej będzie jak powiem, że moje ulubione radio to Antyradio i ewentualnie Eska Rock. Na razie to tyle ;)
Czesc! ja podobnie.. chociaz bylam juz na kilku koncertach Pearl Jam, to do dzis nie moge wyjsc z szoku po tym co sie dzialo w Chorzowie.. podejrzenie zawalu serca itp ;)
Pearl Jam jest ze mna od dawna, nie pamietam ile to lat. po drodze jeszcze Soundgarden, Mother Love Bone, Temple Of The Dog, RHCHP, ale PJ jest najwazniejszy. nie umiem pisac o tym co czuje przy ich falujacych dzwiekach, jak juz- wole to opowiadac.
pozdrawiam
_________________ "Był potwornie cichy i potwornie kochany (...) Wciąż usuwał się w cień, rzadko spoglądał w górę. Cholernie nieśmiały surfer o wielkim sercu z odrobiną ironii."
Przepraszam, czy tu bija...? No. Chyba nie. Wchodzę.
Witajcie
Powiem skromnie, że należałam już kiedyś do waszego społeczeństwa, ale nagle sobie poszłam. I widzicie - zatęskniłam. Co mówić o sobie? Wszyscy jesteśmy podobni. Początkuję na gitarze, wielbię Alice in Chains, nie żebym nie lubiła Nirvany, ale jakoś tak ostatnio omijam. Wolę Alicję, myślę że jest dojrzalsza niż Nirvana. Poza tym Metallica, PJ, Guns N' Roses, Offspringi też, czasami Slipknot nawet wpadnie w ręce... A! I Mad Season! Uwielbiam! Szanuję Layna, na prawdę świetny wokalista itd. Co będę wam mówić... Przecież wiecie sami
Chyba nie bija, ale coz, kultura wymaga przywitania sie :P A wiec witam, jo, siema, elo elo i w ogole takie tam.
W sumie jedynym moim zainteresowaniem jest muzyka, glownie grunge, a wiec trafilem jakos tutaj i sobie tak patrze co piszecie integrujac to wszystko ze zdobyta juz przeze mnie wiedza :D
Moze bede sie jeszcze udzielal na forum, jak mi sie bedzie chcialo.. na razie to chyba ide jeszcze sobie pospac, nie oczekujcie wiele..
Hej!!!! Witam wszyskich forumowiczów Całkiem niedawno zapoznalem się z muzyką grunge. Usłyszałem ,,Rooster'a" Alice In Chains i od tego momentu wpadłem na całego. Według mnie nie ma lepszego zespołu od AiC!!!! Mam dobrą wiadomość dla fanów Chrisa Cornell'a!!!! Były lider zespołów Soundgarden i Audioslave wystąpi z w Polsce!!!! 12 sierpnia da koncert solo w katowickim Spodku na Metal Hammer Festiwal. Oprócz niego w Katowicach zagrają Tool a także polskie kapele: Coma i Delight .Mam nadzieję ,że w dziale newsów Serwisu Olympia pojawi się jakaś wzmianka na ten temat . Ten rok jest niezwykły: dopiero co gościliśmy Pearl Jam a już w sierpniu przyjedzie do nas kolejna legenda grunge!!!! Jest zajebiście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum