Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hook
2010-11-24, 13:39
Witamy! :)
Autor Wiadomość
Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2007-04-15, 20:49   Witamy! :)

Serdecznie witamy na Grunge Forum!

Rozgość się i nie oszczędzaj klawiatury na swoje refleksje. Postaramy się, żeby czas spędzony tu był dla Ciebie owocny i obfitujący w nowe doświadczenia. Mamy również nadzieję, że poznasz tu ciekawych ludzi, z którymi będziesz mógł wymienić poglądy. Nie zapomnij zapoznać się z Regulaminem Grunge Forum.

Nowo przybyłych użytkowników prosimy o przywitanie się i zachęcamy do powiedzenia czegoś więcej o sobie, swoich zainteresowaniach i fascynacjach muzycznych. Jakie gatunki lubicie najbardziej? Jakich zespołów słuchacie najczęściej? Czym jeszcze się interesujecie? Ten temat ma sprawić, żebyśmy poznali się lepiej i żeby w przyszłości przyjemniej się nam rozmawiało.

Gorąco zapraszamy!

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

nacia 

Wysłany: 2007-05-06, 13:47   

Hej, jestem nacia. Uwielbiam Pearl Jam i to właśnie dlatego zalogowałam się tutaj :) tak naprawdę dopiero raczkuję w muzyce grunge i raczej nie mam nic ciekawego do powiedzenia,ale chętnie się czegoś dowiem i jestem otwarta na poznawanie nowej muzyki:)

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-05-11, 18:51   

ave ;] moją miłościa jest Nirvana, Alice In Chains, Pearl Jam dlatego wpadam i rejestruje się wiedząc, że na pewno inni podzielają moje zainteresowania muzyczne...
oprócz tego chętnie słucham też Godsmacka, Sepultury i Metallici. ;)

i oczywiście wierzę w to, że grunge is dead but he life from us...
pozdrawiam.

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.
Ostatnio zmieniony przez trucizna 2007-11-22, 13:02, w całości zmieniany 4 razy  

N@RVANA 

Wysłany: 2007-05-12, 12:02   

Hej. Witam wszystkich. Kilka słów o sobie... A więc tak: jestem z Krakowa, moją najwiekszą życiową pasja jest muzyka. Bez niej wariuje :lol: , a tak dokładniej to Grunge i Nirvana. Krist, Dave i Kurt urzekli mnie swoim stylem i sposobem bycia i grania :lol: . to chyba tyle o mnie.

nevermind 

Wysłany: 2007-05-12, 13:27   

Hey wszystkim ;) jestem z wrocŁawia, uczę się w Liceum itd
Muzyki Grunge słucham od około roku. Konkretnie to Nirvany słucham od roku, Alice In Chains od czasu do czasu, a Pearl Jamu od niedawna, ale strasznie lubię ten zespół ;) nawet się pochwalę, że jadę na Koncert Pearl :D
Mam nadzieję, że dowiem się od Was wielu ciekawych informacji.
Poza Nirvaną i Pearl Jam, moimi ulubionymi grupami są też :
Coldplay, Rage Against the machine, Bush, strachy na LAchy, tool, system of a down i wiele innych 8-)

pozdrowienia dla wszystkich użytkowników tego forum :12:

PS. Mam nadzieję, że już nie chcecie mnie rozstrzelać...
Ostatnio zmieniony przez nevermind 2007-05-12, 13:59, w całości zmieniany 1 raz  

porado 

Wysłany: 2007-05-13, 19:01   

Witam. Bardzo mi sie podoba Wasze forum: dogłębne, profesjonalene, mocno merytoryczne... coś czym warto sie zainteresowac.
Mam na imię Marcin i pochodze z pogranicza Śląska i Małopolski, obecnie przebywam na wygnaniu w Irlandii. Moje muzyczne gusta mocno współgrają z Waszym serwisem. Uwielbiam Pearl Jam, ale nie zbyt przepadam za uogólnianiem muzyki jako np. grunge, jednoczesnie zdaje sobie sprawe, że nie jestesmy w stanie unikac pewnych szuflad. Słucham również takich rzeczy jak Radiohead, Sigur Ros, Neil Young, R.E.M., UNKLE, Led Zeppelin..... lubie również muzyke poważną.
Z Pearl Jam jestem od poczatku. W 1991 roku to był długo oczekiwany wybuch nareszcie "jakiejś" muzyki: Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden(superuknow), Red Hot Chili Peppers(Blood Sugar Sex Magic). Po niemrawych latach osiemdziesiatych, gdzie nic dobrego w muzyce sie nie wydarzyło (oprócz Joy Division czy Davida Bowie... i paru innych.) Grunge był jak powiew czegoś specjalnie nowego i swieżego. Choc sam styl nie był nowoscią, ale pomieszanie brudnego rockowego brzmienia w stylu Led Zeppelin czy Jima Hendrixa ze świerzą, młodą i zbuntowną krwią po prostu rozwaliło mi mózg (do dzis nie moge go poskładac..). Tak wiec moja dusza ewoluuje wraz z każdą kolejna płytą "chłopaków od babci Pearl"...

Gdyby nie ta muzyka, nie był bym tym kim jestem..................

Ada 

Wysłany: 2007-05-14, 13:54   

czesc, witam wszystkich! jestem z Tarnowa i chodze do 2 klasy gimnazjum. kocham muzyke a poza tym czytanie ksiazek i gre na gitarze. moja wielka miloscia jest Nirvana a poza tym slucham jeszcze na przyklad AiC, Soundgarden, Mudhoney... Hole ;P
mam nadzieje ze milo sie bedzie z wami conversowalo :D

cichy 

Wysłany: 2007-05-16, 12:19   

cześć!

nazywam się Marcin, jestem z Wioski Rybackiej (czyt. Gdynia).
Gram na perkusji od 4 lat, moim ulubionym zespołem jest AiC.
Przyznam się szczerze - nie lubię Nirvany - nie bijcie :)

pozdrawiam!

DW @ SABIAN @ REMO @ VATER
idiot

Alicja 
Aliss

Wysłany: 2007-05-23, 19:15   

Hej ! 8-) dzis sie zarejestrowałam :) Mam na imie Alicja lubie czytać ksiązki, słuchac muzyki rockowe i metalowej :)). Lubie zdjęcia a najbardziej krajobrazów - natury . Lubie wiersze moją ulubiona poetka jest Halina Poświatowska czasmi sama tez cos napisze .

idont 

Wysłany: 2007-05-27, 11:06   

hej! Hmmm.. nie potrafię się określić. Interesuje mnie głównie spanie i jedzenie, to ostatnio moje jedyne atrakcje w życiu. To straszne, wiem,ale jakoś nie mam większych ambicji,to co mam poradzić? :)

agi 

Wysłany: 2007-06-05, 16:44   

Hej! Zarejestrowałam się już dosyć dawno, ale nie miałam okazji się przywitać, więc witam się dzisiaj.
Słucham muzyki rockowej chyba odkąd się jeszcze nie urodziłam.
Pamiętam gdy byłam bardzo mała, słysząc jak tato włącza jakiś koncert na video Pink Floyd czy Led Zeppelin, leciałam szybko do pokoju w biegu chwytając mini gitarę, korale i już byłam gotowa...by grać koncert hehe...
Teraz też sobie gram na gitarze ale dużej, jako amator. W zasadzie to taki ze mnie amator ze wszystkiego, co dotyczy sztuki: malarstwo w różniej postaci, fotografia...
Uważam, że nic nie zastąpi muzyki na żywo...
Najważniejszą dla mnie twórczością muzyczną jest Pearl Jam.
;-) ;-)

norka

Wysłany: 2007-06-06, 10:33   

witam wszystkich.
muzyki słucham bardzo różnej, w zasadzie przechodziłem już wszystkie zauroczenia jakie sa możliwe (od death metalu po elektronikę ) ;) . a teraz to wszystkiego po trochę, trzeba być jednak otwartym na muzykę, bo im więcej się lubi tym więcej przyjemności w życiu :mrgreen:
poza tym to sobie studiuje czasami na politechnice wrocławskiej, piję za dużo piwa i nie lubię nirvany ;)

ps. czemu mrgreen jest żółty? :>

arafatka 

Wysłany: 2007-06-11, 16:42   

Po tym jak przeczytałam temat 'Operacja Lipny Park' poczułam nieodpartą potrzebę zalogowania się na tym forum.
Tak więc dzień dobry :D
Agata mam na imie, lat 20 (no dobra, troszkę więcej, ale kto by patrzył na szczegóły). Jak dorosnę to będę politykiem, a tymczasem studiuję politologię.
Generalnie zajmuję się muzyką, grunge'u słucham lat wiele. Już ponad 10. I też kiedyś byłam kindergrunge'm :) Lubię też metal, punk czy ska, bo jestem pozytywnie nastawiona, i kiedy ktoś ma coś do powiedzenia/pokazania to się tym interesuje...
Cóż wiecej.. mam manię koncertowania i lubię komandosy :)

tak więc arafatka melduje się na pokładzie :P

aaaa i jeszcze jedno - pracuje w największym polskim serwisie poświęconym Nirvanie czyli www.nirvana.bulwaria.info
pozdrawiam, witam i kłaniam się w pas :) :12:

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-06-14, 18:38   

Dobra. Niech i będzie. Joł, elo, co tak sie komu podoba. Maryśka z wrocławia, w wolnych chwilach zajmuje sie koncertowaniem i odsypaniem w szkole, dostawaniem jedynek, urządzaniem wszelkich głupich akcji. Słucham rocka z duużym akcentem na grunge, dzielnie usiłuje grać na gitarze, etc,etc, niecierpie pisac o sobie. no :)

DanielMarley 
Tekken Lord !

Wysłany: 2007-06-14, 20:49   

Siema jestem daniel ;-)
przywitam się jako, że jestem nowy i dobrze wychowany :mrgreen:
Co do moich upodobań muzycznych grunge jest ze mną od dziecka i żałuje że z tak wielu świetnych muzyków pozostało talk niewielu, ale ta muzyka określiła moje marzenia dała mi okazje by naprawdę poznać siebie by zrozumieć o co chodzi w tym gównianym życiu i jak nabrać pewnego dystansu by wszystko stało się bardziej szczęśliwe. Ale nie słucham tylko grunge'u właściwie to słucham każdej dobrej muzy, taki ze mnie koneser ;-)

Poza muzą to praca i nieliczne chwile relaksu przed konsolą lub jakimś dobrym filmie. Życie umilam sobie licznymi spotkaniami z kumplami, koncertami i moją dziewczyną.

Pozdro For All

Same Shit Different Day ...[you]

Odpowiedz do tematu